Gençlerin eğitimine destek olan Lise Medeniyet Akademisi, aynı zamanda lise öğrencilerini hayata hazırlıyor. Lise Medeniyet Akademisi, Konya’da dershaneleri aratmayan eğitimi, atölyeleri ve etkinlikleri ile 9,10,11,12. sınıf ve mezun öğrencilere eğitim veriyor. Lise Medeniyet Akademisi hakkında bilgi veren Eğitim Birimi Sorumlusu Rüveyda Demirlek, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri; 14- 20 yaş arasındaki gençlerimize hizmet veren bir kuruluştur. Geçen yıl eğitim vermeye başlayan LİMA şubeleri, Selçuklu ve Ereğli’de olmak üzere 3 farklı binamızla öğrencilere hizmet veriyor.” dedi.

 ‘DAHA FAZLA GENCE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ’

Lise Medeniyet Akademileri olarak Eğitim-Öğretim yılında 86 eğitimciyle, 3 bin 605 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen Demirlek, verilen eğitimler hakkında konuştu: “Öğrencilerimize millî-manevi eğitimler kapsamında Kuran’ı Kerim, siyer, ilmihal, peygamberler tarihi, akaid ve sahabe hayatları; ders ve sınav destek programları kapsamında matematik, geometri, coğrafya, tarih, felsefe, biyoloji, fizik, kimya, din kültürü ve ahlak bilgisi, türk dili ve edebiyatı, dil ve anlatım dersleriyle hizmet verildiğini söyledi. Derslerimizi, öğrencilerin okul saatlerine uygun biçimde düzenliyoruz. Güz ve bahar olarak 2 dönem verdiğimiz eğitimlerimizde, yaz döneminde de öğrencilerimizi dinlendirecek aktivitelere ağırlık veriyoruz. Bunun yanında her şubemizde 2 psikolog uzmanımızla birlikte gençlerimizin psikolojik, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile yanında oluyoruz.” Demirlek, Akademi’nin hedefleri hakkında, “Kurumumuz ile birlikte eğitimde eşitliği sağlamak ve her gencin eşit şekilde eğitim imkânı almasını sağlıyoruz. İlgileri, ihtiyaçları ve yetenekleri doğrultusunda iş ve meslek alanlarına yöneltip hayata hazırlanmalarına yardımcı oluyoruz ve akademik üst öğrenime ulaşmalarını destekliyoruz. Bu kapsamda kişiye özel hazırlanmış eğitim programları ile özel yöntem ve son teknoloji materyalleri kullanıyoruz. Çağın getirdiği yeniliklere açık, üreten, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; bedenen, zihnen ve vicdanen duyarlı, millî kültür bilincinde bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. İlerleyen yıllarda büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Demirlek, “Başkanımız Uğur İbrahim Altay Yenişehir Mahallesinde yeni bir Lise Medeniyet Akademisi’nin inşasına başlandığını ve seneye biteceği müjdesini vermişti. Bu kapsamda yeni binalarımızla daha fazla gence ulaşmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 FARKLI ATÖLYELER, LİSE MEDENİYET AKADEMİSİ’NDE

Lise Medeniyet Akademisi’nde derslerin yanı sıra bulunan atölyelerden bahseden Demirlek, “Öğrencilerimizin dikkat algılarının gelişmesine katkı sağlamak, koordinasyon becerilerini geliştirmek, kendi kendine yetebilme ve kendini doğru bir biçimde ifade edebilme yetileri kazandırma amaçlı çeşitli atölyelerimiz var. Bunlar; Sosyal İnovasyon Ajansı’nda görevli bir eğitmen tarafından öğrencilerimizin sosyal sorunlara karşı bilimsel çözümler bulması ve düşünmeyi sistematik hale getirebilmesi hususunda yardımcı olunan sosyal inovasyon atölyesi, felsefe, deney yap, müzik, film yazarlık, zarafet, görsel sanatlar, yeşil nefes, dil atölyesi, hüsn-i hat, gez-gör atölyesi ve fotoğrafçılık atölyesidir. Öğrencilerimize konaklamalı ya da günübirlik şehir dışı gezileriyle farklı şehirlerin tarihî, sosyal ve kültürel yapılarını yakından tanıma fırsatı sunuluyor. Zihinsel, fiziksel ve sosyal ilişkilerini geliştirmek amacıyla da spor ve kültür sanat etkinlikleri düzenleniyor. Bununla birlikte, doğa yürüyüşü, gençlik kampları, münazara yarışmaları kültürel ve tarihi geziler, bilgi ve münazara yarışmaları, binicilik, playstation, halı saha, voleybol, yüzme, kayak, laser tag, Paintball, tiyatro, sinema, etkinlikleriyle öğrencilerin bireysel motivasyon ve enerjilerini aktarabilecekleri de bir ortam sağlamaktayız.” dedi.  

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM KOÇLUĞU HİZMETİ

Lise Medeniyet Akademisi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birim Sorumlusu Taha Berk Şendağ, her binada psikolog ve psikolojik danışman olarak 2 kişinin yer aldığını söyledi. Şendağ, “Her binamıza öğrencilerimizin sıkıntılarını daha kolay paylaşabilmeleri adına kadın ve erkek olarak 2 hocamızın olmasına dikkat ediyoruz. Eğitsel, mesleki, kişisel ve aile temelli olarak 4 temel alanda çalışıyoruz. Özel eğitim kursları ya da okullarda bulunan akademik temelli rehberlikten ziyade, öğrencilerimizin ücretsiz olarak faydalanabileceği sosyal hayatta ihtiyaç duydukları alanlarda yardımcı oluyoruz. Gerektiği zaman ailelerimizle de görüşüyoruz ve öğrencilerin bireyselliklerinin oluştuğu ve toplumda birey olarak yer alacaklar bu dönemde ailenin önemini konuştuğumuz diyaloglar da oluyor. Eğitim koçumuzla birlikte net takipleri ve eksik konuları belirliyor ve sınava yönelik yol haritası çiziyoruz. Seminerler yapıyoruz. Öğrencilerimizden de talep fazla ve güzel geri dönüşler alıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK AVANTAJ’

Keykavus Lise Medeniyet Akademisi hakkında bilgi veren İdari Yardımcı Beyza Kıl, “7 katlı, 10 derslikli ve 5 bine yakın kitabımızın bulunduğu kütüphanemizle hizmet veriyoruz. Bir katımızda görsel sanatlar, deney ve fen laboratuvarı, drama gibi birçok atölyeler yer alıyor. Öğrencilerin vakit geçirebileceği ve 3 playstation bulunan kafemiz, dersler için kullanabilecekleri bilgisayarlarımız var. Toplam 2 bin başvuru aldık ve bin öğrencimiz eğitimlere devam ederken, diğer başvuru yapan öğrencilerimizi de yedeğe alarak bırakan öğrencimiz olursa onların yerine alıyoruz. Bu binamızda öğrencilerimizin isteklerine göre matematik ve edebiyat ağırlıklı olarak 57 eğitmenimizle hizmet veriyoruz. Durumu olmayan öğrenciler için Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu binalar, öğrenciler büyük bir avantaj.” dedi.

‘ÖĞRENCİNİN İLGİSİNE GÖRE PLAN YAPIYORUZ’

Ecdat Parkı içinde yer alan Keykubat Lise Medeniyet Akademisi’nin verdiği hizmetler hakkında konuşan İdare Sorumlusu Muhammet Raşit Gerigelmez, “Lise Medeniyet Akademileri, eğitimin yanında atölye ve etkinliklerle öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor, bu konuda bizim için göz bebeği. Keykubat Lise Medeniyet Akademisi’nde 794 öğrencimiz, 7 derslikte günlük 3 fazlı eğitim görüyorlar. Sosyal inovasyon, yazarlık, felsefe, görsel sanatlar, fotoğrafçılık gibi atölyelerimiz mevcut. Öğrencilerin ilgisini uyandırmak amaçlı tarih ve coğrafyayı tek bir atölyede topladığımız gez gör atölyemizle dünyanın çok bilinmedik ülkelerin coğrafi konum ve tarihlerini bu atölyede tanıtıyoruz. Bu atölye ve etkinlikleri yaparken öğrencinin ilgisini baz alıyoruz ve onlardan gelen olumlu ve olumsuz dönütlere göre planlama yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘BÜTÜN ÖĞRENCİLERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ’

Öğrencilerin lise hayatında kendi kimliğini oluşturmalarına yardımcı olmak adına eğitim verdiklerini söyleyen Gerigelmez, “Kurumu tam kapasiteyle kullanarak alanında uzman 35 eğitimciyle çalışıyoruz. Sınıf öğretmenlerimiz sürekli sosyal medya gruplarından öğrencilerimizle ilgileniyor. Her ay yaptığımız denemelerle öğrencilerimizin gelişimlerini takip ediyoruz. 5 bin 826 kitapla kütüphanemizde öğrencilere kitap ve etüt imkânı sağlıyoruz. En çok kitap okuyan öğrenci seçerek, öğrencilerimizi ödüllendirerek teşvik ediyoruz. 2 psikologla öğrencilerin motivasyonu konusunda bütün öğrencilerimize erişmeyi amaçlıyor, mesleki yönlendirme yapıyor ve ailevi konularda ailelerle görüşüyoruz.” dedi.

‘FARKLI BİR KURUMA GEREK KALMIYOR’

Liseyi tamamladıktan sonra Keykavus Lise Medeniyet Akademisi’nde derslerle üniversiteye hazırlanan Eren Deniz, “Daha önce Bilgehanelere gitmiştim. Buranın kalitesini bildiğim için Lise Medeniyet Akademisi’ne de başvurdum. Dershane- okul mantığından farklı olarak, burada anlayamadığımız konuya tekrar dönebiliyoruz ve bu konuda baskı yoktu. Zorlama olmadığı zaman daha fazla öğrenmeye açık oluyoruz. Üniversitede felsefe düşünüyorum ve felsefe atölyesi, en çok ilgimi çeken atölye. Okuldan farklı olarak etkinlik ve atölyelerin olmasını çok seviyorum ve sosyal açıdan zengin bir kurum olduğu için, farklı bir kuruma gerek kalmadan sosyalleşebiliyoruz. Bu yüzden bu kurumların oluşmasında emeği olan Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde   konuştu.

Teknoloji, cihazları  ortadan kaldırıyor! Teknoloji, cihazları ortadan kaldırıyor!

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim