Ankara'da Konya Rüzgarı esiyor. Konya'nın kendine özgü kültürü, sanatı ve özel tatlarının ziyaretçilerle buluşturulacağı “Konya Günleri" Ankara Millet Bahçesi’nde açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 9-12 Haziran 2022 tarihlerini kapsayan etkinlik ile Konya’nın somut ve soyut bütün güzellikleri hem memleket hasreti çeken hemşerileri hem de Konya severlerle buluşuyor. Etkinlik saatleri 11.00-23.00 arasında gerçekleşiyor. Konya’nın ilçeleri ile kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Konya Günleri’ne; 16 ilçe belediyesi, 21 kamu kuruluşu, 32 gıda sektöründen Konyalı esnaf, 12 sanayi firması, 4 üniversite, 5 odalar birliği olmak üzere toplam 90 sektör katılım sağlıyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

‘KATILIM YOĞUN OLDU’

Programa ise, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediyesi Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Kültür Turizm Müdürü Abdüsettar Yarar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları, bürokratlar ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Başkent Millet Bahçesinde gerçekleştirilen Konya Günleri kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleşiyor. Bu kapsamda Mustafa Ceceli, Mustafa Yıldızdoğan, Kıraç, Sami Çelik, Ramazan Koyuncu, RUBATO’nun yanı sıra Ahşehir Sıra Yarenleri, Aşıklar Atışması, Konya Yöresi Halk Müziği Topluluğu Konseri, Konya Baranası Konya Türküleri Konseri, Bozkır Kaşık Ekibi, Sema Gösterileri, çocuklara yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

KONYA’NIN ÖNEMLİ MARKALARI KONYA GÜNLERİNDE

Konya’nın önemli markaları Ekrem Coşkun ve Ekrem Coşkun Etlekmek, Tatlıcı Servet, Konbeltaş, Torku, Sabri’den, Giba Şekerleme gibi Konya’nın önemli markaları Ankara’da düzenlenen Konya Günleri kapsamında Ankara’daki Konyalılar ile Ankaralılar ile buluşuyor.

İLÇE BELEDİYELERİ İLÇELERİ TANITIYOR

Başkent Millet Bahçesinde düzenlenen Konya Günlerinde Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Çumra Belediyesi ile 12 İlçe Belediyesi açtıkları stant ile ilçelerini tanıtıyor. Öte yandan Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, KOP , Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de stant açtı.

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ KONYA’NIN ÜNİVERSİTELERİ ANKARA’DA

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık altıncı şehri olan Konya’nın üniversiteleri Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi üniversitelerin tanıtımını yapıyor.

KONYA STORE DE STANT AÇTI

Konyaspor Lisanslı Ürün Satış Mağazası Konya Store’de Konya Günlerinde stant açarak Konyaspor’un lisanlı ürünlerini festival alanına gelen vatandaşlarla buluşturuyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim