Haftanın 4 günü Konya’daki farklı hastane ve cami çıkışlarında ücret talep etmeden kışları çorba -ekmek, yaz aylarında ise limonata ve su ikram ederek ün kazanan Lokman Yıldız, kendisine ücret vermek isteyenlere ‘’Allah razı olsun’ deyin yeter, kesinlikle para kabul etmiyorum.’’ diyerek gelen yardımları kabul etmiyor. 5 yıldır bıkmadan usanmadan yaptığı iyiliği kendisine görev bilen Lokman Yıldız, babaannesinin hayır geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Öncelikle sizleri biraz tanıyalım.

İsmim Lokman Yıldız. 59 yaşında kendi halinde emekli bir adamım. Cihanbeyli’yim, Selçuklu Belediyesi’nde oturuyorum. 5 senedir gördüğüm herkese kışın soğukta çorba ekmek, yaz aylarında da limonata, soğuk su ikram ediyorum.

 Kendi başına böyle bir iş yapmak zor olmuyor mu?

Emekliyim, zaten uğraşacak bir işim yok. Bazen köye gidip geliyorum. Onun haricinde Allah’a şükür kendime, dostlarıma yetecek kadar gelirim var, bende vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çorba biraz daha zor olduğu için eşimle beraber yapıyoruz ama limonatayı tek başıma yapıp dağıtıyorum. İnsanların hayır dualarını almaya çalışıyorum hem de vakit geçirmiş oluyorum.

Yolda karşılaştığınızda sizi tanıyanlar çıkıyor mu?

Tabii. Yolda görüp selam verenler oluyor, çocuklarla karşılaştığım zaman el sallıyorlar.

NESİLLER BOYU YARDIM GELENEĞİ

Böyle bir iş yapmak nereden aklına geldi?

Çok önce köyde otururken benim rahmetli nenem, yolun kıyısında oturur, yoldan geçen çobanlara ayran yapar dağıtırdı; tandırda ekmek yapar dağıtırdı. Bende onu örnek aldım, elimde boş olunca böyle bir iş yapmaya karar verdim.

Her zaman aynı hastanenin önünde misin?

Yok, haftada 4 gün olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önüne, Şehir Hastanesi’ne, Numune Hastanesi’ne ve cuma günleri de İplikçi Camii’nin önünde günde 2 termos limonata ve su, kışın da 150 bardak kadar çorba ve ekmek dağıtıyorum.

Yardım kabul ediyor musun?

Kesinlikle hayır. Bazen ‘bununla da hayır yap’ diye getirenler oluyor ama ben Mevla’ma bir söz verdim. Elimden geldiğince, sağlığım bozulmadıkça kendi hayrımı kendim yapıyorum. 

Senden sonra bu işi devam ettirecek birileri var mı?

Torunum var tabi. Onunla dağıtıyoruz genelde.  İnşallah benden sonra da devam ettirecek birileri bulunur.

‘HAKKIYLA YAPILAN HER İŞ, İYİLİKTİR’

Peki Selçuklu Belediyesi sakini olarak, yapılan hizmetlerden memnun musun?

Başkanımızdan memnunuz, belediyemiz de çalışıyor Allah razı olsun. Mahallemiz temiz bir mahalle. Belediye deyip geçmemek lazım, insanlar için yapılan her iş, iyiliktir. İnsanlık adına atılmış her adım, hayırdır.

Belediyenin sizler için yapmış olduğu faaliyetler nelerdir?

Belediyemiz, nüfusunun da genç bir nüfus olması dolayısıyla gençlere yönelik hizmetlerine ağırlık veriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Bizim geleceğimiz; gençliğimiz, çocuklarımız. Biz geldik, gidiyoruz ama geleceğimizin devamı için özellikle gençlere yatırımlar yapılması gerek. Allah onların da yapmış oldukları hizmetleri kabul etsin.

Seni yakından tanıdığımız, Selçuklu Belediyesi’nin ‘İyi Birey, İyi Toplum Eğitim ve Kültür Sanat Ödülleri’ programında Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın sana vermiş olduğu ‘iyilik ödülü’ sende neler hissettirdi?

Bende manevi değeri olan bir hediye... Davet ettiler gittik. Orada da böyle bir ödülle karşılaştım. Çok gururlandım, memnun oldum. Sağ olsunlar.

Teşekkür ederiz, Allah razı olsun.

Ben teşekkür ederim.

HACER CEYLAN 

Editör: TE Bilişim