Selçuk Üniversitesi’nden bazı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin ayrıştırılarak kurulduğu Konya’nın son üniversitesi olan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ‘nün yeni yerleşkesinin nereye inşa edileceği konusunda belirsizlik sürüyor. Daha önce Konya Teknik Üniversitesi 2 ayrı kampüs şeklinde inşa edileceği ifade edilmişti. Ancak geride kalan zaman diliminde adım atılmaması sebebiyle sektör temsilcileri KTÜN’ün yeni yerleşkesinin sanayide inşa edilmesinin önemli olduğunu dile getiriyor.

‘YENİ YERLEŞKENİN NEREYE İNŞA EDİLECEĞİ MERAK KONUSU OLDU’

 Konya Teknik Üniversitesi; 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan 7141 sayılı kanunun yedinci maddesiyle 2809 sayılı kanuna eklenen Ek Madde-179 ile yeni bir üniversite olarak kuruldu.  Etik değerlere bağlı, girişimci ve yetkin bireyler yetiştirmek; bilgi, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etmeyi kendisine misyon edinen Konya Teknik Üniversitesi yeni yerleşkesinin nereye inşa edileceği konusunda merak devam ediyor.

TEKNİK ÜNİVERSİTE SANAYİDE OLMALI

Sanayinin ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere Konya’da kurulan KTÜN yeni yerleşkesinin sanayide kurulması ise önemli olduğunu ifade eden sanayiciler bu kapsamda KTÜN yeni yerleşkesinin sanayide inşa edilmesinin önemli olduğunu ifade ediyor. Sektör temsilcileri yeni kampüsün sanayide inşa edilmesinin önemini şu şekilde dile getiriyor, “Sanayinin büyük sıkıntılarından olan kalifiye elaman ihtiyacı sanayi kampüs içinde oluşturulacak yeni protokoller ile öğrenciler teorik derslerinin yanında aynı zamanda alanında uzman sanayiciler ile iş öğrenirken diğer taraftan şirket yönetme gibi konularda bilgi sahibi olabilirler. Lise düzeyinde geliştirilen bu tarz projelerin başarısını kampüsün sanayi de inşa edilerek üniversitenin de bu başarısının alınabileceğini düşünüyoruz. İlklerin öncüsü olan Konya’nın böyle bir proje ile de örnek olabilir” ifadelerini kullandılar.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim