Konya’da otomotiv sektörünün öncü markalarından Motorcu Otomotiv 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla satış, servis, yedek parça, kaporta-boya, sigorta, aksesuar ve ikinci el oto satış hizmetlerine devam ediyor. Motorcu Otomotiv hizmet verdiği otomobil sektörünün rekabet dolu bir pazar olduğunun bilinciyle; faaliyet alanları dahilinde hizmet verdiği tüm iş kollarında, müşteri ihtiyacına yönelik olan tüm ürün ve hizmetleri, koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle sürdürüyor. Kia Motorcu Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Halil Motorcu, başarılarının arkasında güler yüzlü hizmet ile alanında uzman kadro olduğunu vurguladı.

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

İsmim Halil Motorcu. On üç yıldır baba mesleği olan otomotiv sektörüyle uğraşıyoruz. Evliyim bir kızım var. Şirketimizde işlere hakim olmak adına şirketimizin her bölümünde çeşitli görevlerde bulundum. Şu anda da Firmamızda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.

Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

Motorcu Otomotiv, otomotiv sektörünün önde markalarından olan FORD yetkili servisi olarak 2009 yılından bu yana hizmet vermektedir.2019 yılında yine otomotiv sektörünün önde gelen markalarından olan Kia'nın satış ve yetkili servisi olarak markasını güçlendirmiştir. Motorcu Otomotiv uzun yıllar boyunca başarılı bir şekilde 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla satış, servis, yedek parça, kaporta-boya, sigorta, aksesuar ve ikinci el oto satış hizmetlerini vermektedir. Hizmet verdiğimiz otomobil sektörünün rekabet dolu bir pazar olduğunun bilinciyle; faaliyet alanlarımız dahilinde hizmet verdiğimiz tüm iş kollarında, müşteri ihtiyacına yönelik olan tüm ürün ve hizmetleri, koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle sürdürmekteyiz. Motorcu Otomotiv, güler yüzlü personeli ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Konya'da Kia markasının güvenli bir şekilde Konyalılara hizmet ediyorsunuz. Konyalılar niçin Kia'yı tercih ediyorlar? Kia'nın ne gibi bir kolaylığı oluyor? Siz burada ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Kia ciddi anlamda tasarım olarak, tarz olarak aşmış bir firma. Teknoloji olarak çok çok üst seviyelere gelmiş bir marka. Bunu bilerek bizlerde Kia bayiliğine bismillah dedik ve başladık. Kia markası da şu an piyasadaki güncel değerlerindeki araçlara nazaran teknoloji bakımından gerçekten seviye atlamış şekilde donanım olsun, tasarım olsun, tarzı olsun, hoş araçlar çıkardığı için güzel, hoş, tasarruflu, garantili araçlar çıkardığı için bu markayı bu yüzden tercih ettik. Zaten şu an Konya halkının da tercih etmesi sebeplerinden bir tanesi. Geçmişten gelen bir çevreden olsun marka değerinin bilirliğini yani markayı daha önceden bilen kişiler tarafından da destek sağlanaraktan ayağa kaldırabildiğimiz bir marka. Kia marka araçlar bakım harici kolay kolay servise girmeyen bir araç. Yani zaten Kia'nın da en güzel müşterilere de söylediğimiz olayı bu. Beş yıl yüz elli bin kilometre garanti vermeleri. İki yıl altmış bin kilometre garantisi kalan kısmında da özel garantisi vermesidir. Müşterilerimiz servise araçlarını getirdikleri zaman bu aracın burası arızalı, şurası arızalı değil de bakım yaptırmaya, işte ufak tefek disk balata değişimine geliyor müşteriler. Yani öyle müşteriyi yoran bir marka değil. O yüzden biz de markadan, ciddi anlamda memnunuz. Bizi üzmeyen marka. Teknoloji olarak yine söylüyorum. Çok çok şimdiki yeni çıkardığı araçlarla beraber yarı otomatik araçlar çıktı. Hibrit modellerimiz çıktı. Tam hibrit araçlar gelmeye başlıyor artık yeni yeni. Artık çağımız mecburen bunlara ayak uydurmak zorunda.

Motorcu başarısını neye borçlu?

Motorcu başarısını dürüstlüğüne borçlu. Dürüst, çalışkan, müşterisini müşteri gibi değil de ailesi gibi görüp incitmemeye borçlu diye düşünüyorum. Gelen müşterimiz işyerine girdiği zaman sanki evine gelmiş de evinde ağırlanıyormuş gibi bir izlenim verdiğimize borçluyuz. Ondan dolayı da müşterileri de çok şükür genel olaraktan memnuniyetsizlik gibi bir şikayetimiz yok. Yani genel olaraktan memnun ederek gönderiyoruz. Başarımızın sırrı da tamamen güler yüz, memnuniyet ve kaliteli hizmet.

Motorcu ailesi olarak hedeflerimiz neler? Önümüzdeki süreçte yapmak istediğiniz yatırım planlamalar var mı? Ya da bayiliği genişletme anlamında düşünceniz var mı?

Bayiliği genişletme amacında ilerleyen zamanlarda illa ki böyle sürpriz düşünceleriniz olabilir. Kesinlikle bununla alakalı. Marka belirliliğinin artması amacıyla, müşteri memnuniyetinin artması amacıyla yaptığımız çalışmalar mevcut. Hali hazırda olanlar da var. Kia harici bir bayilik daha aldık. Portföyümüzü genişletmek amaçlı. https://www.ikinciyeni.com/ adlı internet sitesi var. Bizde bu sitenin bayiliğini aldık. Müşterilerimiz bu siteye girip müzayede üzerinden garantili bir şekilde araçlarını alabilecekler. Bizler de araçları buradan satacağız.

EMİNE AKHAN

Editör: TE Bilişim