Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, tarafından 2-5 Kasım 2022 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı yoğun katılım ile devam ediyor.  Düzenlenen fuarda, 26'ncı Uluslararası İş Forumu Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası Zirvesi, D8 Büyükelçiler Zirvesi, çeşitli etkinlikler ile ticari diplomasinin de kalbi atıyor. 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarında önemli markalar ziyaretçiler ile buluşuyor. Stant açan MÜSİAD üyeleri de yerli ve yabancı ziyaretçiler de fuardan memnun olduklarını belirtiler.

FARKLI SEKTÖRLERİ BİR ARAYA GETİREN ÖNEMLİ ORGANİZASYON

Enderşah Silver& jewellery sahibi Mehmet Özdilek, 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı farklı sektörlerini bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, “19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı farklı sektörlerini bir araya getiren önemli bir organizasyon. Bizlerde Enderşah ailesi olarak açtığımız stant ile fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz ile ürünlerimizi buluşturuyoruz.  Fuarda görmüş olduğum tablo MÜSİAD’ın bütün sektörlere dokunduğunu, dünyada bu tip fuarlara bir rol model olma hususunda güzel bir ivme kazandırdığını görüyoruz. Fuarda yer almaktan dolayı oldukça memnunuz. Verimli bir fuar organizasyonunu gerçekleştiriyoruz.  Bu tür organizasyonlar ticaretimiz ve ihracatımızı geliştirmek adına büyük bir fırsat.

ELFATEK MÜSİAD EXPO’DA YERİNİ ALDI

Konya’nın önemli firmaları arasında yer alan Elfatek Elektronik 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nda yerini aldı. Elfatek firması hakkında bilgi veren firma yetkilileri, “Endüstriyel elektronik sektöründeki tecrübesini, 2006 yılında vinç uzaktan kumanda sektörüne taşıyan Elfatek Elektronik’in kurucuları, TÜBİTAK’ın proje desteği ile Türkiye’de ilk 80 kanallı ve 120 saat çalışma süresine sahip vinç uzaktan kumandalarını üretmiştir. Şu anda; 3D Printer, Tur Sivici, Aşırı Yük İndikatörü, Harici Ekran, Joystickli Kumanda, Eğim Sensörü, PWM Kontrol Ünitesi, Programlanabilir Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU), Açı Limit Sensörü, Kablosuz El Çarkı, CANBus-USB dönüştürücü, Sesli ve Işıklı Uyarı Sistemleri ile ürün portföyünü zenginleştirmiştir. Elfatek Elektronik, tüm ürünlerinin yazılımlarını mühendisleri ile geliştirmekte, mekanik ve yarı mamul elektronik parçalarını kendi tesislerinde üretmektedir. Bugüne kadar yaptığı teknolojik alt yapı yatırımları ve sürekli AR-GE çalışmaları ile Elfatek Türkiye’nin lider vinç uzaktan kumanda imalatçısı ve tasarımcısı durumuna gelmiştir. Firmamız, 27.10.2017 tarihi itibariyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Endüstriyel Elektronik sektöründe Konya’da 1. Türkiye genelinde ise 41. Ar-Ge merkezi olarak tescillenmiştir. Uluslararası seviyede endüstriyel ürünler geliştirmek ve AR-GE konusunda lider bir firma olmak” vizyonu ile çıkılan bu yolda 121 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Elfatek Elektronik bünyesinde bulundurduğu genç ve dinamik mühendis kadrosu ile sanayinin ihtiyacı olan yüksek performanslı ve kaliteli ürünler geliştirebilmek için faaliyetlerine devam etmektedir”

VAKIF KATILIM’A YOĞUN İLGİ

Katılım bankacılığı sektörünün en genç üyelerinden olan Vakıf Katılım, yüzyıllardır kültürün önemli bir parçası olarak günümüze gelen ve bugün ana kurucusu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaşatılan “Vakıf Kültürü”nün önemli bir kurumu olarak faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım standı yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

FUZUL, MÜSİAD EXPO'DA YENİ PAKET VE KAMPANYALARINI ZİYARETÇİLERE TANITIYOR

Kurulduğu günden bu yana yüz binlerce kişinin ev, araç ve çatılı iş yeri ihtiyacına finansal çözüm olan Fuzul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO'da yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuarda "Dayanışma Ekonomisi" olarak yeniden tanımladığı tasarruf finansman sisteminin ülke ekonomisine, insanlara ve sektörlere olan katkılarını anlatan Fuzul, yeni paket ve kampanyalarını ziyaretçilere tanıtıyor. Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, bu sene de MÜSİAD EXPO'da bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Fuarda, Fuzul'un Dayanışma Ekonomisi ile insanları ev, araç ve çatılı iş yeri sahibi yaptığımız farklı finansman modellerimizi, yeni paket ve kampanyalarımızı anlatıyoruz. MÜSİAD EXPO'nun bizim için bir diğer önemi de Türkiye ekonomisinin dinamizmini gördüğümüz en iyi saha çalışmalarımızdan biri olması. Fuarda aldığımız geri dönüşler, beklenti ve izlenimler, gelecekte geliştireceğimiz yeni model, paket ve kampanyalarımız için iyi bir bilgi kaynağı oluyor. Dayanışma Ekonomisi, ekonomilerin yavaşladığı dönemlerde maliyeti ve faiz yükü olmayan en büyük panzehirdir. Dayanışma Ekonomisi felsefesini temel alan 5.000 Faizsiz Konut Finansmanı Kampanyası, günün değişen ihtiyaçları için gereken finansal kaynağa çözüm sunduğumuz Motosiklet Paketi ve Karavan Paketi fuarda yoğun ilgi görüyor. Ülkeye döviz girdisi sağlanmasından hareketle hazırladığımız Memleketim Paketi ise fuarda yeni müşteri kazanımı anlamında elimizi güçlendiriyor."

GOLDA YERLİ VE YABANCI MİSAFİRLERE TANITILIYOR

Türkiye'nin un, irmik, makarna, bisküvi ve bakliyat alanında üretim yapan yerli ve milli markası Golda, kaliteden taviz vermeyerek ürettiği ürünlerini  ihraç ederek  ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyor. 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nda stant açan Golda Gıda hakkında yetkiler  yerli ve yabancı misafirlere firma hakkında  bilgi veriyor. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Golda Gıda Genel Müdürü Fatih Doğan, “Golda Gıda A.Ş. Bera Holding'in gıda alanında faaliyet gösteren bir firmasıdır. Golda olarak büyümemizi bu yıl da sürdüreceğiz. 19. MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nda ülkemizi temsil etmekten dolayı memnunuz” ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEK TEKNOLOJİYİ VE USTALIĞIMIZI BULUŞTURUYORUZ’

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Dış Ticaret Sorumlusu Ömer Sarı, MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nın son derece yoğun geçtiğine dikkat çekerek, “ Dünya’nın birçok ülkesinden gelen ziyaretçiler fuarda standımızı ziyaret ederek ürünlerimiz hakkında bilgi alıyor. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi olarak, kaliteyi, sağlamlığı ve performansı bir arada bulmak isteyenler için, yüksek teknolojiyi ve ustalığımızı buluşturuyoruz. MÜSİAD EXPO Fuarı ile dünya’nın dört bir tarafında ulaştırdığımız ürünlerimizi bu fuar ile daha çok ülkeye ulaştırmak. Fuarı genel ziyaretçilerin çoğu  Orta Doğu ve  Asya ülkelerinden. Bu ülkelerde de giremediğimiz ülkeler mevcut. Fuarda bu ülkelerden gelen ziyaretçiler ile yaptığımız görüşmeler ile  o pazarda da inşallah ürünlerimizi de bu ülkelerde buluşturmak istiyoruz.

MUHAMMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim