Havaların soğumasıyla vatandaşlar kışlık giyecek alışverişine başladı. Mağazalarda da çeşit çeşit kabanlar, montlar, kazaklar reyonlarda yerini aldı. Fakat bu ürünlerin yanı sıra Konya’nın kışının sert ve yağışlı geçmesi sebebi ile vatandaşlar vücutlarını Sıcak tutmak için korse, kuşak, yün çamaşır gibi ürünler alıyor. Soğuk havanın az da olsa kendisini hissettirmesi kışlık ürünlere ilgisini artırdı. 

HAVA SOĞUDU, YÜN GİYECEKLERE İLGİ ARTTI

Tarihi Bedesten Çarşısı esnaflarından Bora Giyim İşletmecilerinden Talha Bora, korse, kuşak, dizlik, çamaşır, bronşit atleti, çorap gibi yün ürünlere son günlerde talebin artığını belirtti.

Özellikle bu ürünleri bronşit hastalarının ve soğukta dışarı da çalışmakta kalan insanların yoğun şeklinde aldığını belirterek, “Şehrimizin soğuğu meşhur, bu soğuklardan kurtulmak için yün içlikler giyilmesi gerekiyor. Bu yün içliğin iplikleri Türkiye’ye Avustralya’dan gelir, Bursa’da işleniyor sonrasında Dünya’nın her tarafına yayılıyor. Yün kışın sıcak olur, yazları ise serin olur. Havalar soğumaya başlaması ile birlikte içliğin giyilmesi iyi olur. Havalar soğuk olduğu için pantolonun ve gömleğin altından giyilebilir. Pantolonun altından giyildiğinde iz yapmaz. İçliklere karşı bir talep yoğunluğu var. Hem pantolonun altından hem üst olarak giyilebilir. Vatandaşlarımız parayı doktora değil, içliğe versinler. Yün çok sağlıklı bir ısınma aracı. Yün giyenler kendini soğuktan sağlıklı bir şekilde koruyor. Bir de yün diye satılan orlonlar var, her yün diye satılan içlik yün değildir. Vatandaşlar yün içlikleri iyi bildikleri yerlerden alsın. Vatandaşlar aldanmasın. Hakiki yün sağlıktır. Biz yazın bile müşterilerimize yün içlik satıyoruz. Yün giyenler siyatik ağrılardan ve romatizmadan kurtulur. Özellikle soğuk havalarda ısınmak için yöntem aradığımız zamanlar da bizi soğuk havalardan koruyan termal içlikler oldukça işe yaramakta. Satışlarımız şuan için çok iyi, havanın giderek soğumasıyla satışlarımız şuan için çok iyi, havanın giderek soğumasıyla satışlarımız daha da artacaktır” dedi.

TERMAL ÜRÜNLERE İLGİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR 

Konya’da kış ayının yoğun yaşanması sebebi ile termal ürünlere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Bora, “Bronşit hastalarının bu ürünü tercih etmelerinin nedeni ise yünün vücudu sıcak tutması ve teri emmesidir. Bronşit hastası olan bir insan yün içliğini giydiğinde dışarıda rahatlıkla dolaşabiliyor. Özellikle bronşit atletlerimize de ilgi var. Bunların alt ve üst takımları var. Genellikle bronşit atletlerini çocuklar tercih ediyor.  Özelikle çocuklar okulda ya da sıcak ortamlarda koşarken terliyorlar.  Bundan dolayı bunun önlemini alabilmek için genellikle doktor tavsiyesi olan Bronşit atletlerimiz var.  Bu bronşit atleti vücuda direk yapışarak hem sıcak tutuyor. Hem de ter emme özelliği var. Genellikle çocuklarımıza tavsiye ediyoruz. Termal ürünler iğleri yünlerden ve orlonlardan oldukça farklı. Biraz daha fazla esnek. Naylonumsu bir karışım var içerisinde. Yalnız içerisinde naylon karışımın olmasının sebebi çok fazla terletme yapmıyor ama dışarıdan gelen havayı içeri almıyor. İçerdeki sıcaklığı dışarıya vermiyor. Vücudu oda sıcaklığında tuttuğu için kullanabilir. Dışarı uzun süre kalan ve soğuk kış günlerini sıcacık geçirmek isteyen vatandaşlarımıza termal ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz.  Mağazamızda termal olarak ayaktan başa kadar bütün ürünlerimiz mevcut.  Ürünlerimiz takım olarak veya tek olarak da veriyoruz. Termal olmayan ürünleri termal şekilde satan kişiler var. Ürün alınırken termal olunmasına dikkat edilmeli. Firma olarak genellikle kalite ürünler satmaya çalışıyoruz. Konya’da kış ayının yoğun yaşanması sebebi ile termal ürünlere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Buda bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.  Talha Bora, kışlık ürünlerden Termal çorap 15 TL, termal içlik takım 55 TL, termal mest 35 TL, termal boyunluk 15 TL, termal eldiven 10 TL, termal şapka 10 TL, yüz dizlik 35 TL, yün içlik takımı 130 TL, yün çorap 10 TL, bronşit atleti 35-65 TL, orlon içlik takımı 40 TL. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim