Sektöründeki uzun yıllardır tecrübesini yaklaşık 4 yıl önce hizmete başlayan Sabri’den Tantuni ve Kokoreç, kaliteli hizmet politikasıyla tantuni, kokoreç ve midyeyi misafirleriyle buluşturuyor. Kaliteli, hijyen ve güler yüzden taviz vermeyen Sabri’den Tantuni ve Kokoreç hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sabri’den Tantuni ve Kokoreç Firma Sahibi Sabri Yatağanlı Sabri’den lezzetini ve markasını Konya dışında da vatandaşlarla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

‘İŞLETMEMİZDEN KAZANDIĞIMIZI İŞLETMEMİZE YATIRIYORUZ’

Misafirlerine tantuni, kokoreç ve midyenin en lezzetli hallerini sunan Sabri’den Tantuni ve Kokoreç sunan Sabri’den Tantuni ve Kokoreç Firma Sahibi Sabri Yatağanlı, “ 2014 kurduğumuz bir işletmemiz vardı. O işyerimizi iş ortağımıza devrederek kendi yolumuza bakma kararı aldık. 2018 Haziran ayının 29. Gününde işletmemizi Sabri’den markası adı altında açtık. Bizim için firmamızın marka olması için belirlediğimiz 3 temel kural vardı. Bunlar güler yüz, samimiyet, lezzet. Samimiyetin içine hijyeni ekledik. Güleryüz’ün içerisinde servis hızlılığını da ekledik. Lezzetin içerisinde kaliteyi ekledik. O yüzden kısa süre vatandaşlarımıza ulaşmak bizler için zor olmadı. Müşterilerimiz bizleri tanıyarak geliyorlardı. Markamızın başarısının arkasında benim temelden yetişmem de etkili oldu. İşletmemiz ve misafirlerimizin bize kattıklarının üzerine koyarak, yukarılara çıkararak müşterilerimize daha iyi hizmeti yapabilmenin içerisindeyiz. Kalite, hijyen, güleryüz bir araya getirdik ve Sabriden markası oluştu. Amacımız Konya’nın markası olan Sabriden’in başarısı ve lezzetini herkese duyurmak istiyoruz. İşletmemizde kazandığımızı işletmemize yatırıyoruz. İşletmemizde kokoreç yapıyoruz yaptığımız kokoreç’i de en iyi şekilde yapıyoruz. Tantunumizi dananın sırt kısmından kullanarak yapıyoruz. Midye dolma da yaparak başarımızı gösteriyoruz. Midye’yi sıcak sıcak sunmanın yanında midye kovası ile müşterilerimiz ile buluşuyoruz. Müşterilerimize siparişlerin yanında 5 çeşit meze veriyoruz. Hemşerilerimiz gittikleri restoranda ya da kafe kendini özel hissetmek ister. Biz de hemşerilerimizin buraya geldiklerinde kendilerini özel hissetsinler, burayı kendi evleri gibi görsünler istedik. Müşterilerimizi burada o şekilde ağırladığımız için zamanla üzerine koyarak gittik. Müşterimizden müşterimize ulaşan reklam bizim en büyük tanıtımımız oldu. Müşterilerimizi güler yüzle ağırlamak olmazsa olmazımızdır. Bunu kendimize yol edindik. Müşterilerimizi önce güler yüzle ağırlayacağız ve ister istemez oluşabilecek bütün açıkları kapatacağız dedik. Konya’da Sabri’den olarak öncelikle bunu başardık. Bu samimiyetle birlikte de çok sayıda dostlar kazandık, çevremizi daha da genişletmiş olduk. Bu sadece lezzetle değil, güler yüz sayesinde oldu” diye konuştu.

‘RAMAZAN BEREKET VE HUZURDUR’

Bu pideyi yiyen acıkmıyor! Bu pideyi yiyen acıkmıyor!

İşletme olarak Ramazan’ın bereket, huzur ve Ramazan’ın altında büyük bir samimiyetin yattıklarını ifade eden Yatağanlı, “İşletme olarak Ramazan ayında fix menüyü kaldırdık. İşletme olarak fix menüye karşıyız. Ramazan maneviyatının dışına çıkmamak adına biz işletmemizde müşterilerimiz ne yerse yesin çorba ve suyu bütün müşterilerimize ikram ediyoruz. Bizler Ramazan’ın maneviyatını korumak istiyoruz. Biz bir işletme olarak bunu yapıyoruz. Ve diğer işletmelere de bunu yapmalarını tavsiye ediyoruz. İnsanlara amaçsızca yemediği tatlılar zorlanmasın istiyoruz. Umut ediyorum ki bu restoranların sayısı artacak. İnsanlar fix menüden sıyrılacak” dedi.

‘KONYA’DA BİR MİDYE KÜLTÜRÜ OLUŞTU’

Midyenin yapım aşamasını anlatan Sabri Yatağanlı, “Midyeyi aldıktan sonra deniz suyunda bekleterek tazeliğini korumasını sağlıyoruz. Midyenin içine baharatlı ve soğanlı pilav yapıyoruz. Onu içine ekliyoruz. Kapatıp 35 dakika boyunca pilav pişirir gibi suyla buhar sistemiyle pişiriyoruz. Et pilav üstüne yapışıyor, suyunu çekince de şişiyor. Tamamen pilav mantığıyla midyelerimiz hazır hale geliyor. Sonra insanlara bunu güvenle tattırıyoruz ve lezzetini beğendiğini görüyoruz. Ardından yine Konya’da bir ilki gerçekleştirerek sıcak midye satışına başladık. Artık günlük olarak değil saatlik olarak sunmak istedik. Sosyal medyada midyenin çıktığı saatleri paylaşmaya başladık. 2 günde bozulmayan midyeyi çıktığı anda sıcak sıcak servis etmeye başladık. Artık Konya’da bir midye kültürü de oluştu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

EN İYİ BEST ÖDÜLÜ SABRİ’DEN

Bağımsız Denetlemeciler tarafından 2019-2020 ödüle layık görülen Sabri’den, kokoreç dalında En İyi Best ödülü aldı. Yatağanlı, “Ödül ,bizim için gurur kaynağıydı. Biz bunları sabah akşam çalışarak özenerek yapıyoruz ama aslında bizim mücadele etmemizi sağlayan, misafirlerimiz, müşterilerimiz. Onlar sayesinde böyle ödüller alıp mücadelemizi sürdürüyoruz. Bize hatalarımızı söylüyorlar, yanlışlarımızı gösteriyorlar, doğrularımızı taktir ediyorlar.2020 ile 2022 yılı arasında da iki yılı kapsayan tek bir ödül yapılmış. Aynı şekilde o ödüle de layık görülmüşüz. Buda bize kalitenin devam ettiğini gösteriyor. Bunu da bir kere daha tescillemiş olduk. Konya’da bu ödülü almak gerçekten büyük bir gurur kaynağı bizim için. Burada büyük firmalar yarışıyor. Ve buradaki denetlemecileri hiç kimse bilmiyor. Bizim denetlendiğimizden haberimiz olmuyor. Yılda on defa denetlediklerini yazıyorlar fotoğraflarımızı çekiyorlar. Biz şaşırıyoruz, bunların hepsi habersiz oluyor. Ödülün altında da yazıyor zaten. Bu ödül parayla satılmaz hiçbir şekilde para talep edilmez diye. Bu parayla alınacak bir ödül değil. İnşallah devamı gelsin. Konyalılara daha da iyisini yapacağız. Bu markayı inşallah daha iyi yerlerde görecekler” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim