Konya Berberler ve Kuaförler Odası’nın seçimli olağan genel kurulu Mevlana Kültür Merkezi’nde üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. 2 adayın yarıştığı genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak yaptı. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ile birlikte çok sayıda oda başkanı ve yöneticisinin de misafir olarak katıldığı genel kurulda odanın faaliyet ve denetim kurulu raporları okunarak üyelerin oylarına sunuldu. Selamlama konuşmalarının ardından ise üyeler sandık başına gitti.

‘PANDEMİ DÖNEMİNDE İLK AÇILAN SEKTÖR OLDUK’

Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Ankara’da üyeleri en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettiklerini bildirdi. Pandemi sürecinin sektörü olumsuz etkilediğini dile getiren Karakaş, “14,5 ay gibi ciddi bir sürede esnaf ve sanatkarımızı mağdur etmiştir. Berberler, kuaförler ve güzellik salonlarımız büyük sıkıntılar çekti. Bizde kapalı kaldığımız zaman dilimi içerisinde devletin yetkilileriyle birlikte mecbur sebepten dolayı kapatılan esnaflarımız için sizler adına mücadele ettik. Bizlere bu esnada sahip çıkıldı. Sektörümüzün sorunlarını her daim dile getirdik ve ilk açılan sektör olduk” dedi.

‘GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK’

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” ifadelerine yer veren Veli Baranok, “Esnaf arkadaşlarımın teveccühü ile iki dönemdir Berberler ve Kuaförler odası başkanlığının yürüttük. Görevde bulunduğumuz süre boyunca birliğimizde çok güzel çalışmalar ortaya koyduk. Bu hizmetlerin en başında pandemi döneminde ortaya koymuş olduğumuz çalışmalar olmuştur. Pandeminin tüm olumsuz şartlarından oda üyelerimizin en az sıkıntı ile çıkması için görüşmeler gerçekleştirdik oda üyelerimizin yanında olduk. Seçimin güzel nezih bir ortamda olması adına gerçekleştirdiğimiz bu salon için odamızın cebinden bir kuruş para harcamadık. Bu salonun tesisinin sağlanması için desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Görevde bulunduğumuz süre boyunca vermiş olduğumuz sözlerin yerine getirdik hamdolsun bugün bir 4 yılın daha sözünü vermek için yeniden aday olduk. Yaptıklarımız yapacaklarımızın tazminatıdır” dedi.

‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK’

Baranok, yarım kalan işleri tamamlamak için yola devam etmek kararı aldıklarını ifade ederek, “Üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Kanunlar çerçevesinde her şeyin en doğrusunu en iyisini yapmaya çalıştık. Bize verilen yetkileri en doğru biçimde üyelerimizin yararına kullandık. Üyelerimizin sorunlarını, içinde bulunduğu zor şartları ve ihtiyacı olan şeyleri ben de bir meslek mensubu olarak çok iyi biliyorum. Karşılaşılan her sorunu ciddiyetle ele aldık ve çözüme kavuşturduk” diyerek sözlerini tamamladı.

‘AMAÇ ÜYELERİMİZE HİZMET ETMEK’

Başkan adayı Ahmet Ateş ise, odaya vermiş olduğu emeklerinden dolayı Veli Baranok’a teşekkür etti. Yönetim ve denetim kurulu olarak odaya bir fon oluşturmak istediklerini dile getiren Ateş, “Odanın vakıf olduğu düşüncesiyle hiçbir şekilde maaş alınmayacağını söylemek isterim. Tamamen bir fon oluşturulup bu fonda, maddi durumu kötü olan kuaför arkadaşlarımıza destek olacağız. Üyelerimizin dertlerini, sıkıntılarını her daim dinleyeceğiz. Konya’da her yıl Türkiye’nin en büyük berberler ve kuaförler fuarını düzenleyeceğiz. İhtiyaç sahibi üyelerimize sosyal yardım için ayrılan fonu genişleteceğiz. Mesleki çıraklık okullarında bulunan salonların okullar ile yapılan anlaşmayla geliştirilip daha iyi eğitim verilmesini sağlayacağız. Yapılan çalışmalar şeffaf olacak, tüm üyelerimiz dilediği zaman internet üzerinden ulaşabilecek” diyerek düşüncelerini aktardı.

BARANOK 718, ATEŞ 224 OY ALDI

Üyelerin sandık başına giderek oylarını kullandığı seçimin sonucu ise merakla beklendi. Saatler 17:00’yi gösterdiğinde sandıklar açılarak oy sayımı başladı. Yapılan sayımda mevcut Başkan Veli Baranok’a 718, Başkan Adayı Ahmet Ateş’e ise 224 oy çıktı. Bu sonuçla Başkan Veli Baranok güven tazelemiş oldu.

Baranok’un yönetim kurulu ise şu şekilde oluşuyor: İbrahim Elden, Ahmet Karakoyun, Sabri Olukca, Erdoğan Aydın, Hatice Beyazgül, Fatma Çetiner, Ayhan Aydemir, Mehmet Güllü.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim