Türk Kızılay, ramazanda Türkiye genelindeki 31 aşevi, 74 mobil ikram aracı ve şubeleriyle ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği veriyor. Türk Kızılay Konya Şubesi bünyesinde hizmet veren aşevi ramazan dolayısıyla yılın en hareketli günlerini yaşıyor. Türkiye genelindeki 31 aşevi ve 74 mobil ikram aracıyla yıl boyunca sıcak yemek desteği veren Kızılay, ramazan ayında da şubeleriyle vatandaşlara iftarlık ve sahurluk yemek veriyor. Kurum, aşevlerine gelemeyen yaşlı ve hastaların yemeklerini de sefer taslarında hazırlayarak Genç Kızılay, Kızılay Kadın ve Kızılay Engelsiz gönüllüleriyle kapılara kadar götürüyor. Bağışçılarının desteğiyle ihtiyaç sahiplerine 110 yıldır hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemekleri ulaştıran Kızılay, ramazan boyunca da 3,8 milyon kişilik 76 milyon lira değerinde sıcak yemek desteği verecek. Ramazan yardımlarını Türk Kızılay’la ulaştırmak isteyenler, "www.kizilay.org.tr" internet adresi ile 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor. Hayırseverler ayrıca tüm operatörlerden 1877'ye FİTRE, FİDYE, İFTAR ve SAHUR kelimelerinden birini yazarak 40 liralık, BAĞIŞ yazıp 2868'e mesaj göndererek de 10 liralık bağışta bulunabiliyor.

KONYA’NIN EN ESKİ AŞEVİ

Türk Kızılay Konya Şubesi bünyesinde hizmet veren Türk Kızılay Aşevi Konya’nın en eski aşevleri arasında yer alıyor. Yılın 12 ayında aşevinde pişen yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kızılay Konya aşevinde günlük Bin 500 kişilik yemek çıkıyor. Türk Kızılay Konya Şubesi bünyesinde hizmet veren Türk Kızılay Aşevi Ramazan’da pişen sıcak yemekler ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

KIZILAY’IN AŞEVİNİN YENİ HİZMET BİNASI HIZLA YÜKSELİYOR

Karatay Belediyesi tarafından Kızılay işbirliğiyle Konya’ya kazandırılacak olan Yeni Aşevi’nin yapımı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Karatay Yeni Aşevi binası, 3 bin metrekarelik alana inşa ediliyor. 8 milyon 700 bin liraya mal edilecek aşevi projesinde yemekhane, 5 adet sebze, meyve ve bakliyat deposu, kesimhane, soğuk hava deposu, dağıtım reyonları, idari bürolar ve toplantı salonu bulunacak.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Ramazan Gazzeliler için buruk geçiyor! Ramazan Gazzeliler için buruk geçiyor!
Editör: TE Bilişim