Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlediği ‘Konya Kitap Günleri’ne yoğun ilgi devam ediyor. İlim, irfan ve kültür şehri olan Konya’da Konya Kitap Günleri 2021 yılında 802 bin 104 katılımcı ile gerçekleştirilmişti.  24 Ekim akşamına kadar açık kalacak Konya Kitap Günleri’nde 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğin yer alıyor. Konya Kitap Günleri’yle adeta bir kültür bayramı Konyalılara yaşatılıyor.  Konya’da adeta bir kültür bayramı yaşatan Konya Kitap Günleri’ne gelen vatandaşlar kitaplarla birlikte sevdikleri yazarların imza günlerine, konferanslara, şiir dinletilerine ve söyleşilere katılabiliyor.

SALİH SEDAT ERSÖZ OKURLARI İLE BULUŞTU

Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından Gazeteci Yazar Salih Sedat Ersöz, Kitaplar ve Şiirlerle Tarih Yolculuğu söyleşisi gerçekleştirdi. Ersöz’ün söyleşisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konya Kitap Günleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ersöz, “Organizasyonu mükemmel buluyorum.  Konya Kitap Günlerinin gerçekleştirildiği mekan çok güzel. Konya Kitap Günlerine olan ilgide oldukça güzel. Konya Kitap Günleri’ni şehrimizde başarılı bir şekilde gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum.  Konya Kitap Günlerine ilginin bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha yoğun olduğuna şahitlik ettik.  Gençlerimiz okumaya verdiği önemi Konya Kitap Günlerinde gezerken görebiliyoruz. Bu ilgilerinin artarak devam etmesi en büyük temennimiz ve dileğimiz. Kitaplar medeniyetimizin en önemli eserleridir. Başarı okumak ile mümkündür” dedi.

‘OKUYUCULARIMIZIN İLGİSİ BİZLERİ YAZMAYA DAHA ÇOK TEŞVİK EDİYOR’

Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından Yazar Tayyar Yıldırım da Konya Kitap Günleri’nde Çimke Yayınevi standında yazarları ile buluştu. Konya Kitap Günleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Konya Kitap Günlerine 3 yıldır katılım sağlıyorum. Konya Büyükşehir Belediyemiz güzel bir kültür organizasyona imza attığına şahitlik ediyoruz.  Konya Kitap Günleri ile belediyemiz kitaplar ile Konyalılar ile buluşturuyor. Kitap günlerine olan ilgi biz yazarları da memnun ediyor. Konya Kitap Günlerinin bu yıl da rekor katılım ile tamamlanacağına inanıyorum. Okuyucularımız bizlere ve kitaplara olan ilgisi de bizleri yazmaya daha çok teşvik ediyor.

‘KONYA’YA KİTAP GÜNLERİ ÇOK YAKIŞIYOR’

Yazar Ali Saçıkara ise kitabın güzel olduğunu Konya’da Konya Kitap Günleri’nin daha da güzel olduğunu ifade ederek, “Konya Kitap Günleri kapsamında okurlarımız ile buluşarak onlarla sohbet ediyoruz. Yeni yazarlar ile tanışarak çevre ediniyoruz. Konya Kitap Günleri’nin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Edebiyat alanında birbirinden farklı eserler kaleme alarak okuyucularım ile yayımladığı eserler ile istifade etmesini sağlıyorum” diye konuştu.

‘KONYALILARIN FUARI SAHİPLENİŞİNİN YÜKSEK OLMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ’

Yazar Ahmet Üresin de Konya Kitap Günleri’nin Konya için bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek, “Bu atmosfer içimizi açan bir atmosfer oldu. İnsanların görüşmeye, konuşmaya ihtiyacı var. Bunun kitap ve edebiyat dolayısıyla olması bizim en çok istediğimiz şey. Organizasyondaki düzen ve özellikle Konyalıların fuarı sahiplenişinin yüksek olması çok hoşuma gitti. Bu etkinlikler okumamız anlamında çok faydalı olacaktır.

KAPAKLIKAYA VE VAKKASOĞLU OKURLARI İLE BULUŞTU

Konya Kitap Günlerinin beşinci günlerinde Yazar Salih Sedat Ersöz’ün yanı sıra Yazar Ramazan Kayan, Eğitimci yazar Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Yazar Alişan Kapaklıkaya, Yazar Senai Demirci, Yazar Hüseyin Muşmal ve Yazar Serhat Yabancı söyleşi ve imza günleri ile okurları ile buluştu. Yazarlara Konyalı kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.  Konya Kitap Günlerinde bugün saat 14:00’da Ruşen Eşref Bayraktar, Özgür Gez, saat 14:00’de Tolga Alver, 15:00’de Ömer Korkmaz, 16:00’da Ahmet Çaycı, 18:00’de Aşkım Kapışmak ve saat 19:00’da Serdar Tuncer söyleşi ve imza günleri ile kitapseverlerle buluşacak.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim