Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Türkiye’ye örnek olacak tarihi dönüşümün tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte tarihi dokuya uygun şekilde yürüttüğü Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere. Hızla inşa edilen Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşısı hizmete girmeden önce mimarisi ile hem çarşı esnafını hem de vatandaşları heyecanlandırdı. Mevlana ve Altın Çarşı esnafı yenilenen iş yerlerine kavuşmak için heyecanla beklerken her iki çarşıda da çalışmalar hızla sürdürüyor.

GECE GÖRÜNÜMÜ TAM NOT ALDI

Teknoloji, cihazları  ortadan kaldırıyor! Teknoloji, cihazları ortadan kaldırıyor!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’nın fotoğraflarını paylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ Konya denince akla gelen fotoğraflara yenilerini ekliyoruz. Mevlana Çarşısı da ışıl ışıl oldu. Tüm Konyalıların “Benim Şehrim” diyerek gururla paylaşacağı fotoğraflar bırakıyorum. Akşamınız hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Altay’ın paylaşımı Konyalılardan tam not alırken, Başkan Altay’ın paylaşımı sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun şekilde paylaşıldı ve vatandaşlar paylaşımlarında çarşıya tam not verdi.

ERDOĞAN VE KURUM PROJEYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkiye’ye örnek olacak projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında sıklıkla söz ettiği ve örnek olarak gösterdiği proje kısa sürede hayata geçirilmesi planlanırken, ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise Konya ziyaretlerinde çarşının inşaatında incelemelerde bulunmayı ihmal etmiyor. Vatandaşlar ve esnaflar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın uzun yıllar sonra çözüme kavuşan dönüşüm projesi ile Mevlana Meydanı, Mevlana Türbesi, Kapı Cami , Aziziye Cami ve Tarihi Konya Bedesten Çarşısının bir bütün haline geldiğini belirtiler.

‘ÇARŞIMIZ KONYA’YA YAKIŞAN BİR ESER OLDU’

Mevlana Çarşısı Başkan Yardımcısı Abdullah Koçak, Mevlana Çarşısı esnafları olarak yeni dükkanlarına kavuşmak için heyecanla beklediklerini ifade ederek, çarşılarının Konya’ya yakışan bir eser olduğunu belirterek, “ Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte tarihi dokuya uygun şekilde yürüttüğü Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere. Bizlerde iş yaşantımızın uzun yıllar geçtiği ve yenilenen yüzü ile kısa zaman içinde Konyalı hemşerilerimiz ile buluşacak çarşımızın inşaatında sona gelinmesi ile birlikte bizlerde de heyecan oldukça arttı. Çarşımız yeni mimari görünümü ve çevresi ile birlikte ortaya güzel bir eser çıktı. Mevlana Çarşısı esnafları olarak da çarşımızın yeni mimarisini gördükçe yeni iş yerlerimize kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Çarşımız bir cazibe merkezi haline geldi. Konya’nın görünen yüzü Mevlana Çarşısı ve Türbeönü çok güzel bir görünüme kavuşacak. Mevlana Çarşısı esnafları olarak yeni yerimizle taşınmamız ile birlikte komşuluk ilişkilerimizi daha da güçlendirecek çarşımızda kültürel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesine de sağlayacağız. Bizler Mevlana Çarşısı esnafları olarak yeni işyerlerimize kavuşmak için sabırsızlanıyoruz. Çarşımızın yenilenmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çarşımız Konya’ya yakışan bir eser olacak” ifadelerini kullandı.

‘MİMARİ OLARAK OLDUKÇA GÜZEL İNŞA EDİLDİ’

Mevlana Çarşısı esnaflarından Rıfat Öztürk ise, “ Çarşımız mimari olarak oldukça güzel inşa edildi. Mevlana Çarşısı esnafları olarak ticaretteki ahilik geleneğimizi ve hizmetimizi yenilenen yüzümüz ile Konyalı hemşerilerimize hizmet vermek adına oldukça sabırsızlanıyoruz. Kısa süre içerisinde yeni iş yerlerinde hizmet vermek adına sabırsızlıkla bekliyoruz. Çarşımızın yenilenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim