Türkiye’nin kültürel alanda önemli etkinlikleri arasına giren Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Konya Kitap Günleri, bu yıl 14- 23 Ekim tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor. Geçtiğimiz yıl 800 bin kişinin katılımıyla rekor bir düzeyde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri bu yıl da yüzbinlerce kitap, yüzlerce seçkin yayınevi, sevilen yazarlar ve çok sayıda etkinlik ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açtı. 10 gün boyunca sürecek Konya Kitap Günleri Fuarı, 23 Ekim’de sona erecek. Fuar, her gün saat 10.00 ila 21.00 arasında açık olacak.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ KALEMLERİ OKURLARIYLA BULUŞUYOR

14- 23 Ekim tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10 gün boyunca Türkiye’nin önemli kalemlerinin okurlarıyla bir araya geleceği Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla sayısız etkinliğe imza atılarak katılımcılara adeta kitap şöleni yaşatılıyor.

İLK GÜNDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Geçtiğimiz yıl 800 bin kişinin katılımıyla rekor bir düzeyde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri’nin bu yılda ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor. Konya Kitap Günleri ilk gününde 7’den 70’e kitapseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Konya Kitap Günlerine gelen okuyucular yayınevleri standında kitapları incelerken, imza günlerinde ise yazarlar okuyucuları ile buluştu.

YAYINEVLERİ KAMPANYALARI İLE OKUYUCULAR İLE BULUŞUYOR

Konya Kitap Günleri kapsamında Selçuklu Kongre Merkezi’nde stant açan yayınevleri Kitap Günleri’ne katılan ziyaretçilerin uygun fiyata kitap satın alabilmesi adına kitaplarda çeşitli indirimler uyguluyor. Yapılan indirimlerden memnun olan okuyucular bu tür organizasyonun Konya’nın kültür hayatına önemli katkı sağladığına dikkat çektiler.

EĞİTİMCİLER’DEN KONYA KİTAP GÜNLERİNE TAM NOT

Konya Kitap Günleri’ne öğrencilerini getiren eğitimciler öğrencilere bir kez daha kitap okumanın önemini anlatırken, öğrencileri ile birlikte yayınevlerinde kitaplar satın aldı. Eğitimciler günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte kitap okumanın öneminin daha da arttığını belirterek bu tür etkinliklerin kitap okuma oranında etkisi olduğuna dikkat çektiler. Konya Kitap Günleri’nin başarılı bir organizasyon olduğunu vurgulayan eğitimciler Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür etti. Konya Kitap Günlerinde bugün saat 13:00 Yusuf Asal, saat 14:00’de Salih Gürbüz, Erhan Şibik, İsmail Hakkı Aydın. 15:00’da Şermin Yaşar, 16:00 da İhsan Süreyya Sırma, 17:00’da Bestami Yazgan, Murat Tavlı ve Ahmet Turgut. 18:30 Kemal Sayar okuyucuları ile buluşacak.

‘YOĞUN BİR KATILIM BEKLİYORUZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilim ve irfanın şehri Konya’da Kitap Günleri’ne katılımın her geçen sene daha da arttığını ifade ederek, geçtiğimiz yıl 800 bin kitapseverin ziyaret ettiği etkinliğe bu yıl daha yoğun bir katılım beklediklerini dile getirdi. Konya Kitap Günleri’nin Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olma özelliği taşıdığını belirten Başkan Altay, “Dünü ve yarını birbirine bağlayan bir köprünün ayakları gibi gördüğümüz etkinliklerimizden birini daha Türkiye’nin önemli kültür etkinlikleri arasına dahil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi kitapseverler yine ülkemizin en saygın yazarlarıyla bir araya gelecek. Beğendikleri yazarların imza günlerini, konferanslarını ve söyleşilerini takip etme imkanı bulacak katılımcılara ayrıca tiyatrolar, şiir dinletileri ve birbirinden renkli atölye çalışmalarından oluşan dolu dolu bir etkinlik hazırladık. Başta Konya’mızdan olmak üzere bölge illerden ve Türkiye’nin dört bir yanından tüm kitapseverlerimizi 10 gün boyunca sürecek bu kültür şölenine davet ediyorum.” diye konuştu.

‘İYİ İNSAN OLMANIN YOLU KİTAPDAN GEÇİYOR’

Eğitimci- Yazar Duran Çetin Konya Kitap Günleri ile ilgili Konya Yenigün Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Çetin, “Konya Kitap Günleri özenli bir şekilde hazırlandığına Kitap Günlerine geldiğinde görebiliyoruz. Bu tür organizasyonlar geleceğimizin inşası açısından oldukça önemli faaliyetler. Konya Kitap Günleri Anadolu’nun önemli kitap fuarı organizasyonu. Kitapla büyütülen çocuklar, kitapla donanımlı hale getirilen çocuklar anne ve babaların sıkıntı yaşamayacağı çocuklar. Anne ve babalar çocukları kitap ve kitap sevgisi ile büyütürse anne ve babalara en büyük katkıyı kitap ile yapmış oluruz. Bizler anne ve babaları çocukları ile birlikte mutlaka Konya Kitap Günlerine davet ediyorum. İyi insanın yolu kitaptan geçiyor” dedi.

‘KİTAP GÜNLERİ TAKDİRE ŞAYAN’

Bakış açısı değişti, sıra iktidarda! Bakış açısı değişti, sıra iktidarda!

Yazar Melahat Ürkmez Konya Kitap Günleri’nin takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Kitap okumak bir şehrin aynasıdır. O şehrin kültür seviyesini gösterir. Konya Kitap Günleri her yıl üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nin de bu yıl yine ziyaretçi rekoru kıracağına inanıyorum. Konya okuyan ve yazan bir şehir. Ben de yazdığım kitaplar sebebiyle okuyucularım ile Kitap Günlerinde buluşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu güzel organizasyon için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KONYA KİTAP GÜNLERİ ÇIĞIR AÇTI’

Kitap günlerinde stant açan Mustafa Çoşan ise Konya Kitap Günleri organizasyonundaki başarısı ile çığır açtığına dikkat çekerek, “ Kitap alışkanlığımız maalesef ülke ve toplum olarak zayıfladı. Konya Kitap Günleri kitap okuma alışkanlığının kazandırılması adına yapılan önemli bir etkinlik. Konya Kitap Günlerinde birbirinden değerli yazarlar ve kitaplar okuyucuları ile buluşuyor. Fuarda yayınevleri tarafından özel indirimler de var. Toplum olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmamız lazım. Tüm Konyalıları Konya Kitap Günlerinde davet ediyoruz. Konya Kitap Günleri organizasyonundaki başarısı ile çığır açtı”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim