Semt ve mahalle bakkallarında Tarım Kredi Market ürünlerinin satılması ve vatandaşların daha uygun fiyatlara ulaşması amaçlanan Koop-Bakkal projesi hayata geçirilmeye başlandı. Bu kapsamda pilot illerden olan Konya’da 43 işletme, KoopBakkal’a dönüşerek Tarım Kredi ürünlerine raflarda yer verdi. KoopBakkal uygulamasına esnaflardan yoğun talep olduğunu belirten Bakkallar, Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Feridun Göner, Konya’da 43 bakkalda uygulamanın hayata geçirildiğini söyleyerek ikinci etap müracaatlarıyla KoopBakkal sayısında artışa gidileceği müjdesini verdi. KoopBakkal uygulamasına geçen esnaf İhsan Göksel ise, müşterilerin Tarım Kredi ürünlerini sorduklarını ifade ederek 131 kalem ürünü vatandaşlara ulaştırdıklarının altını çizdi.

KONYA’DA 43 BAKKALDA!

Göner, Tarım Kredi markalı ürünlerin bakkallarda satılmasıyla alakalı çalışmalar sonucunda 6 pilot ilde 250 KoopBakkal şubesi açarak uygulamaya geçildiğini ifade etti. Aralık ayında müracaatları gerçekleştirilen uygulamanın şu anda 43 bakkalda bulunduğunu söyleyen Göner, “Konya’mızda 50 tane bakkala bayilik sistemiyle tarım kredi markalı ürünlerin satma imkânı sunuldu. An itibarıyla Konya’mızdan 43 bakkalımızı tarım kredi marketlerinin birer şubesi gibi satış noktaları haline getirdik. Projemiz hayata geçti, inşallah en kısa zamanda 50 noktaya ulaşıp akabinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin tedarik ve lojistik sorunları giderildikçe ilimizde bu satış noktalarının daha çok artırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

KOOPBAKKAL SAYISINDA MÜJDE!

KoopBakkal uygulamasına esnaflardan yoğun talep olduğunu söyleyen Göner, ürünlerin kalite ve fiyatından vatandaşların ve esnafın memnun olduğunu dile getirerek ikinci etap müracaatlarıyla bakkal sayısında artışa gidileceği müjdesini verdi. Bakkal ile vatandaşın tekrar buluşma noktası olan KoopBakkal sayesinde kaliteli ve hesaplı ürünlerin, vatandaşların ikametgahlarına yakın noktalara getirildiğini ifade eden Göner, “Biz bakkal esnafının amacı, vatandaşlarımıza kaliteli ve hesaplı ürünlerin ikametgahlarına yakın noktalara getirmek suretiyle hizmet etmek. Tarım Kredi markalı ürünlerin zincir marketlerdeki satılan ürünlerden çok daha kaliteli olduğu vatandaşlarımız tarafından dile getiriliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri, şu an birinci sınıf ürün üretip vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz ürünler KoopBakkal ve marketleri aracılığıyla ulaştırma çabası içerisinde yoğun bir çalışmaları var.” ifadelerini kullandı.

‘KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ’

Bakkallar Odası olarak Tarım Kredi Kooperatifleri ile esnaf arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyen Göner, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Vatandaşlarımız ürünlerin kalite ve fiyatından, satış noktası olan esnaf arkadaşlarımız satışlardan memnun. Bazı eksiklerimiz var ama bunları da aşmaya çalışıyoruz, inşallah bu eksikliklerimizi en kısa zamanda giderilerek hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmek suretiyle her mahallemizde satış noktaları açmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ile daima irtibat halindeyiz. KoopBakkal projesi kapsamında biz de bakkallar odası olarak esnafımıza destek olmaya devam ediyoruz. Tarım Kredi ile esnafımız arasında naçizane köprü vazifesi görüyoruz, şu anda proje sağlıklı bir şekilde ufak tefek eksikliği olmasını rağmen gayet güzel devam ediyor.”

‘DEVLETİMİZİN DESTEĞİ VE VATANDAŞIMIZIN İSTEĞİYLE BAŞLADIK’

Mahalle esnafından İhsan Göksel, işletmesinin KoopBakkal uygulamasına geçiş sürecini anlattı. Göksel, “Müşterinin talepleri ve fiyatlardaki farklılıklar sebebiyle yıllardır içinde bulunduğumuz bakkalımızı KoopBakkal yapma kararı aldık. Devletimizin desteği ve vatandaşımızın isteğiyle bu işe başvurduk. Cadde üzerinde yer almamız ve zaten barkod sistemiyle çalışmamız neticesinde başvurumuz kabul gördü ve 28 Aralık itibariyle de KoopBakkal şubelerinden biri olarak hizmet veriyoruz.” dedi. KoopBakkal uygulamasıyla birlikte bakkala gelen ürünler hakkında bilgi veren Göksel, “Daha çok yağ, şeker gibi ihtiyaç unsuru ürünler talep görüyor. Özellikle bu ürünlerimizin fiyatlarını soran müşterilerimiz oluyor. Toplam 131 kalem ürünle hizmet veriyoruz. Bu ürünler Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde satılan ürünler ve bizim marketlerimizde de o marketlerdeki fiyatlarla aynı olarak satışa sunuluyor, o marketlerde olan indirimler bizim bakkalımıza da yansıyacak. Marketlerdeki bu raflar sayesinde vatandaşlar, Tarım Kredi Market aramadan kendi mahallesindeki marketten aynı ucuzlukta ürün alabilecek, inşallah ilerleyen zamanlarda bunun faydasını göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

ESNAF DESTEKLENMELİ

Vatandaşların Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerini sorarak işletmenin diğer ürünlerinden de alışveriş yaptığını söyleyen Göksel, bu uygulamayı tüm bakkallara önerdi. Küçük işletmeleri desteklemek açısından KoopBakkal projesini başarılı bulduğunu vurgulayan Göksel, “Zincir marketlerin bu kadar göz önünde olduğu bir zamanda hem bizim hem de vatandaş için yararlı bir uygulama oldu. Bu yıl çok kepenk kapatan esnaf arkadaşımız oldu. Esnafın devamlılığı için bunun gibi küçük işletmeleri desteklemek adına kararlar alınması, küçük işletmelere maddi açıdan da kolaylık sağlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim