Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Genel Sekreteri Recep Öztürk ve KTÜN Kütüphane Daire Başkanı Ayhan Tekin, Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

KTÜN’ün yeni eğitim öğretim yılında yüzyüze eğitime hazır olduğunu, akademik takvimde belirlenen şekliyle eğitime başladıklarını dile getiren KTÜN Genel Sekreteri Recep Öztürk, son dönemde sürekli kamuoyunun gündeminde yer alan öğrencilerin barınma sorununun sadece Konya’nın değil Türkiye’nin genel bir sorunu olduğunu ve çözümü için de ilgililerin çalışma yürüttüğünü söyledi.

‘İNŞALLAH KONTROLDEN ÇIKMAZ, YÜZYÜZE DEVAM EDERİZ’

Dünya olarak farklı şartlardan geçildiğini, dünyanın tamamında geride kalan süreçte uzaktan eğitim yapıldığını dile getiren Recep Öztürk, “Yaşadığımız dönemde uzaktan eğitimi tüm derslerde uygulamak zorunda kaldık. Dünyada bu modele baktığımızda yüzyüze eğitimden daha avantajlı yönleri de vardı. Biz de geride kaldığımız süreçte büyük bir sorun yaşamadık. Sadece yüzyüze eğitim alışkanlıklarımızı terk etmenin zorluğunu yaşadık. Konya’daki 3 devlet üniversitesinden biri olarak altyapımız yüzyüze eğitime hazırdı ve yüzyüze eğitime başladık. YÖK, derslerin yüzde 40’ına kadarını uzaktan yapın diyor ve buna da uyuyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde bazı konularda eksik kalındıysa, öğrenci tatmin olmadıysa, zayıf olan noktaları tespit ederek gidermeye dönük de çalışmalar üniversitemiz de yapıldı, yapılmaya devam ediyor. İnşallah olay kontrolden çıkmaz da yüzyüze eğitime devam ederiz” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÇE ÇIKARSA KAMPÜS İÇİN KAZMA VURULACAK’

KTÜN’ün yeni kampüsünün oluşumuna ilişkin sürece dönük açıklamalar da yapan Genel Sekreter Recep Öztürk, “2019 yılının sonunda üniversite kampüsünün yerini tespit etmek üzere bir komisyon oluşturulmuştu. 7 üyesi vardı 7 farklı kurumdan. Bu komisyon KTÜN için 2 farklı alanda mutabık kaldı. Birisi organize sanayi bölgesine yakın bir konumda, diğeri de Fırat Caddesi’nin ve Beyhekim Devlet Hastanesi’nin üst kısmındaki arazi. Bizim yerleşim planlarımız, kütle yerleşimlerimiz, altyapıyla ilgili planlarımız hazır. Fakat yaşanan süreç nedeniyle gecikmeler oldu. Bütçe istediğimiz ölçüde olmadı. Önümüzdeki döneme ilişkin bütçe talebimizi hazırladık. Bütçe çıkarsa şu an kazma vurmaya hazırız” dedi.

‘KAMPÜS, EĞİTİM KALİTESİ VE ÜNİVERSİTENİN HEDEFLERİ İÇİN ÖNEMLİ’

Önceliklerinin kampüsü bir an önce hayata geçirmek olduğuna işaret eden Öztürk, “Kendi kampüsümüzün inşaatına başladığımızda yapacağımız ilk iş, Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisinde kalan birimlerimizi kendi alanımıza taşımak olacak. Bir kampüs içerisinde iki üniversitenin olması birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Devletimiz bir takdirde bulunursa hazır olan plan ve projelerimizi hayata geçirmek için harekete geçeceğiz. Malumunuz Konya Teknik Üniversitesi yaklaşık 30 yıldır arzulanan bir şeydi. Bu nasip oldu. Yükselmesi ve büyümesi için ise Konya’nın tüm dinamikleriyle eşgüdümlü bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Yani bir üniversite kampüs alanının başlaması sadece üniversite yönetiminin gayretiyle olabilecek bir şey değil. Farklı parametrelerin devreye girmesi gerekiyor. Dediğim gibi biz hazırız. İnşallah bütçe de çıkarsa çok kısa bir süre içerisinde binaların yükseldiğini hep birlikte görürüz” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ, KTÜN’Ü ALANINDA İLK 3’E SOKMAK’

Akademik ve idari olarak hedeflerinin KTÜN’ü tüm teknik üniversiteler içerisinde ilk 3’e girmek olduğunu söyleyen KTÜN Genel Sekreteri Recep Öztürk, “Kurumsal yapımızın temeli uzun yıllar öncesine dayanıyor. TEKNOFEST yarışmalarında da yer aldığımız gibi, 17 paydaş organizatör içerisinde biz de yer alıyoruz. Önemli olan orada yarışabilmek ve bir şeyler üretebilmek. Biz de zaman içerisinde daha büyük başarılar elde edebilmek için bugünden altyapımızı güçlü tutmaya çalışıyoruz. Tüm bunların çıkış noktasına baktığımızda bizim kampüsümüzün bir an önce tahsis edilmesi ve hızlı bir şekilde kurulması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim