Konya Kitap Günleri, hafta sonu yoğun ilgi gördü. Öğrenci ve çoğunlukla gençlerin ilgi gösterdiği ‘Konya Kitap Günleri’nde hafta sonu binlerce kitap ve yazar, kitapseverlerle buluştu. Bu yıl 14 Ekim’de başlayan Kitap Günleri, 23 Ekim’e kadar saat 10.00 ile 21.00 arası, Selçuklu Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekleyecek. Toplam 250 yayınevinin katıldığı etkinlik sonunda 250 yazar, okuyucuyla buluşmuş olacak.

‘HER GÜN FARKLI YAZARLAR’

Her gün farklı yazarın okuyucuyla buluştuğu Kitap Günleri’nde yazarlar söyleşi ve imza etkinliği yapıyor. Hafta sonunda daha yoğun ziyaretçinin geldiği Kitap Günleri’nde 15 Ekim Cumartesi günü, Yusuf Asal, Salih Gürbüz, Erhan Şibik, İsmail Hakkı Aydın, Şermin Yaşar, İhsan Süreyya Sırma, Bestami Yazgan, Murat Tavlı, Ahmet Turgut ve Kemal Sayar okuyucuyla buluştu. Yoğunluğun yaşandığı 16 Ekim Pazar gününde ise; Alaattin Aköz, Selahattin Yusuf, Mecit Ömür Öztürk, Fatih Duman, Bekir Biçer, Osman Sungur Yeken, Zahide Yetiş ve Saniye Bencik Kangal imza ve söyleşi gününe katıldı.

‘KİTAP GÜNLERİNE ÖZEL İNDİRİMLER’

Kitap Günleri kapsamında 10 gün boyunca Selçuklu Kültür Merkezi’nde olacaklarını söyleyen Kültür A.Ş. Yayınları stant görevlisi Fadime Nur Çam, Kitap Günleri’ne özel indirim uyguladıklarını söyledi. Çam, “10 gün boyunca standımızın başında misafirlerimiz bekliyoruz. Etkinlik boyunca görev alcak olan 250 yayınevinden biriyiz. Bazı kitaplarımızda yüzde 30 indirim varken, ansiklopedi seti gibi bazı kitaplarımızda ise yüzde 70’e varan özel indirimlerle konuklarımıza yardımcı oluyoruz.” dedi.

 ‘HOBİ DEĞİL, İHTİYAÇ’

Geçen yıl da Kitap Günleri’nde görevli olarak yer alan Fecr Yayınevi standı görevlisi Büşra Nur Yetik, cuma günü, etkinliklere daha sakin başladıklarını ancak hafta sonu yoğun olarak devam ettiklerini söyledi. Kitap okumanın hobi değil, bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Yetik, “İnsanları buraya davet ediyorum. Burada pek çok yayınevi var ve 7’den 70’e herkesin istediği türde kitabı bulabileceği çok güzel bir alan oluştu. Ben, felsefe ve dini kitapların bulunduğu stantlarda görev yapıyorum ancak burası, herkesin istediği kitabı, daha uygun fiyatlar bulabileceği şansı yakalamasını sağlıyor.” dedi.

‘KATILIM GÜZEL’

Hafta sonu ağırlıklı olarak öğrenci topluluklarının geldiğini söyleyen Yitik, “Özellikle ilçelerden ya da orta okul ve liselerden öğretmenleriyle gelen öğrenci toplulukları oluyor. Bunu yanında aileleriyle vakit geçirmek ya da çocuğuna okumayı sevdirmek için çocuğuyla gelen anne babalar oluyor. Katılım güzel, insanlar memnun. Etkinlik boyunca vatandaşlara yardımcı olmaya çalışan bir sürü arkadaşımız var. Bu güzel organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir hafta daha buradayız. Misafirlerimizi bu hafta da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘KİTAP HİSSİYATINI ALMAK İÇİN GELDİK’

Yapılan etkinliği görmek için hafta sonunu Selçuklu Kültür Merkezi’nde geçiren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencisi Tuğba Varol, bu yıl düzenlenen etkinliğin, diğer yıllara göre daha güzel bir organizasyonla sağlandığını söyledi. Varol, “Arkadaşlarımla birlikte hem fiyatı uygun kitap bulursak almaya, hem de vakit geçirmeye geldik. Stantların yerleri ve düzenleri bakımından Kitap Günleri, bu yıl benden tam not aldı. Organizasyon daha başarılı olmuş. Kitap hissiyatını almak için bile gelinebilecek bir alan oluşturulmuş. Geziyoruz, fotoğraf çekilebilecek alanlar var. Nostaljik bir havası var, sevdik.” ifadelerini kullandı.

‘OKUSUNLAR!’

Boş zamanlarında kitap okuduğunu söyleyen Burhan Belikuşaklı, bu tür etkinliklerin gençler açısından büyük şans olduğuna değindi. Belikuşaklı, “İnsanların kitaba ulaşmaları zamanla kolaylaştı. Burada bulunan kitaplar tabi ki her yerde var ancak bu tür etkinlikler, insanların bir araya gelmelerine olanak sağlıyor. Gençlere hitap eden çok güzel kitaplar var, okusunlar. Ben tasavvuf ilmiyle uğraşıyorum. Boş zamanlarımı kitap okuma ve bisiklet sürmekle dolduruyorum. Gençlere yol açan ve böyle bir kapı aralayan belediyemize teşekkür ediyorum.” dedi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim