Türkiye’nin en çok kütüphaneye gidilen şehri Konya’da kitapseverler Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Kitap Günleri’nde buluşuyor. Bugün başlayan ve 24 Ekim 2021 tarihlerine kadar devam edecek Konya Kitap Günleri Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konya Kitap Günleri’nde 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinlik yer alacak. Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla sayısız etkinliğe imza atılarak adeta kitap bayramı yaşatıyor. Konya Kitap Günleri kapsamında Konya merkez ve ilçelerinden öğretmenler ve öğrenciler Konya Kitap Günleri kapsamında yayınevleri ve yazarlar ile buluşuyor. Stantları gezen öğrenciler ve öğretmenler yayınevleri ve kitaplar hakkında detaylı bilgi alarak unutulmaz bir gün geçiriyorlar.

GİRİŞLER HES KODU İLE GERÇKELEŞTİRİYOR

Konya Kitap Günlerinde pandemi kurallarına taviz verilmiyor. Selçuklu Kongre Merkezinin iç ve dış kısmında dezenfektanlarının yanı sıra girişlerde Hayat Eve Sığar (HES), kontrolleri de gerçekleşiyor.

YAZARLAR KİTAP GÜNLERİNDE MEMNUN

Konya Kitap Günleri kapsamında yazarlar Selçuklu Kongre Merkezinde kurulan standartlarda okuyucuları ile buluşuyor. Konya Kitap Günleri’nin Konya için önemli olduğuna dikkat çeken yazarlar tüm Konyalıları Konya Kitap Günlerinde davet etti.

‘OKUYUCULARININ KİTAP İLE TANIŞMASI VE KİTAP OKUMASI AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Mevlüt Mülayim Konya Kitap Günlerinde okurları ile buluştu. Kitap Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mülayim, “Konya Kitap Günleri 2019 yılında Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilmişti ve ziyaretçi rekoru kırmıştı. 2020 yılında ise Konya Kitap Günleri pandemi sebebiyle gerçekleştirilmemişti. Bu yıl ise inşallah pandemi kuralları çerçevesinde Konya Kitap Günleri kapılarını kitapseverlere açtı. Bizlerde Konya Kitap Günleri kapsamında okuyucularımızla buluşarak kitaplarımızı imzalıyoruz. Günümüzde kitap okumama hastalığı var. Bu fuarlar okuyucularının kitap ile tanışması ve kitap okuması açısından oldukça önemli. Konya Kitap Günlerinin gerçekleşmesinde emeği geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum. Tüm Konyalıları çocukları ile birlikte Konya Kitap Günlerine gelmelerini tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

‘KONYA KİTAP GÜNLERİ ARTIK KONYA’NIN BİR MARKASI OLDU’

Konya Yenigün Gazetesi Yazarlarından Tayyar Yıldırım da “2019 yılında Konya Kitap Günlerine Konyalıların yoğun ilgisi olmuştu. Bu ilginin bu yıl da 2019 yılından daha fazla olacağına inancımız var. Konya Kitap Günleri artık Konya’nın bir markası oldu. Konya’nın kitaba olan ilgisi Konya İl Halk Kütüphanesine olan ilgiden belli” şeklinde konuştu.

‘BU TÜR ETKİNLİKLER ŞAİR VE YAZARLAR İÇİN BAYRAM GÜNLERİ’

Şair- Yazar Hasan Ükdem de “Bu tür etkinlikler şair ve yazarlar için bayram günleri. Okuyucularımızla buluşma günlerimiz. Konya Kitap Günleri etkinliğinin gerçekleştirme hassasiyeti gösteren Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ederiz. Okumak insanı geliştirir. Kitap insanın hayal dünyasını geliştirir. Herkesi okumaya davet ediyorum” dedi.

‘KİTAP 7’DEN 70’E HERKESİN BULUŞMA NOKTASI’

Konya Gazeteciler Cemiyeti Müdürü Ali Sait Öge de Konya Kitap Günlerinde okuyucuları ile buluşuyor. Kitap Günleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Öge, “Kitap 7’den 70’e herkesin buluşma noktası. Konya Kitap Günleri ilk günden yoğun ilgi gördü. Bu ilgi de biz yazarları memnun etti. Tüm Konyalı hemşerilerimiz her kategoride kitaplarına Konya Kitap Günlerinde ulaşabilirler” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Azimli de Konya Kitap Günleri kapsamında konferans verdi, okuyucuları ile buluştu. Azimli, “Bir Konyalı olarak Konya Kitap Günlerinden oldukça memnunum. Konya Kitap Günleri organizasyonu çıtasını oldukça yükseltmiş durumda. Öğrencilerin öğretmenler ile Konya Kitap Günlerine gelmelerini önemsiyorum. Konya Kitap Günleri ile okuyucularımız ile tanışma imkanı bulmanın yanında okuyucularımız ile bire bir sohbet ediyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA- OĞUZHAN YAVUZYİĞİT

Editör: TE Bilişim