Komşu illerdeki yatırım ve çalışmaları yerinde incelemek, illerin tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini görmek amacıyla Nevşehir, Kayseri ve Mersin illerini ziyaret eden Samsun İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri, ziyaret programı kapsamında Konya’ya da geldi

Konya Valiliği, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresini ziyaret eden heyet, Konya’dan yeni proje fikirleriyle döndü. İki şehir Meclis üyelerinin kaynaşmalarına ve proje ve yatırımlarını paylaşmalarına olanak sağlayan ziyaret, Samsun İl Genel Meclisi üyelerinin öğle saatlerinde Konya’ya gelmesiyle başladı. Mevlana Müzesi manzarasında yenen öğle yemeğinde buluşan Konya ve Samsun illerinin Meclis Başkanları, Genel Sekreterleri ve Meclis üyeleri, daha sonra Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret ederek dua etti. Müze içindeki eserler ve Konya mutfağı hakkında yetkililerden bilgi alan Samsunlu heyet, Mevlana’nın yaşadığı dönemdeki eserler ve yaşam şeklinden etkilendiklerini dile getirdi.
Daha sonra Konyalı mevkidaşlarıyla birlikte Vali Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret eden Samsunlu üyeler, günün anısına Vali Doğan’a şehirlerini simgeleyen hediyeler sundu. Vali Doğan’ın Selçuklu’yu temsil eden çift başlı kartal figürlü çini hediye ettiği ziyarette, yerel yönetimler ve yatırımlar konuşuldu.
Son olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’yi makamında ziyaret eden grup, burada da Samsun’u temsil eden Onur Anıtı biblosu armağan etti. Konuklarına Genel Sekreter Kaçmaz, papirüs üzerine el işçiliğiyle yapılmış semazen figürlü tablo hediye ederken, Meclis Başkanı Selvi, günün anısına Mevlana’nın Mesnevi adlı eseri ile çini tabak, Konya’yı tanıtan CD ve çeşitli yayınlar verdi.
Meclis Salonu’nda Divan Başkanı’nın makamında Samsun ve İl Genel Meclisi olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, “İlk kez resmi bir gezi yaptık. Çalışmalarımızı sadece kendi içimizde değil, başka şehirlerle de paylaşıyoruz. Örneğin önümüzde hepimizi ilgilendiren bir yasa var. Son dönemde tarım ve lojistik master planları yaptık. Samsun limanı son yıllarda çok büyük atılım yaptı. Lojistik merkezini de oluşturduğumuz da kentimiz çok daha iyi noktalara gelecektir. Ayrı Konya başarı noktasında iyi bir il” dedi.
Ziyaretleri önemsediklerini ve gelenek haline getirdikleri eğitim seminerlerinde gittikleri illerin İl Genel Meclislerini de ziyaret ettiklerini dile getiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de bütün illerin kardeş olması, bütünleşerek işbirliğinin artması temennisinde bulundu. Selvi, “Bunun için “Mevlana Hazretlerinin şehrinden çağrı yapıyoruz. Tarım, sanayi ve turizm alanlarında önemli çalışmalar yaptık” dedi. 
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim