İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği, renk, dil, din, ırk, mezhep, bölge ayrımı yapmaksızın dünyanın dört bir yanından Konya’ya eğitim için gelen misafir öğrencilere eğitim hayatları boyunca en iyi şekilde hizmet verebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Dernek, on bir ayın sultanı Ramazan ayında hayırseverlerin desteği ile dernek binasında kurduğu kardeşlik sofraları ile misafir öğrencileri iftarda buluşturuyor. Gerçekleştiren iftarlar ile öğrenciler birbirleri ile kaynaşırken, Konyalıların misafirperverliği de dikkat çekiyor.

Günlük 110 öğrencinin Dernek binasında kurulan sofra etrafında toplandığını belirten İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, “Evlerde ve yurtlarda kalan kardeşlerimizi peyderpey davet ederek iftarımızı birlikte açıyoruz. Bir öğrencinin ailesinden uzakta ve farklı bir ülkede okuması bir takım dezavantajları beraberinde getirse de biz kardeşlerimizin kendilerini yalnız hissetmemeleri için ekip arkadaşlarımız ve derneğimize destek veren hayırseverlerimiz ile birlikte seferber olarak bunu avantaja çevirmenin gayreti içerisindeyiz. Kardeşlerimiz ile ramazan aynın manevi ikliminde sohbet ederek, karşılaştıkları sıkıntıları aşmak için çözümler üretiyoruz.

Bizim bu çalışmalarımızı gören Konyalı hayırseverlerimiz de hem derneğimizde kurduğumuz Kardeşlik Soframıza destek veriyor, hem de misafir öğrencilerimizi evlerine davet ederek iftar sofralarını paylaşıyorlar. Tüm çalışmalarımıza destek veren, uluslararası öğrencilerimizi kendi evlerinde gibi hissettiren Konya halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim