5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış programına katılmak üzere Konya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya Yenigün Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Tatar’a Konya ziyaretinin ikinci gününde AK Parti Konya Eski Milletvekili ve Kazakistan Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosu Mustafa Kabakçı, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İşadamı Nurettin Demirpolat eşlik etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele eden tüm sporculara başarılar diledi. Tatar, “5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış seremonisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer liderlerin açılışında çok güzel bir duygu ve göz zevki yaşadık. İslam ülkelerin dayanışma bakısından bu oyunlar çok önemli. 4 yılda bir yapılan bu oyunlar pandemi oyunlar gecikmeli olarak bu yıl yapıldı. 5. İslami Dayanışma Oyunlarının hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Konya, kadim bir şehir. Bu kadim şehirde bulunmaktan dolayı çok mutluyum ve gururluyum. KKTC olarak İslam İşbirliği Teşkilatına siyasi sebepler nedeniyle katılımcı olarak değil, gözlemci olarak yer almamız sebebiyle bu oyunlara katılamadık. Yaptığım girişimler sonucunda bu oyunların sonrasında Federasyon Başkanı ve Suudi Arabistan Gençlik ve Spor Bakanı ile yaptığım görüşmede Kıbrıs Türk halkının ve bizim gençliğimizin mağdur olmaması için bir sonraki oyunlara bizim gençlerimizin de davet edilmesinin bizler için çok önemli olduğunu vurguladık. Oyunlara katılan İslam ülkeleri adına açılış seremonisi oldukça güzel bir şekilde düzenlendi. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele eden tüm sporculara başarılar diliyorum. Bu oyunlarda birliktelik islam dünyasının birbiri ile dayanışmasının ve birlikteliğin daha da artması için büyük bir hizmet olacak” ifadelerini kullandı.

‘KONYA BİZİM İÇİN KADİM BİR ŞEHİR’

Konya’nın kendisi için önemli olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasını şöyle sürdürdü, “Konya bizim için kadim bir şehir. Konya bir Mevlana şehri. Barışın, huzurun, insanlığın, sevginin bütün kavramları ve ilkeler Konya’da birleşmiştir. 1571’de bizlerin ataları Kıbrıs’a gittiğinde Konya Karaman illerinden köylerinden Kıbrıs’a gitmiş. Bizlerin kökü Konya ve Karaman’dandır” Türkiye ile KKTC vatandaşların çıkarlarını koruyabilmek için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Tatar, “ Doğu Akdeniz Politikası Türkiye’nin tam desteği ile yürütülmekte. KKTC de kendi halkının ve çıkarlarını koruyabilmek için Türkiye ile işbirliği halindeyiz. Konya’ya sık sık gelmekten oldukça memnunum” dedi.

TATAR MEVLANA’DA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mevlana Müzesini ziyaret etti. Hazreti Mevlana ve müzedeki eserlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Tatar, Mevlana Hazretlerinin sandukası başında dua etti. Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Ersin Tatar, hatıra fotoğrafı çektirdi, sohbet etti. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve beraberindeki heyet eşlik etti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim