Birbirinden lezzetli yemeklerle, güler yüzlü çalışanları ve damaklarda iz bırakan tatları ile Tarihi Konya Kellecisi birbirinden özel lezzetleri Konyalılarla buluşturuyor. Tarihi Konya Kellecisi günlük hazırladıkları fırında kuzu kelle, kelle paça, işkembe ve ayak paça çorbaları ile Ramazan ayında da şifa dağıtıyor. Çorbaların bağışıklık sistemini koruduğunu aktaran Melih Kazım Elden, “Kuzu kelle ve kelle paça çorbası, bağışıklığı güçlendirici etkisinin yanında antibiyotik etkisinin de olduğu uzman hekimler tarafından belirtilmiştir” dedi.

‘GELENEĞİ YAŞATIYORUZ’

Tarihi Konya Kellecisi olarak, uzun yıllardır Konyalılara hizmet ettiklerini ifade eden Elden, “Konya Mutfağı, Anadolu da yemek kültürünün ocağıdır. Konya, tarihimizin ilk yerleşimlerinden olmasıyla, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu durum, zengin bir yemek kültürüne sahip olmamızı sağladı. Kültür mirasımızdan günümüze kadar gelen, en önemli zenginliklerden biriside; Fırında Kuzu Kelle ve Kelle Paça çorbamızdır. Tarihi Konya Kellecisi şehrimizin kupon restoranlarından birisidir. Fırında Kuzu Kelle şehrimizin geleneği ve kültür mirası olduğunun bilinciyle bu geleneği yaşatma ve yemek ziyafetini geleceğimize aktarma çabamızı sürdürme gayretindeyiz. Türk mutfak kültürünün en önemli, hatta protokol yemeklerinden olan fırında kuzu kelle ve çorbalarında da kelle paça çorbası günün her saatinde tüketilebilen oldukça sağlıklı bir besindir. Sıklıkla tüketilmesi özellikle önerilen fırında kuzu kelle ve kelle paça çorbası, bağışıklığı güçlendirici etkisinin yanında antibiyotik etkisinin de olduğu uzman hekimler tarafından belirtilmiştir. Tarihi Konya Kellecisi olarak günlük hazırladığımız fırında kuzu kelle, kelle paça, işkembe ve ayak paça çorbalarımızı müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

‘EKLEM RAHATSIZLIĞINA İYİ GELİYOR’

Paça çorbasının içeriğindeki kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çeken Elden, “Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten koruyan, sarımsak ve sirkenin de eklenmesiyle vücudun direncini artıran bir besin kaynağıdır. Özellikle kolajen maddesi eklem rahatsızlıkları bulunan hastalar için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden bir tanesidir. Aynı zamanda kolajen vücutta oluşabilen kırık ve çıkık durumlarında ve bazı ameliyatlar yaralarında hızlı bir şekilde tedavi edici etkisi de bulunmaktadır. Her yaş grubuna hitap eden kuzu kellemiz ve kelle paça çorbamız özellikle çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin kemik gelişiminde, kasların güçlenmesi ve kemik ağrılarının azalmasında önemli rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUYOR’

Bağışıklık sistemini korumak için çorba tüketiminin artması gerektiğine değinen Elden, “Yaklaşan Ramazan ayında ürün kalitemizi koruyarak müşterilerimizin bağışıklık sistemini korumak, mevsim değişikliği nedeniyle oluşabilecek grip, nezleden korunmak için de bu çorbaların tüketimi artırmalıyız. Vatandaşlarımızın ürünlerimizde alışmış olduğu damak tadını Ramazan ayı içinde de bizlere rahatlıkla ulaşabilecekleri şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm hemşehrilerimizin mübarek ramazan ayını tebrik eder sağlık ve esenlik içinde oruçlarını tutmalarını Mevla’mızdan niyaz ederiz. Tarihi Konya Kellecisi olarak, yıllardır bu alanda faaliyet gösteren firmamız son dönemlerde hemşerilerimizin, yerli ve yabancı müşterilerimizin sağlığına katkı sunmanın haklı gururunu yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim