Kurulduğu tarihten günümüze kadar; konusunda, uzmanlaşmış kadrosu ile üstlendiği taahhütleri zamanında ve sorun çıkartmadan tamamlayan yaptığı bütün işleri örnek gösterilen OSM Makina müşteri memnuniyetine verdiği önem ile hedeflerini büyüterek çalışmalarını sürdürüyor.  OSM Makine AR- GE bölümünü güçlendirerek yeni imalat ve imalat sahalarını geliştirmek konusunda da çalışmalarını gerçekleştiriyor. OSM Makine Yönetim Kurulu Üyesi ve Makina Mühendisi İbrahim Küçüktopal, kaliteleri ile kendilerini ispatladıklarını ifade etti.

‘SEKTÖRDE ARANAN MARKA OLDUK’

2015 yılında üretim serüvenine başlayan OSM Makine bugün Türkiye’nin dev firmalarına tedarikçilik yapıyor. Sektörde aranan marka olmayı başaran OSM Makine Türkiye’nin en önemli markalarından da yoğun talep alıyor. OSM Makine Yönetim Kurulu Üyesi ve Makina Mühendisi İbrahim Küçüktopal, OSM Makine hakkında bilgi verdi. Küçüktopal, “Şirketimiz babam ve kardeşlerim ile beraber aldığımız bir karar üzerine kuruldu. Firmamızın felsefesi bilgiye dayalı, teknolojiye dayalı üretime geçilmesi gerektiğinde insanlara böyle daha iyi hizmet edeceğini ve kendimizin daha çok mutlu olacağımızı düşündüğümüz bir sistemi OSM makineyi kurarak üzerinde ideoloji olarak hem ispat etmeye hem kanıtlamaya hem de bu işin içerisinde mücadele etmeyi ilke edindik.  Nedir bu ilkelerimiz? Kaliteli üretimler yapmak.  Üretimde belli bir teknolojiyi yakalamak ve belli bir sistem üzerinde büyük bir yapı kurmaktı. Biz ilk kuruluşumuzu BÜSAN Sanayisinde bin metrekare üzerinde kuruluşumuzu gerçekleştirdik. Makine parkurumuzun birçoğunu orada oluşturduk ve bununla beraber dördüncü yılın sonunda, beşinci yıla geçerken de 3. Organize Sanayi Bölgesinde beş bin metrekare bir alana geçtik.  Beşeri sermaye olarak kurduğumuz işletmemizde abimin hem okuyup hem de kalfalık çıraklık yaptığı bir talaşlı imalat sektörünün altyapısı vardı. Ben de bu kuruluş esnasında Avusturya'da İnşaat Mühendisliği okuyordum. Altıncı yılını doldurmuştum. Bir yıllık falan bir eğitimle inşaat mühendisi olacaktım. Ve bu hikâyeyi ben de inandım. Avusturya’dan okulumun bitirip bir yıl sonra İnşaat Mühendisi olarak dönmem gerekirken ben de bu hikayenin ucundan yol almak istedim. Ve öğretim orada dondurdum. Ailecek görüşmemizdeki söylemler ve hedefler ile ben de bu konuşmalardan etkilenip kendime çıkarttığım vazife ise bu kervana katılıyorsam eğitimi dondurarak ve yeniden üniversite sınavına girerek Makine Mühendisliği bitirmeye inanmaktı ve Makine Mühendisi olarak şirketimizde görevimin başındayım ve şirketimizin ülkemize ve şehrimize faydalı olması adına çalışmalarımızı sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

HEDEF  2023 İÇİN 5 MİLYONLUK İHRACAT

OSM Makine olarak hedeflerinin 2023 yılına kadar 5 milyonluk ihracat yapmak olduğunu ifade eden Küçüktopal, “Bugün geldiğimiz noktada başarılarımızı görüyoruz. Şirket olarak başarılarımızı daha da büyüteceğimizi inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Bugün TÜBİTAK'ta bir projemiz var. Türkiye'de yapılmayan bir makinenin Projesinin altyapısını biz sunduk. İnşallah projemizi TÜBİTAK onaylı bekliyoruz.  İhracat hedeflerimiz var. Buna ümitliyiz. İhracat konusunda ilk hedeflerimizi, ilk aşamalarımızı başardık.  2023 yılına kadar hedefimiz de 5 milyonluk bir ihracat. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.

Bamyanın kilosu bin 200 lira! Bamyanın kilosu bin 200 lira!

BİRKAN BAKAY

Editör: TE Bilişim