Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda  temel eğitimlerini tamamlayan bedelli askerlik yükümlüleri  için yemin ve terhis töreni düzenlendi. 2'nci dönem bedelli askerlik yükümlüleri için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gerçekleşen törene  Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Hava Savunma Albay Tamer Üstüner, ile askerlerin yakınları katıldı.  Törende birliğe ilk katılan asker tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

TÖRENİMİZE ŞANLI AL BAYRAĞIMIZ DA ŞAHİTTİR 

Törende Konuşan Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ailelere unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerine dikkat çekerek, “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle beraber bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen, şanlı al bayrağımız da şahittir. Çanakkale ,Kurtuluş, Kore,Kıbrıs ve Teröristle Mücadele Harekatında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. Ve bugün güzel ülkemizde yaşama hakkı bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir” dedi.

TÜRK ASKERİ OLMAK, MEHMETÇİK OLMAK  BİR ONURDUR

Konuşmasında Mehmetçiklere seslenen Tuğgeneral Hasan Kaymaz, “Bu yemin ile sizler; milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı; şeref ve namustur. Şeref ve namus , Türk ulusu için hava kadar,su kadar, toprak kadar kutsaldır,elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek  çalışacağınıza, parolanızın, vatan, bayrak ve şeref olacağına ; dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğimize; gönülden inanıyorum. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerini gücünü, Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi olan bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır.   Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak  bir onurdur. Bugün terhis olup aramızdan ayrılacaksınız fakat devletimizin ve milletimizin size ihtiyaç duyduğu zamanda tekrar birer Mehmetçik olarak aramıza geri döneceğinizi unutmayın. Ettiğiniz bu kutsal andın; size,ailelerinize,silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

MEHMETÇİKLERİMİZİ ANNE VE BABALARIN KARŞISINA GURURLA ÇIKARDINIZ 

Konuşmasında Mehmetçikleri yetiştiren silah arkadaşlarına da seslenen Tuğgeneral Kaymaz, “ Annelerinin ve babalarının bize emanet ettiği biricik evlatlarını, büyük bir sabır ve inançla ; gece gündüz demeden, çeliğe su veriri gibi, sanki nakış gibi işlediniz. Atalardan yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarımıza sevgi ile aşıladınız. Onlara “ Sizler Mehmetçiksiniz” dediniz. “ Sizler Kardeşsiniz” dediniz. “ Asker arkadaşlığı bir ömür boyu unutulmaz” dediniz. Ve belki de en önemlisi, aldığınız emanetleri, bugün anne ve babalarının karşısına büyük bir gururla dimdik çıkardınız. Emek ve gayretlerinizden dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum” dedi.Törende Anne ve Babalara da seslenen Tuğgeneral Kaymaz, “Sizler; tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız bir sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarımızı, vatan borçlarını ödemeleri için, bizlere emanet ettiniz. Bizler de anne, babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok çok iyi biliyoruz ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar, bizim de evladımız olmuşlardır. Bu yüce milletin hasletleri devam ettikçe, içiniz de, gönlünüz de, aklınız da rahat olsun. Çünkü bizler emanetlerinizin sadık bekçileriyiz. Oğullarınız bizim göz bebeklerimizdir. Bu güzide tören vesilesi ile; kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan askerler, tören geçişi yaptı ve terhis oldu.

AİLELERİN GURUR GÜNÜ

Askerliğini bedelli olarak yapsa da aileler evlatlarının gurur günlerine ortak oldu. Yemin ve terhis töreninin ardından aileler evlatlarıyla buluşarak, onları tebrik ettiler. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim