Anda Derneği 2014 yılında bir grup gönüllünün Türkmendağı ve civar bölgelerindeki mazlum ve mağdurlara insani yardım malzemeleri götürmesi ile başlamış bir hareket. Anda Derneği tamamen gönüllülük esaslı çalışan ve yardımı değil vefayı şiar edinmiş bir dernek olarak çalışmalarını sürdürüyor. Anda Derneği sadece Suriye’de değil mazlumun olduğu her yere Türk’ün vefalı elini uzatma gayreti gösteriyor. Ayrıca dernek bünyesinde arama kurtarma faaliyetleri bulunuyor.

‘VEFAYI ŞİAR EDİNMİŞ BİR DERNEĞİZ’

Vefayı şiar edinmiş bir dernek olduklarına dikkat çeken Anda Derneği Konya Temsilcisi Şahin Gündüz, gönüllülük esaslı çalıştıklarına dikkat çekerek, “Anda eski Türkçede (Göktürkçe) kan kardeş anlamına gelmektedir. Derneğimizin merkezi Ankara’da olup Türkiye’nin dört bir yanında temsilciliklerimiz bulunmaktadır. İl temsilcilikleri olarak aynı şekilde büyük bir özveri ile hem Genel Merkezimiz aracılığı ile bütün mazlum coğrafyalarına hem de kendi illerinde ki mazlumlara el uzatmaktayız. Anda Derneği Konya Temsilciliği olarak Konya’da gönüllerimiz ile birlikte çok sayıda projeyi ve çalışmayı hayata geçiriyoruz. Derneğimiz çatısı altında bizlerle beraber mazlumlara umut olmak isteyenleri de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİMİZİN HİZMETİNDE VEFA BORCUMUZU ÖDEMEKTEYİZ’

Anda Derneği Konya gönüllerinden Fatih Dağ, tüm vatandaşları ANDA Derneği gönüllüsü ile AFAD gönüllüsü olmaya davet etti. Dağ, “Kendi şirketim bünyesinde faaliyet göstermekteyim. Aynı zamanda Anda derneği Konya il temsilciliği gönüllüsüyüm. Millî birlik ve beraberliğimize yönelik, insani yardım ve arama kurtarma faaliyetleri yürütmekteyiz. Milletimizin hizmetinde vefa borcumuzu ödemekteyiz. Gönüllülük faaliyetlerimizde tüm milletimize AFAD ve Anda gönüllüsü olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘GÖNÜLLERE DOKUNUYORUZ’

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2.Sınıf öğrencisi Fatmanur Akkuş, ANDA Derneği ile Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde tanıştığına dikkat çekti. Akkuş, “Anda Arama Kurtarma Gönüllüsüyüm. Anda Derneği ile geçtiğimiz aylarda yaşanan Kastamonu Bozkurt’ta olan sel felaketinde tanıştım. Orada hasar tespiti için Anda arama kurtarmada bir arkadaşla birlikte görevlendirme aldık orada tanıma fırsatım oldu Anda’yı. Bozkurtta canla başla insanların yaralarını sarmak için canla başla mücadelerini gördüğüm de içimde bunu araştırma duygusu oluştu. Konya'ya döndükten sonra Konya il temsilcilikleri olup olmadığını araştırdım. Sosyal medya hesaplarına ulaştım. Biraz inceledim ve bende artık Anda arama kurtarmada gönüllü olabileceğimi gördüm. Konya il Temsilcisi Şahin Gündüzle ile iletişime geçtim. Temsilciliklerine daveti üzerine birebir tanışma fırsatı buldum ve o günden sonra bende artık bir Anda Arama Kurtarma gönüllüsü oldum ve aralarında olduğum için gurur duyuyorum nice binlerce insana dokunma dileğiyle” diye konuştu.

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYI VAZİFE BİLİYORUZ’

Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğrencilerinden Metin Dereli de ANDA Arama ve Kurtarma görevlisi olarak yaşanan yangınlarda taşın altına elini koymayı vazife bildiğine dikkat çekerek, “ANDA Arama ve kurtarma ekibi olarak geçtiğimiz aylarda Manavgat'ta yaşanan üzücü yangın felaketinde elimizi taşın altına koymayı vazife bildik ve yardım için harekete geçtik. Gerek tahliyelerde gerek itfaiye ile yangın söndürme çalışmalarında ve yangından etkilenen vatandaşlarımızın ve hayvan dostlarımız için tahsis edilen çadırları kurmakla görevlendirildik. Sonuç olarak herkesin elbirliği ile yangın söndürüldü. Bu süre zarfında böylesine bir görevde olmaktan gurur ve şeref duyuyoruz. Bir ağaç, bir hayvan, bir insan yaralarına merhem olabildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı. KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Burak Tavukcu da tüm vatandaşları Anda gönüllüsü olmaya davet etti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim