Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, KTO Karataylıların aktif yaşamlarını daha nitelikli hâle getirmeyi, kültürel ve sportif anlamda onları geliştirmeyi, çağın gerekliliklerine uygun, donanımlı bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor.

Bu kapsamda, KTO Karatay Üniversitesi’nde 200’ün üzerinde öğrenci, 20’den fazla sportif branşta Türkiye’de zirveye oynuyor. KTO Karatay Üniversitesi spor takımları basketbol, salon futbolu, masa tenisinde 1. Ligde temsil edilirken; kız-erkek voleybol, kız-erkek kort tenisi, hentbol branşlarında ise 2. ligde mücadele ediyor. KTO Karataylı öğrencilerin merak ettikleri ya da yetenekli oldukları branşlarda ise; kick boks, bilek güreşi, basketbol, taekwondo, yüzme branşları gibi alanlarda öğrencilere destek sağlıyor.

KTO Karatay Üniversitesi SKS Direktörlüğü bünyesinde aktif olarak bulunan spor takımları şöyle;

· Kick Boks (Erkek)

· Bilek Güreşi (Erkek)

· Basketbol (Erkek)

· Bilardo (Erkek)

· Futbol (Erkek)

· Hentbol (Erkek)

· Masa Tenisi (Bayan-Erkek)

· Salon Futbolu (Erkek)

· Satranç (Bayan-Erkek)

· Taekwondo (Erkek)

· Tenis (Erkek)

· Voleybol (Erkek)

· Yüzme (Erkek)

MİLLİ SPORCULARA YÜZDE 100 BURS İMKÂNI KTO KARATAY’DA

KTO Karatay Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencilerin üniversiteye yerleşeceği tarihten geriye dönük son iki yılı kapsayan sürede bir spor dalında milli takım kadrosunda yer almaları veya üniversite öğrenimi sürecinde milli takıma girmeleri hâlinde öğrencilere “Sporcu Bursu” sağlanıyor. Daha sonra akademik dönem içerisinde bu sporcular, üniversite takımlarında yer alarak müsabakalara katılım sağlıyor.

TÜRKİYE GENELİ E-SPOR TURNUVALARI KTO KARATAY’DA

Pandemi sürecinde de KTO Karatay Üniversitesi, gençlerin ilgi alanlarını dikkatle takip ederek, 2020-2021 akademik yılında düzenlediği e-spor turnuvaları ile Türkiye’deki üniversiteler arasında adından sıkça söz ettirdi. Bugüne kadar 6 e-spor turnuvası düzenleyen üniversite, Konya Geneli Valorant Turnuvası ile üniversite öğrencilerinin yanında 495 lise öğrencisini de müsabakalara dahil etti. Üniversite öğrencileri ile lise öğrencilerinin bir araya geldiği turnuvada 1. olan takım ödüllendirildi.

Türkiye’deki farklı üniversitelerden öğrencilerin de spor hayatlarına olumlu katkılar yapan KTO Karatay Üniversitesi tarafından, 20-21 Şubat 2021 tarihlerinde 38 şehirden 345 kişi ve 120 üniversitenin katılım sağladığı Türkiye Geneli FIFA21 Turnuvası; 27-28 Şubat 2021 tarihlerinde ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Platformu üyesi üniversitelerin öğrencilerinin yer aldığı ve 45 kişinin katıldığı FIFA21 turnuvası gerçekleştirildi.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ YENİ AKADEMİK YILDA YENİ BAŞARILARA HAZIRLANIYOR

Başarıdan başarıya koşan KTO Karatay Üniversitesi spor takımları, 2021-2022 akademik yılına ise 20 branşta fiziki, e-spor branşında ise dijital olarak büyük bir ekiple hazırlanıyor. Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi 1 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 1 tenis kortu, 1 doğal çim halı sahası ile öğrencilerini kampüste de spor ile bir araya getiriyor.

E-spor turnuvaları ile adını duyurmaya hazırlanan KTO Karatay Üniversitesi’nin turnuva takvimi şöyle:

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SKS DİREKTÖRLÜĞÜ TURNUVA PROGRAMI

Turnuva Adı

Birinci Turnuva

İkinci Turnuva

Liseler Arası E- Spor Festivali

Haziran 2022

Üniversite içi E-Spor Turnuvaları – Valorant

Ekim 2021

Mayıs 2022

Üniversite içi E-Spor Turnuvaları – LOL

Kasım 2021

Nisan 2022

Üniversite içi E-Spor Turnuvaları – CSGO-FİFA22

Kasım 2021

Mayıs 2022

Türkiye Geneli E-Spor Turnuvaları- Valorant

Aralık 2021

Türkiye Geneli E-Spor Turnuvaları- LOL

Ocak 2021

Türkiye Geneli E-Spor Turnuvaları- FIFA22

Şubat 2022

Editör: TE Bilişim