Yeni model belediyecilik anlayışıyla son yıllarda hizmet anlamında büyük başarılan kaydeden Konya, Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada etkin rol oynamaya başladı. Altyapı ve üstyapı yatırımlarının yanısıra, sosyal, spor ve diğer alanlarda da büyük hizmetler veren Konya Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu projelerle dikkat çekiyor. Şehrin çehresini değiştirecek cesur adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Başşehri Konya’yı adeta geleceğe hazırlıyor. Özellikle Millet Bahçesi, Mevlâna Çarşısı ve Altın Çarşı yenileme projesi, Yeni Sanayi Sitesi, Zafer Meydanı Cephe düzenlemesi ve dünyanın göz bebeği olan Çatalhüyük’te inşa edilen Çatalhüyük Karşılama Merkezi projeleri, Konya’nın vizyon projeleri olarak öne çıkıyor. Fiziki çalışmaların yanında gençliğe ve insana da yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, gelişen ve değişen teknolojiyi de göz önüne alarak, insanı farklı alanlarda geliştirecek adımlar atıyor. Tüm bu projelerle Konya, başarılı belediyecilik geleneğinin çıtasını daha da yükseltiyor.

MİLLET BAHÇESİ NEFES OLACAK

Konya’nın önemli projelerinden olan eski stadyum alanına inşa edilen Millet Bahçesi hızla yükseliyor. Projenin Konya’ya önemli bir ivme kazandıracağını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Böyle bir güzel projeyi Konya ile buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Şehre nefes aldıracak projelerimiz devam edecek. Bu Millet Bahçesi projemizde şehre önemli bir değer daha katacaktır. Millet bahçeleri yeni yaşam alanları ile beraber yeni model belediyeciliğin en önemli eserlerinden biridir. Millet Bahçemizde 45 metrekarelik alan yeşil alandan oluşacak. İçerisinde kafeterya, restoran, basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş yolları gibi sosyal olarak birçok önemli hizmet yer alacak” ifadelerini kullandı.

MEVLANA ÇARŞISI VE ALTIN ÇARŞI DÖNÜŞÜYOR

Konya’nın merkezine adeta neşter vuran Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Müzesi çevresine yeni bir soluk getirecek olan önemli bir projeyi hayata geçirdi. Konya’nın önemli merkezlerinden biri olan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da dönüşüm çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, projede sona geldi. Daha önce örnek bir çalışmayla Konya’nın tarihe açılan kapısı haline gelen Tarihi Bedesten’le de bütünleşecek olan projeyle ilgili konuşan Başkan Altay, “Bu dönüşümle beraber Mevlâna Türbesi etrafındaki uygunsuz görüntüyü tamamen ortadan kaldırdık. Mevlâna Çarşısı ve Altın Çarşı’yı yıkarak yerlerine yatay mimaride ve tarihi dokuya uygun şekilde projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu proje Konya’nın en kıymetli eserlerinden biridir. Tarihi misyon ve vizyona inşa ettiğimiz Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da ticaret canlanacak. Esnafımızın da iş yapabileceği önemli bir eser inşa ettik. Sadece Konya değil gerek şehir dışından gerekse yurt dışından gelen turistlerimizde burada güzel vakit geçirecek. Şimdiden Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ZAFER MEYDANI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Konya’nın en meşhur yürüyüş alanlarından biri olan Zafer Meydanı da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yenilendi. Konya başta olmak üzere, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak uğradığı ve gezdiği meydanlardan biri olan Zafer Meydanı, eski harabe görüntüsünden uzaklaşarak, modern bir yapıya kavuştu. Şehrin en işlek meydanlarından biri olan içerisinde gıdadan, giyime kadar birçok sektörü içinde barındıran Zafer Meydanı, nezih görüntüsüyle göz doldurdu. Özellikle akşam ışıklandırma çalışmaları ile birlikte güzel bir görüntüye kavuşan Zafer Meydanı’nda ki birçok dükkâna dış cephe çalışması yapılmıştı. Şehir estetiğine uygun bir şekilde yapılan dış cephe çalışması vatandaşlardan da büyük takdir topladı.

‘ÇATALHÖYÜK TANITIM VE KARŞILAMA MERKEZİ’

Konya’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tek eser olan Çatalhöyük’ün tanıtılmasında büyük öneme sahip olacak Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin inşaatı ise tüm hızıyla devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin bölgede rahatça dinlenebileceği ve Çatalhüyük’ü inceleyebileceği bir alan olarak inşa edilen Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin en kısa sürede ise bitirilmesi hedefleniyor. 9 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğu belirtilen Çatalhüyük, insanlık tarihinin ilk yerleşim birimi olarak kabul ediliyor. Konya turizmine katkı sunmaya devam edeceklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu projemizde ise 4 bin metrekarelik alanda gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabildiği, kafeteryaların ve özellikle sergi alanlarının olduğu Türkiye’ye örnek bir sergiliyoruz. Bölgeye uygun bir şekilde yaptığımız ve tamamı ahşaptan olan bu merkezimiz Konya turizmi adına önemli bir hizmet olacak inşallah. İnşallah projemizi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

‘TOPLU TAŞIMADA KALİTEYİ YÜKSEK TUTUYORUZ’

Toplu taşımada örnek şehirlerden biri olan Konya’da Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımda daha rahat etmeleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni otobüs siparişleri vermişti. 31’i solo 21’i körüklü olmak üzere siparişi verilen 52 otobüsün ilk partisi Ankara’dan geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Altay, “Şehrimizin toplu taşıma kalitesini daima yüksek tutmak istiyoruz. Bu manada vatandaşların konforlu bir yolculuk yapabilmeleri adına yeni sipariş otobüslerimiz Konya’ya gelmeye devam ediyor. Yeni otobüslerle birlikte, yeni güzergahlarda oluşturuyoruz. Bugün Konya’mızın her bölgesinde toplu taşıma hizmetimiz var” ifadelerini kullandı.

‘TEKNOLOJİ PLATFORMU TÜRKİYE’DE TEK’

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde önemli bir proje olan ve Milli teknoloji hamlesi olarak nitelendirilen KAPSÜL Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın gelişiyle hizmete kazandırılmıştı. Açıldığı günden beri Türkiye’nin belediye destekli ilk teknoloji platformu olan KAPSÜL Teknoloji Platformu, öğrencilerden oluşan takımlarla TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Konu ile ilgili konuşan Başkan Altay, “İlimizi uluslararası arenada teknoloji üssü haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni AR-GE çalışmaları yaparak, mili teknoloji hamlesine bizlerde destek olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu süreçle öğrencilerimiz ile sürekli iş birliği yapıyoruz. Modern ve günümüz teknolojine ayak uydurarak yeni projeler geliştirmek ve sunmak temel amaçlarımızdan biri” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim