ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında her nevi silah ve silah sistemleri başta olmak üzere savunma sanayi ürünlerine yönelik olarak araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek, söz konusu silah, silah sistemleri ve savunma sanayi ürünlerinin üretimini, test, montaj ve entegrasyonunu, satış ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak, eğitim, bakım ve satış sonrası hizmet vermek, bu konularla ilgili her türlü ticari ve sınaî faaliyette bulunmak amacı ile yüzde 51'i ASELSAN'a ve yüzde 49' u Konya Savunma Sanayi AŞ'ye ait olmak üzere "Aselsan Konya Silah Sistemleri Anonim Şirketi" unvanlı şirket kurulduğu belirtildi.

Kayıtlı sermaye tavanı 350 milyon TL olarak kurulan şirketin, başlangıç sermayesinin 87 milyon 200 bin TL olduğu ifade edilen açıklamada, şirketin kuruluşunun bugün tescil edildiği bildirildi.

Tesis, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı silahların yerli ve milli olarak üretileceği üretim, tasarım ve inovasyon merkezi olacak. Bu kapsamda Konya ASELSAN’ın ortakları belli oldu. 24 şirket ASELSA’nın silah sistemleri fabrikasına ortak oldu. İşte ASELSAN’ın ortakları; İbrahim Koyuncu (Koyuncu Nakliye Pazarlama ve Ticaret A.Ş.) Mustafa Büyükeğen (Safa Tarım A.Ş.) İbrahim Aydoğan (Mges Enerji Üretim İnşaat ve Tarımsal Ürünler Sanayi TC. A.Ş.) Hıfsı Soydemir (MTSC Otomotiv Makina ve Metalurji San.ve Tic. A.Ş.) Mehmet Ali Arıcı (Beşel Endüstriyel Gıda Ürünleri A.Ş.) Naci Tanık (S.S. Huğlu Av Tüfekleri İmalı ve Alım Satım Küçük Sanat Kooperatifi) Nevzat Kahveci (Kahveci Otomotiv San. Tic. A.Ş.), Münür Uluğ (Ulusan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.), Veysel Alver (MPG Makine Prodüksiyon Grubu Makine İmalat San. ve Tic. A.Ş.) Ömer Atiker (Ömer Atiker Makine Metal İnşaat ve Yakıt Sistemleri İthalat) Yasin Şekeroğlu (Şekeroğlu Kimya ve Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.) Necip Çimen (Konya Saraylı Madeni Eşya İmalat Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti.) Selim Akdaş (Akdaş Makina Silah Sanayi İthalat İhracat Tic. Ltd. Şti.) Abdussettar Eruzun (Derya Silah San. Ltd. Şti.), Hasan Kavak (Betokav Beton Mam. İnş. Mak. Plast. San. Tic. A.Ş.) Abdullah Topatan (Abdullah Topatan) Nihat Akpınar (Enka Süt ve Gıda Mamülleri Sanayi Ticaret A.Ş.) Hakkı Fil (Filkar Otomotiv San. Tic. A.Ş.) Mustafa Özdemir (İmaş Makina Sanayi A.Ş.) Yunus Ceylan (Mustafa Ceylan Endüstri A.Ş.) Mustafa Sağbili (Savema Markalama ve Kodlama Makinaları San. Tic. Ltd. Şti.) Memiş Kütükcü (Merkez Hidrolik A.Ş.) Hamza Tarip (Hamza Tarip) Muhammed Usta (Akus Silah Sanayi ve Ticaret A.Ş.)

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim