Konya’da aşı seferberliği kapsamında daha çok kişiye ulaşılması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ülke genelinde olduğu gibi Konya’da da kovid-19 ile mücadele kapsamında aşılama seferberliği sürüyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan aşı uygulama noktalarında, vatandaşlar ikna edildikten sonra aşılanıyor. Salgınla mücadele kapsamında yürütülen yoğun aşılama çalışmaları; maske, mesafe ve hijyen gibi bireysel tedbirlere uyulmasının da etkisiyle meyvelerini vermeye başladı. Salgın ile mücadelede aşının önemine vurgu yapan uzmanlar aşı sırası gelmiş kişileri aşı olmaya davet ediyor.

KONYA’DA 460 AYRI NOKTADA AŞILAMA YAPILIYOR

Konya’da aşı seferberliği kapsamında daha çok kişiye ulaşılması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Konya’da 460 ayrı noktada aşılama işlemleri gerçekleşiyor. Konya’da 161 mobil ekip vatandaşları evlerinde, Alışveriş merkezlerinde, Organize Sanayi Bölgelerinde, şehrin işlek caddelerinde oluşturan alanlarda vatandaşlara aşı hizmeti ile vatandaşların aşıya erişimi kolaylaşıyor. Konya’da ayrıca resmi, kamu ve özel hastanelerde 300 yerde aşılama işlemi kolaylıkla gerçekleştiriyor.

4 İLÇE ÖNDE GİDİYOR

Konya’da 4 ilçe nüfusun aşılanması konusunda önde gidiyor. Hüyük, Halkapınar, Tuzlukçu ve Doğanhisar aşılama konusunda ilk dört sırada yer alırken Selçuklu, Meram ve Karatay ve diğer ilçelerde de aşılama oranları ise düşük.

AŞI, SALGINLA MÜCADELEDE EN BÜYÜK SİLAHIMIZ VE GÜCÜMÜZ

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya’nın aşılamada oranını artırmak adına yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Konya’da Aşı sıraları geldiği halde randevu oluşturmayan ve aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın tereddütlerini gidermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan aşı ikna ekibi, sıraları geldiği halde randevu oluşturmayan ve aşılarını yaptırmayan vatandaşlar ile görüşerek, tereddütlerini gidermeye çalışıyoruz. Konya genelinde vatandaşlarımızın aşıya kolay erişimi adına evlerinde, parklarda, sanayi sitelerinde, şehrin işlek caddelerinde, hastanelerimizde ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık çalışanlarının salgınla mücadelede yüklerini hafifletmek adına aşı olmaya davet ediyorum. Aşılanmanın şehrimizde hızlanması toplumsal bağışıklık kazanılması konusunda oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

KONYA AŞILAMA TURUNCU KATEOGORİDE

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın günlük olarak aşılamada son durum hakkında paylaştığı haritada uzun süredir kırmızı kategoride yer alan Konya Bakan Koca’nın son paylaştığı harita ile turuncuya döndü. Yetkililer bu durumun gevşemeye yol açmamasına Konya’nın hedefinin mavi olduğuna dikkat çekti. Konya’da aşılama oranı nüfusa göre 55,1. Konya’da toplamda yapılan aşı sayısı yaklaşık 1.466.184 oldu. Konya’da 1 doz aşı uygulanan kişi sayısı yaklaşık 909.269 2.doz aşı uygulanan kişi sayısı ise yaklaşık 475.896

DEMOKRASİ NÖBETİNDE DE AŞILAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında meydana gelen Konyalılara aşı hizmeti de verildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nde Mevlana meydanında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üç ayrı giriş noktasında aşı istasyonu ve acil yardım çadırı kuruldu. Aşı istasyonlarını ve acil yardım çadırını ziyaret ederek vatandaşlar ile sohbet eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, böylesine anlamlı bir günde kırmızı kategoriden turuncu kategoriye geçilmesi nedeniyle teşekkür etti. Prof. Dr. Koç, aşı olmayan vatandaşlara da uyarılarda bulunarak aşı olmaya davet etti.

DİVANPARK KONUTLARI 2.ETAP SİTE YÖNETİMİ AŞI KAMPANYASINA DESTEK OLDU

Öte yandan, Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü ilçe sınırlarında bulunan sitelerde yerinde mobil aşı hizmeti başlattı. Bu kapsamda ilçede bulunan Divanpark Konutları 2.Etap Site Yönetimi Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile iletişime geçerek vatandaşlara aşı uygulaması yapıldı. Aşı olan Site sakinleri aşılanmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Divanpark Konutları 2.Etap Site Yönetimi tarafından site sakinlerine, “Değerli site sakinlerimiz, pandemiyle mücadele kapsamında sitemizde Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık ekipleri tarafından yarın saat 14:00-20:00 arasında Covid 19 aşılama çalışması yapılacaktır. Site sakinlerimizin belirtilen saat aralığında sitemizin kamelyalarının olduğu alana gelerek aşılarını olmaları önemle rica olunur.” Divanpark Konutları 2.Etap Site Yöneticisi Recep Okumuş, “Pandemiyle mücadele kapsamında site sakinlerimizin aşılarını rahat ve kolay gerçekleştirmeleri adına sitemizde aşılama alanları oluşturduk. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerine yerinde aşı hizmeti verdiklerinden dolayı teşekkür ederiz. Aşı sırası gelmiş tüm vatandaşları salgınla mücadele kapsamında aşı olmaya davet ediyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim