Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminin ardından 5 yıl geçti. Geçen yıllara rağmen hala unutulmayan ve hafızalardaki yerini koruyan bu kara gece, 15 Temmuz’un yıldönümünde yeniden akıllara geldi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde her yıl odluğu gibi bu yıl da Mevlana Meydanı’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden Mevlana Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, 5. yılda da aynı ruhun ayakta olduğunu gösterdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Akşam saatlerinde Mevlana Meydanı’na akın etmeye başlayan vatandaşlar, Mevlana Meydanı’na her yıl olduğu gibi emniyet güçlerinin kontrollerinin ardından girebildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Meydan’da vatandaşlar bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak koronavirüsten dolayı ateş ölçümü gerçekleştirildikten sonra alındı. Ayrıca vatandaşların maskelerini takmaları istenirken, bu konuda sık sık uyarılar yapıldı.

7'DEN 70'E KONYALI MEYDANDAYDI

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mevlana Meydanı aynı manzaralarla karşılaştı. 15 Temmuz’da ortaya konulan milli birlik ve beraberlik tablosu, adeta 5. Yılda da yaşatıldı. Bu çerçevede, çocuk-yaşlı, kadın-erkek demeden 7’den 70’e vatandaşlar Mevlana Meydanı’na gelerek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılım sağladı.

MEHTER TAKIMI COŞTURDU

Mevlana Meydanı’ndaki program, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı konseri ile program başladı. Mehter Takımı’nın marşlarıyla adeta coşan meydandaki kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ritme ayak uydurdu. Bazı vatandaşların Mehter Takımı’nın marşlarıyla duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi.

UMKE EKİPLERİ GÖREV YAPTI

Mevlana Meydanı’nda emniyet güçlerinin yanında çeşitli kurum ve kuruluşlar da yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek için etkinlik boyunca alanda görev yaptı. Bunların başında da sağlık ekipleri geliyor. Meydanda yaşanabilecek herhangi bir sağlık sorununa hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı’na bağlı UMKE ekipleri etkinlik boyunca alanda görev yaptı.

SU DAĞITILDI

Yine vatandaşların meydandaki ihtiyaçlarını karşılamak için Valilik başta olmak üzere yerel yönetimler hazırlıklarını daha önce yapmıştı. Bu çerçevede, Meydanı dolduran yüzlerce vatandaşın su gibi ihtiyacını karşılamak için dağıtımlar gerçekleştirildi. Ayrıca alana giren vatandaşlara Türk bayrakları dağıtılarak Meydan adeta kırmızı-beyaza büründü.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim