Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine Konya'dan 12 sağlık personelinin gönüllü olarak terör operasyonlarının devam ettiği Şırnak ilinde görevlendirildiğini söyledi

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeağır darbeler alan terör örgütü PKK, sağlık çalışanlarını hedef almaya devam ediyor. 7 Haziran'dan bu yana devam eden operasyonlarda yaralılara müdahale etmeye giden sağlık çalışanlarının üzerine teröristlerce ateş açılıyor. Terör örgütünün ambulanslara yönelik saldırıları sağlık çalışanları kadar bölge halkına da büyük zarar verdi. Şırnak, Diyarbakır, Ağrı, Van, Muş, Erzurum, Bingöl ve Bitlis illerinde acil vaka çağrılarının birçoğuna terör saldırılarından dolayı ulaşım sağlanamıyor. 112 Komuta merkezlerine yapılan acil çağrılara ulaşmaya çalışan sağlık personeli pusuya düşürülerek rehin alınıyor. Rehin alınan sağlık ekipleri silah zoruyla yaralı teröristleri tedaviye zorlanmalarının ardından serbest bırakılıyor.

KONYA'DAN 12 PERSONEL

GÖREV YAPIYOR

Ambulanslardaki ilk yardım malzemeleriise teröristler tarafından yağmalanıyor. Bölgede görev yapan devlet memurlarından bazıları ise can güvenliği endişesiyle istifa ederek memleketlerine geri dönmeyi tercih ediyor. Sağlık Bakanlığı operasyonların sürdüğü il ve ilçelerde görevli personelin can güvenliğini sağlamak adına bazı tedbirleri hayata geçirmeye başladı. Bu adımların başında bölgeye gönderilen zırhlı ambulanslar geliyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, operasyonların sürdüğü merkezlerde sağlık ekibi eksiği bulunan yerlere gönüllülük esasına dayalı olarak personel atıyor. Konya'dan 12 sağlık çalışanı da gönüllü olarak Şırnak'ta görev yapıyor.

GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZ, KONYA

DIŞINDA DA HİZMETE KOŞUYOR

Konya'da görev yapan sağlık personelinin ihtiyaç duyulması ve görevlendirilmesi halinde diğer illerde de hizmete koştuğunu belirten Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci, bu kapsamda 2015 yılı itibariyle 111 personellerinin Konya dışında görev aldığını söyledi.  Küçükkendirci, "Bakanlığımızın uygun gördüğü illerde,İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından, sağlık hizmeti sunumunda destek olmak üzere tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak, ilimizde sunulan sağlık hizmetlerini aksatmayacak sayı ve tarih aralıklarında geçici görevlendirmeler yapılıyor. 2015 yılı içerisinde, Konya da görev yapan, 112 acil sağlık hizmetleri ekiplerinden 80 kişi, ulusal medikal kurtarma ekiplerinden (UMKE) 31 kişi olmak üzere toplam 111 personel, sağlık hizmetlerinin sunumuna destek sağlamak amacıyla çeşitli illere geçici olarak görevlendirildi. 2015 Yılında görevlendirme yapılan illeri ise Şırnak, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Kars, Çanakkale ve Antalya (G20 Zirvesi) olarak sıralayabiliriz" diyerek Konya'dan 12 sağlık çalışanının terör operasyonlarının sürdüğü Şırnak ilinde aktif olarak görev yaptığını sözlerine ekledi.

HASİB MUTLU

Editör: TE Bilişim