Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri ile ilçe belediyeleri, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren KOS İtfaiye tüm imkânları ve ekipleriyle Manavgat ilçesinde yaşanan yangın felaketinin yaralarının sarılması çalışmalarına destek veriyor.

KONYA 34 ARAÇ 85 PERSONEL YANGINLA MÜCADELEDE DESTEK OLUYOR

Manavgat ilçesinde yaşanan yangın felaketinin ardından hızlı bir şekilde bölgeye destek olmak için ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren KOS İtfaiye, Selçuklu, Meram, Karatay ve Konya’nın diğer ilçelerinden bölgeye giden araçlar bölgede yangın faaliyetlerinin söndürülmesi için yoğun gayret gösteriyor. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mersin ve Manavgat’ta İtfaiye ile destek ekiplerimizi takviye ettik. Bu zor zamanı devlet-millet birlikteliği ile atlatacağız. Tüm çalışanların Allah yardımcısı olsun. Canlıları yakanlar da elbette cezasını çekecek.” İfadelerini kullandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da yaptığı açıklamada, “Manavgat'ta 4 ayrı noktada çıkan ve şehir merkezine kadar ulaşan yangın ciğerimizi yaktı. Yangın kontrol çalışmalarına destek olmak için ekibimiz araç ve ekipmanları ile bölgede çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Ekiplerimiz #Manavgat’ta yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına aralıksız destek veriyor. Ne yazık ki birçok şehrimizde benzer yangınlar var. Elbet bu yaralar sarılır ama bunca tesadüfe bakılınca asla unutulmayacak bir hainlikle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.” Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da “Konya Büyükşehir Belediyemizin koordinesinde ekiplerimiz, Manavgat'ta yangınla mücadele çalışmalarına destek vermeye devam ederken farklı şehirlerimizden ardı ardına aldığımız yangın haberleri de yüreğimizi yakıyor. Allah yardımcımız olsun.”

KONYA VALİLİĞİNDEN ÖNEMLİ DUYURU!

Konya Valiliği, içinde bulunduğumuz bu günlerde orman yangınları ve anız yakma olaylarının önüne geçilmesi konusunda vatandaşların daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada “Başta Tarım ve Ormancılık teşkilatlarımız, belediyelerimiz ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın teyakkuz halinde bulunulması, ayrıca muhtarlarımızca konunun bir kez daha hatırlatılarak çobanların yangın riski olan bölgelerde ateş yakmalarının da önüne geçilmesi konusunda bilinçlendirilmesi için kurum ve kuruluşlar ile kaymakamlıklarımız talimatlandırılmıştır” denildi.

BELEDİYELERDEN FİDAN DESTEĞİ

Türkiye'nin birçok noktasında yangınlarla mücadelede devam ederken, Süper Lig kulüpleri ve futbolcuların ardından birçok belediye ve sivil toplum kuruluşu da ‘Orman yangınlarına karşı fidan kampanyası başlattı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu’da yaşayan vatandaşlar adında 10 bin fidan desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Başkan Pekyatırmacı, “Cennet vatanımızın dört bir yanında çıkarılan yangınlarda yok edilen ormanlarımızı yeniden yeşertmek ve yarınlarımıza layıkıyla teslim etmek için Selçuklu’da yaşayan vatandaşlarımız adına 10.000 fidan desteğinde bulunacağız. Yaralarımızı birlikte sarmak için birlik olma vakti” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da Meram Belediyesi olarak 5 bin fidanla destek yeşile destek olacaklarını açıkladı. Kavuş, “Devletimiz ve ekiplerimizin gayretiyle inşallah kısa sürede bu yangınlar sona erer ve hasar tespitinin ardından Meram Belediyesi olarak 5.000 fidanla destek oluruz. Şimdi birlik olma vakti” ifadelerini paylaştı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, “Ülkemizin dört bir tarafında ciğerlerimiz yanıyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla mücadele ederken biz de Karatay Belediyesi olarak yangınlarda yitirdiğimiz ormanlarımıza 5.000 fidan desteği sağlayacağız. Yaraları hep birlikte saracağız. Vakit birlik olma vakti” mesajını paylaştı. Öte yandan Konya Selçuklu Amatör Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği de fidan kampanyası başlattı. Kampanyaya destek yoğun oldu.

KONESOB FİDAN KAMPANYASI BAŞLATTI

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fidan kampanyası başlattıklarını duyurdu. Başkan Karabacak, “Yangın Bölgelerimiz için fidan kampanyası başlatmamız gerekiyor... Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak tüm teşkilatımızla, şehrimize can olan esnaf ve sanatkârımızla fidan kampanyası başlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YANGIN BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARA DESTEK

Seydişehir Belediyesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangınına müdahale etmek için 3 personel ile birlikte 1 arazöz ve 1 aracını lojistik destek çalışmalarına katılmak için yangın bölgesine gönderdi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan, hızla ilerleyerek yerleşim yerlerini de etkileyen orman yangınının kontrol altına alınması ve soğutma işlemlerinin yapılması için Seydişehir Belediyesi harekete geçti. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğüne bağlı 1 arazöz, 1 lojistik destek aracı ve 3 personelle yangın bölgesine ulaşarak çalışmalarına başladığını belirtti. Yangın bölgesinde yangının kontrol altına alınması ve soğutma işlemlerinin yapılması için seferber olduklarını söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir olarak coğrafi yakınlığımız olan Akseki ve Manavgat bölgesinde başlayan yangınların kontrol altına alınması ve kontrol altına alınan bölgelerde de soğutma işlemlerinin yapılabilmesi için 3 personelimiz ile birlikte 1 adet arazöz ve 1 adet lojistik destek aracımızı bölgeye gönderdik. Tüm imkanlarımızla destek olmaya, yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz” dedi.

SEYDİŞEHİR İTFAİYESİ DE YANGIN BÖLGESİNDE

Seydişehir Belediyesi’nin yangın bölgesinde yürütülen çalışmalara araç ve personel desteği göndermesinin yanında Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Seydişehir İtfaiye Amirliği de 2 personel ile birlikte 1 itfaiye aracını yangın bölgesine gönderdi. Seydişehir’den yangın bölgesine gönderilen ekip ve araçlar, yangın bölgesindeki çalışmalara hızla katılarak çalışmalarına başladı.

RİBAT EĞİTİM VAKFI MANAVGAT İÇİN SEFERBER OLDU

Ribat Eğitim Vakfı, Manavgat’ta yaşanan yangını söndürmek için canla başla çalışan Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve AFAD personelinin hem yanında yer almak ve Manavgat’ın yaralarını sarmak için seferber oldu. Ribat Eğitim Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Tepeden tırnağa yanan ağaçlar, kuşlar, evi orman olan hayvanlar, Manavgat halkı ile birlikte yüreğimize ateş düştü. Ciğerlerimiz yanarken Manavgat'ta yangını söndürmek için gecesini gündüzüne katan Orman Bölge Müdürlüğü personellerini, AFAD personellerini, Ribat olarak yalnız bırakmıyoruz. Manavgat halkıyla acımızı paylaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi Ribat Eğitim Vakfı Devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olmuştur. Dileriz bir an önce yangın kontrol altına alınır. Rabbim milletimizi korusun” ifadelerine yer verildi.

‘DEVLETİMİZ BÖLGEDE YOĞUN BİR MÜCADELE VERİYOR’

A Haber Konya Bölge Müdürü İbrahim Doğan, A Haber Kameramanı Serdar Gökçe ile Manavgat’ta yaşanan yangının ardından yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor. Bölgedeki gelişmeleri Konya Yenigün Gazetesine değerlendiren Doğan, “Yangın bölgede Çarşamba günü öğle saatlerinde 4 farklı noktada eş zamanlı olarak başladı. Yangına hemen Antalya’da ve Manavgat’ta bulunan ekipler müdahale etti. Yangına müdahalede yetersiz kalınınca çevre illerden ekipler sevk edildi. Bölgede söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölgede 100’e yakın itfaiye aracı ile 30’a yakın iş makinesi, 19 helikopter, 1 uçak 1 de İnsansız Hava Aracı çalışmalarını sürdürüyor. Yangın Manavgat ile birlikte Alanya Gazipaşa’da da devam ediyor. Akdeniz sahilinde Toros dağlarının bir kısmının yandığını ifade edebiliriz. Bölgeye geldiğimizde 30 köyün kül olduğunu yüzlerce evin kullanılmaz hale geldiğini gördük. Devletimiz bölgede yoğun bir mücadele veriyor. Vatandaşlar bazı bölgelerde evlerini korumak için evlerinden ayrılmıyor. Evlerinin çatısındaki güneş enerjisi su depolarındaki sularla yangını söndürmeye çalıştıklarını gördük” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim