Öğrencilerin 2016-2017 eğitim-öğretim maratonu geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. Özlemle bekledikleri yaklaşık 3 ay süren yaz tatili de başlamış oldu. Öğrenciler tatil boyunca hem dinlenecek hem de eğlenecek. Ancak isteyen öğrenciler yeni şeyler de öğrenecek. Çünkü her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz Kur’an kursları açıldı. Bugünden itibaren Konya’nın 31 ilçesinde hemen hemen her camide açılan Kur’an kursları ile çocuklar din eğitimi alacaklar. Geçtiğimiz yıl 280 bin civarında öğrencinin katıldığı Kur’an kurslarına bu yıl da yoğun katılım bekleniyor. Konya İl Müftülüğü tarafından organize edine kurslar için eğitmen hocalar ayarlandı, hocalara seminerler verildi. 1 Haziran’da kayıtlarına başlanan kurslar için kayıtlar 18 Haziran’da sona erecek. 

3 DÖNEM HALİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tatil boyunca öğrencilerin tatili de düşünülerek Kur’an kursları 3 kurluk dönemler şeklinde gerçekleştiriliyor. İsteyen öğrenci 3 kura da kayıt olabilirken, tek kur ya da iki kur şeklinde tercih de kullanabiliyor. Bu sayede isteyen öğrencilerin tatil boyunca farklı etkinliklere katılması, tatil yapması veya dinlenmesi gibi durumlar da söz konusu olabilecek. Kursların 1. dönemi 12 Haziran-7 Temmuz arası, 2. dönem 10 Temmuz-28 Temmuz arası, 3. Dönem ise31 Temmuz-18 Ağustos arasında yapılacak. İlk dönem kursları ise bugün başladı. 

YAŞ ARALIĞINA GÖRE SEVİYE DEĞİŞİYOR

Velilere ve öğrencilere çağrıda bulunan İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, kurslarla ilgili bilgi verdi. Kursların kurlar halinde ve yaş aralığına göre verilecek ders seviyesinin değişeceğini belirterek şunları söyledi; “Bilgiç, “Kurlar halinde çocukların durumlarına göre eğitim verilecek. 4-6 yaşa da açık olacak. O kurların da başkanlığın ayarladığı müfredatlar var. 4-6 yaşa daha çok değerler üzerine eğitim verileceği bir müfredat var. Yaş aralığına göre eğitim seviyesi değişiyor.” 

TALEP OLURSA YETİŞKİNLERE DE AÇILACAK

Kur’an kurslarının sadece çocuklara ve gençlere yönelik olmadığını, yetişkinlerin de talep etmesi halinde bu kurslardan faydalanabileceğinin bilgisini veren Bilgiç; “Talep olduğu takdirde yetişkinlere de açacağız. Bazı yetişkinler yıl içerisinde gelemeyebilir ya da yurt dışındadır izne gelmiştir burada Kur’an öğrenmek ister gibi durumlar olabilir. Eğer sınıf açacak çoğunluk oluşursa o kursta yetişkinler için de eğitim verilecek” dedi. 

ÖĞRENCİLERE, VELİLERE, HOCALARA ÇAĞRI

Bilgiç, öğrencilerin Kur’an kurslarına gelmelerini istedi. Bu nedenle ailelere de seslenen Bilgiç, “Ailelerden çocuklarını kurslara göndermelerini talep ediyoruz. Göndersinler çocuklarını. Camilere gelen çocuklar, diniyle, imanıyla, camisiyle, bayrağına bütünleşecektir” ifadelerini kullandı. Kurslarda öğrencileri eğitecek hocalar konusunda hassas davrandıklarını belirten Bilgiç, kurslar için eğitmen hocalara seminerler verdiklerini söyledi. Hocaların önemli bir iş yaptıklarını ve bu işin bilincinde olarak çalışmaları gerektiğinin altını çizen Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti; “Biz çocuklarımıza emanet gözüyle bakıyoruz. Kurslarımızı Darü’l Erkam yerine koyduğumuz kurslarımızda, eğitim vereceğiz. Darü’l Erkam’da yayıldı bu din, Darü’l Erkam’da yoğruldu bu medeniyet. Hocalarımıza da seminerlerde aynı şeyi söyledik; kurslarımızı Darü’l Erkam gibi görün dedik. Darü’l Erkam’ım müfredatı Kur’an’dı bizler de Kur’an öğreteceğiz. Çocuklarımız camiye, kurslara ısındırmak için önce hocanın ısınması lazım. Önce görevine kendi ısınması lazım. Çünkü soğuk kalpten sıcak kelam akmaz. Sıcacık kelam akıtmak istiyorsak, biz vazifemizi severek yapacağız. Bunun için çabalayacağız. Bu işi bizden başka yapacak olan yok. Biz kendi değerimizi gerçekten bilirsin, bunun da hakkını verelim. Kolay gelinmemiş bu dönemlere, şu anda dünya kadar kursumuz var. Bugün her anlamda imkanlarımız çok iyi. Hem fiziki anlamda hem de manevi anlamda tüm destekler veriliyor. Bunun kıymetini bilmek lazım, gayret etmek lazım. Bizlere de vazifeler düşüyor. Anne-babalar, kıymet verecekler camiye, biz de elimizden geleni yapacağız. Bizim bu öğrencilere attığımız kor ilerde ateş olacak, bu millete kaynak olacak. Bu bakış açısıyla bakarsak daha güzel olacak. İyi şeyler ümit ediyorum o iyi şeyler de hocaların gayreti ile ailelerin teveccühü ile olacak.” Ayrıca Bilgiç, kurslarda sosyal aktivitelerin de olacağını sözlerine ekledi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim