Yeni yıla gerilmesi ile birlikte promosyoncularda yoğunluk da arttı. Yeni yıl ile müşterilerine çeşitli hediyeler vermek isteyen firma sahipleri promosyonculara yoğun ilgi göstermeyi sürdürüyor. Yeni yılla beraber Promosyoncuların aldığı sipariş oranı da hayli arttı. Ekim ayından bu yana promosyon sektöründe de ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade eden sektör temsilcileri satışların da artan maliyetlere karşı artığını söylüyor.  Uysal Promosyon Firma Sahiplerinden Samet Uysal, artan maliyetler karşısında firmaların promosyon adetlerinde düşüşlerin olduğunu ancak kişiye özel ürünleri tercih ettiklerini belirtti.

‘YILIN HER AYINDA PROMOSYONA TALEP VAR’

Yılın her ayında promosyona talep olduğunu ifade eden Uysal Promosyon Firma Sahiplerinden Samet Uysal, “Ticareti olumlu yönde de geliştirmek için reklam ihtiyaç. Kötüyü iyi yapmak için de ihtiyaç. Bu yıl promosyona talep geçtiğimiz yıllara göre artan maliyetler sebebiyle düşüş var. Ama köklü bir firma olmamızdan ötürü bu düşüşü kurumsal firmalar ile çalışmamız sebebiyle çok hissetmedik. Geçtiğimiz yıllarda çok fazla adetli yaptığımız işlerde yine yapıyoruz ama adetlerde bir nebze de olsun fiyatlar sebebi ile düştü. Adetler düşmesi ile daha önce herkese dağıtılan promosyonlar kişiye özgü olarak daha çok talep görüyor. Geçmiş dönemlerde birkaç ay olan promosyon işimiz yıl boyuna yayıldı. Yılın her ayında bizler promosyon yapıyoruz.  Bu da promosyon sektöründe sürekliliği getirdi ve yılın belli aylarında çalışan sektörken yılın her alanında çalışan bir sektör olduk. Firma olarak promosyon olarak fuar stantları ve iş kıyafeti üretimi yapıyoruz. Burada talepler bitmiyor ve sürekli artıyor.  Fiyatlar her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de artışlar yaşandı. Bu da ürün yaptırırken müşterilerimiz maliyetlere bakarak ürün seçiyor” diye konuştu.

‘TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ PROMOSYON KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİ’

Teknolojinin gelişmesi ile promosyon kültürünün değiştiğini ifade eden Uysal, “ Daha önce promosyon yaptıracak firmalar öncelikli olarak defter, ajanda, takvim ve telefon rehberleri tercih ediyorlardı. Şimdi ise USB’ler ses bomları çini vazolar powerbanklar var. Uysal Promosyon olarak kendimizi ve ürünlerimizi sürekli yenileyen, kendini geliştirerek yeni ürünler çıkaran bir firmayız.  Müşterilerimizden gelen talepleri ve istekleri de bu konuda dinliyoruz. Firmalar diyalogu iyi olan firmalara diyaloglarını istemeleri adına kişiye özel ürünler yaptırıyor.  Kendi bünyemizde hazırladığımız diğer firmalarda olmayan ürünlerimiz var” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim