Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, tüm geliri depremzedelerin yararına kullanılacak olan kermes düzenledi. Öğrenci topluluklarının katkılarıyla düzenlenen kermese, öğrenciler de kendi yaptıkları ürünlerle destek oldu. Depremzedelerin soğuk kış aylarında kullanmaları için ördüğü ürünlerin bir kısmını da kermese bağışlayan KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Berna Yaman da deprem nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 20 Mart itibariyle KTO Karatay Üniversitesi spor sahasında başlayan kermes, 22 Mart tarihine kadar devam edecek.

‘BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

Depremden etkilenen vatandaşlara katkı sunmak amacıyla depremin ilk gününden bu yana ‘ne yapabilirim’ diyerek kurum ve kuruluşları aradığını ifade eden Yaman, “Zaten insanları seven, yardımcı olmaya çalışan bir insanım. Depremi duyduktan sonra da iş arar gibi gönüllü olabileceğim bir yer aramaya başladım. Arkadaşlarımla bazı yerlere gidip yardımcı olduk. Bu deprem felaketi bir yandan bize birtakım dersler verirken aynı zamanda ne kadar yardımsever, dayanışmacı bir toplum olduğumuzu da bize hatırlattı. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Allah'ın izniyle aşamayacağımız bir felaket yok, yeter ki birlik olalım. Bu depremi yaşayan herkese bir kez daha geçmiş olsun, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖRDÜKLERİNİ SATTI!

Kermesin ilk günü yoğun bir katılımla karşılaştıklarını belirten Yaman, kermesin ilk gününde açılıştan saatler sonra ürünlerinin yarısının bittiğini söyledi. Depremzedeler için ördüğü ürünleri burada satışa çıkararak kermese katkı sunduğunu ifade eden Yaman, “Hem pasta yaparak hem de depremzede göndermek için ördüğüm ürünleri buraya getirerek katkı sunmaya çalıştım. Örgü çanta, yelek ve bileklik yapmıştım. Onları sattım, gelirinin tümünün depremzedelere ramazan kolisi olarak gideceğini öğrendik. Bu bizi çok mutlu etti. Ayrıca kermes alanımızda film ve oyun aktivitelerimiz de mevcut. Evlerimizde yaptığımız el işi ve gıda türü ev yapımı ürünleri buraya getiriyoruz. Kermesimiz halka açık, bütün herkesi bekliyoruz.” diye konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim