Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması ile eski binalar yıkılmasıyla oluşan geniş alanlara kavşak düzenleme ve bölünmüş yol çalışması yapılıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından yapımına bir süredir devam eden Şair Seyfi Sokak-Şefikcan Caddesi noktasındaki kavşak çalışması ve Sille Yolu Üzerinde Rauf Denktaş Caddesi ile Şair Seyfi Sokak noktasındaki bölünmüş yol çalışmaları trafik sorununa çözüm olacak. 

“TRAFİK AKIŞI HIZLANACAK”

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Hacıkaymak Mahalle Muhtarı Emir Güney, çalışmaların trafik yoğunluğunu çözmesini beklediklerini dile getirdi. Muhtar Güney, “Kentsel dönüşüm kapsamında Selçuklu Belediyesi bir süredir burada çalışmalar yapıyor. Bölgede eski binaların çok olması ve artan insan sayısı çevrede trafik sorununu beraberinde getirmişti. Özellikle okul saatleri ve iş giriş-çıkışları burada oturan insanlar için eziyet oluyordu. Belediyemiz eski binaları yıktıktan sonra burada alanlarda genişleme oldu. İlk olarak  Şair Seyfi Sokak-Şefikcan Caddesi noktasındaki kavşak çalışması başladı. Kavşak çalışması bittikten sonra trafik lambası yaklaşık 200 metre geriye çekilecek. Kısa sürede çalışmanın bitmesini bekliyoruz. Diğer yandan Sille Yolu Üzerinde Rauf Denktaş Caddesi ile Şair Seyfi Sokak noktasında üç katlı binaların yıkılmasıyla birlikte oluşan alanı daha iyi değerlendirmek için bölünmüş yol çalışması yapılıyor. Yol gelişli-gidişli olacak. Böylece trafik akış hızı artacak ve uzun süreli beklemeler olmayacak. Çalışmada eğer bir aksilik olmazsa haftaya tamamlanması bekleniyor. Şu anda KOSKİ ekipleri alanda çalışıyorlar. Bu çalışmaların bitmesiyle Anıt, eski stadyum bölgesi ve Kerkük Caddesi’nde de rahatlama olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

“TRAFİK LAMBASI İSTİYORUZ”

Şair Seyfi Sokak üzerinde Rebii Karatekin Ortaokulu’nun önünde bir trafik lambası konulmasının güvenlik açıdan  gerekli olduğunu belirten Muhtar Emir Güney, “Mahallemizde araç sayısı fazla olunca haliyle trafik güvenliğini sağlamada zaman zaman sorunlar oluyor. Rauf Denktaş Caddesi’ne giden yolda eğer trafik lambası konulursa hem okuldaki çocukların güvenliği sağlanır hem de sürücüler buradan daha yavaş gitmek durumunda kalırlar. Ayrıca mahallemizdeki vatandaşların ulaşımını rahatlatmak adına otobüs seferlerinin arttırılması da bölge halkımızın yüzünü güldürecektir” dedi.

“SABAH VE AKŞAM TRAFİĞİ BİZİ BUNALTMIŞTI”

Mahalle sakinlerinden İbrahim Garipçin, trafik yoğunluğunun bölgede azaldığını dile getirerek çalışmaların bitmesini istediklerini belirtti. Garipçin, “Bu çalışmalar bizim işimizi çok rahatlatacak. Çünkü burada sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik bizi bunaltmıştı. Trafik sorunun azalması ile çevremizin güzelleşeceğini düşünüyorum. Şu anda Rauf Denktaş Caddesi’ndeki çalışmada sona gelindi. Geliş- gidişli yollarla trafik sıkışıklığı neredeyse bitti. Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

UFUK KENDİRCİ  

Editör: TE Bilişim