Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO, TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı 19. MÜSİAD EXPO Fuarına Konya'dan 14 firmanın katıldığını  söyledi. MÜSİAD EXPO ile 5 milyar dolarlık ticaret bağlantısı oluşturmayı hedeflendiğine dikkat çeken Kağnıcı, “Fuara Konya’da 14 firma ile katılım sağlıyoruz.  Katılımcı sayısı ile metrekare sayımız geçtiğimiz yıllardaki fuarlar ile aynı.  19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı çok canlı bir şekilde dünyanın her tarafından misafirlerimizin olduğu güzel bir fuar oluyor. Fuar ile yerli ve milli sanayimizin bugüne kadar marifetlerini göstermek adına imkanı bulduğu güzel bir organizasyon” dedi. Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın ise MÜSİAD EXPO her geçen yıl üzerine koyarak emin adımlar ile yoluna devam ettiğine dikkat çekti.

‘HEDEF MÜSİAD EXPO İLE 5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET BAĞLANTISI OLUŞTURMAK’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, MÜSİAD EXPO ile 5 milyar dolarlık ticaret bağlantısı oluşturmayı hedeflendiğine dikkat çekerek, “19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı çok canlı bir şekilde dünyanın her tarafından misafirlerimizin olduğu güzel bir fuar oluyor. Fuar ile yerli ve milli sanayimizin bugüne kadar marifetlerini göstermek adına imkanı bulduğu güzel bir organizasyon. Ziyaretçi kapsamında da yurt dışından da çok sayıda heyet var. Fuarda gelen heyetler sayesinde çok ciddi bir iş bağlantısı gerçekleştirildi. MÜSİAD EXPO ile 5 milyar dolarlık ticaret bağlantısı oluşturmayı hedefleniyor.  Dünya’daki ekonomik dengelerde Türkiye’nin yeri her geçen gün önemli hale geliyor. Özellikle dünyanın gelişmiş ekonomileri üretim merkezi olarak artık Türkiye’yi biraz daha göz önüne almaya başladılar. Bunları üst üste koyduğumuzda MÜSİAD gibi bir camianın da firmalarına olan güvenden dolayı, firmalarımızın kendisini geliştirmesinden dolayı bu fuara aşırı bir ilgi var yurtdışı heyetleri tarafından. Fuar bereketli bir şekilde geçiyor. Fuara katılan firmalar ile görüştüğümüzde firma yetkileri de oldukça memnun” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’YI EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ’

19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nda Konya’yı en iyi şekilde temsil edildiğini ifade eden Başkan Kağnıcı, “Fuara Konya’da 14 firma ile katılım sağlıyoruz.  Katılımcı sayısı ile metrekare sayımız geçtiğimiz yıllardaki fuarlar ile aynı.  Fuar kapsamında toplantılar gerçekleştirdik ve verimli sonuçlandı. Bizlerin hedefi sadece Afrika değil. Afrika önemli bir pazar ama gelişmiş ekonomiler de çok ciddi bir hedefimiz. Mesala Amerika bizim bir hedefimiz.  2 hafta önce Genel Başkanımız ile birlikte bir heyet Amerika’daydı. Orada Ticaret ve Meslek Odaları ile görüşmeler yaptılar. Nasip olursa Şubat ya da Mart ayında MÜSİAD ailesi olarak Amerika’ya ciddi bir çıkarma yapacağız. Amerika çok ciddi ve büyük bir Pazar. Konya olarak da bu gezide yoğun şekilde yer alacağız inşallah. Avrupa hedefimizde. Hindistan hedefimizde. Orta Doğu hala hedefimizde” dedi.

‘MÜSİAD EXPO HER GEÇEN YIL ÜZERİNE KOYARAK DEVAM EDİYOR’

Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın ise MÜSİAD EXPO her geçen yıl üzerine koyarak emin adımlar ile yoluna devam ettiğine dikkat çekerek, “Fuarımızın da temel amacı bu. Fuarda güzel etkileşimler oluyor hamdolsun. Genç MÜSİAD Konya Şubesi olarak da   30 arkadaşımız ile beraber bu önemli organizasyona katıldık. Arkadaşlarımız fuar alanında ziyaretler gerçekleştirerek ufuklarını genişletiyor. Vizyon açmak için fuarları önemsiyorum. Genç MÜSİAD ailesi olarak gençliğin dinamizme inanıyoruz” diye konuşu.

KONYA FİRMALARINI ZİYARET ETTİLER

 MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü ile beraberindeki heyetler 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nda stant açan Konyalı firmalarını da ziyaret etti.

ABDULLAH AKİF SOLAK- MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim