Konya’nın yetiştirdiği önemli iş adamlarından Ankara Aktif Metropolitan Otel sahibi Çumralı Merhum Mehmet Camızcı’yı, Zeki Sayıcı şöyle anlatıyor;

Mehmet Camızcı, Ankara’nın Bala ilçesi Sofular köyünden Çumra Apasaraycık köyüne gelen babası ve Hadimli Emine Hanım’ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.  İş hayatına nakliyecilikle başladıktan sonra abisi Hasan Hüseyin Camızcı ve çiftlikleri olan komşuları Ali Aslan ve Mustafa Şahin ile 1970 yılında dörtlü ortaklık kurmuşlardır. Konya ve çevresini traktör, kamyon sahibi yapan isimlerdendir. Ortaklıkları güzel bir şekilde devam ederken, ortaklardan Mustafa Şahin’in oğlu ve Hasan Hüseyin Camızcı’nın damadı olan Faruk Şahin vefat etti. Bu vefattan sonra ortaklığı bitirme kararı aldılar ve herkes kendi, yoluna devam etti. Bu süreçten sonra Mehmet Camızcı, damadı Mehmet Nükte ile iş yapmaya başladı. Beraber fırın işletmeciliği gibi farklı sektörlerde iş yaptılar ve işin bir kısmını İstanbul, Ankara ve Antalya’ya taşıdılar.

Mehmet Camızcı çok hayırsever bir insandı, birçok yere hayırda bulundu. Ayrıca hanımının akrabalarından evi olmayanları da ev sahibi yaptı. Hastalık yüzünden Ankara’da bir süre tedavi gördükten sonra, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak 90 yaşında vefat etti. Cenazesi Ankara’dan Konya’ya getirilerek Çumra’ya defnedildi.

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim