Karatay Belediyesi tarafından vatandaşların şehir yaşamının yorucu temposu ve stresinden uzaklaşmalarının yanı sıra toprakla vakit geçirebilmeleri amacıyla hizmet veren Karaaslan ve Saraçoğlu Hobi Bahçeleri vatandaşlardan tam not alıyor. Vatandaşların doğayla iç içe bir ortamda, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla Karatay Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hobi Bahçeleri, bugünlerde ekilen ürünlerin toplaması ve bahçelerin belleme heyecanı yaşanıyor.

TOPRAKLA HUZUR BULUYORLAR

Karatay Belediyesi bünyesinde hizmet veren Karaaslan ve Saraçoğlu Hobi Bahçelerinin kullanım hakkını elde eden vatandaşlar, hafta sonunda hobi bahçelerine giderek haftanın yorgunluğunu ve stresini atıyor. Keser ve kürek yardımıyla yabani otları temizleyen, toprağı belleyip havalandıran vatandaşlar, ailece şehrin stresinden uzaklaşıp toprakla uğraşmanın keyfini ve huzurunu yaşıyor. Bahçe kültürünü yaşatan ve insanların toprakla hemhal olmasını sağlayan Karatay Belediyesi, hobi bahçelerinde insanların üretime katkı sağlamaları için de uygun zemin hazırlıyor. Birçok vatandaş hobi bahçelerinde ilkbahar döneminde toprakla buluşturdukları çeşitli sebze ve meyve fidelerinin meyvelerini şimdilerde alıyor. Bahçelerden elde edilen ürünlerin büyük bir bölümü hasat edilirken, hasat edilen ürünler şimdilerde turşu, salça ve benzeri ürünlere yine bu bahçelerde dönüştürülerek, kış hazırlıkları yapılıyor.

KONYA'NIN EN BÜYÜK HOBİ BAHÇELERİ KARATAY'DA

İnsan odaklı proje ve yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hobi bahçelerini bu kapsamda çok önemsedikleri ifade etti. Başkan Hasan Kılca, şunları aktardı: "Hobi Bahçelerimizden faydalanan vatandaşlarımız, hem çocuklarıyla birlikte toprakla buluşuyor, hem şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşıyorlar hem de bahçelerinde üretim yaparak kendi meyve ve sebze ihtiyaçlarının bir kısmını da karşılamış oluyorlar. Karatay Belediyesi olarak vatandaşlarımızı mutlu eden ve onların yaşamını kolaylaştıran her türlü çabanın içerisinde olmaya devam edeceğiz. Hemen karşıda bulunan Saraçoğlu Hobi Bahçemiz de 431 parselden oluşuyor. Toplamda 1001 adet hobi bahçesiyle Konya'nın en büyük Hobi alanıyla Karataylı hemşerilerimizin hizmetinde olacağız."

‘HOBİ BAHÇELERİMİZ REHABİLİTASYON MERKEZİ GÖREVİ DE GÖRÜYOR’

İnsan odaklı proje ve yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hobi bahçelerini bu kapsamda çok önemsedikleri ifade etti. Başkan Kılca, “Hobi Bahçelerimizden faydalanan vatandaşlarımız, hem çocuklarıyla birlikte toprakla haşır neşir olarak şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşıyorlar hem de bahçelerinde üretim yaparak kendi meyve ve sebze ihtiyaçlarının bir kısmını da karşılamış oluyorlar. Yani aslında hobi bahçelerimiz rehabilitasyon merkezi görevi de görüyor. Karatay Belediyesi olarak vatandaşlarımızı mutlu eden ve onların yaşamını kolaylaştıran her türlü çabanın içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KILCA HOBİ BAHÇELERİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Gönül Belediyeciliği kapsamında çalışmalarını sürdüren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Karaaslan ve Saraçoğlu Mahallerinde bulunan hobi bahçelerinde vatandaşlarla buluşarak vatandaşların talep ve isteklerini dinliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Zor süreçten geçtiğimiz şu günlerde hemşerilerimiz, doğayla baş başa toprakla ve tarımla uğraşarak hoşça vakit geçiriyorlar. Tabi salgın tam olarak geçmiş değil. Dolayısıyla hemşehrilerimden ricam, sosyal mesafeye uymaları ve süreç sona erene kadar gerekli tedbirlerini almaya devam etmeleridir” dedi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ UNUTULMUYOR

Bu toprakları vatan yapan şehitlerin yakınları ve gaziler için ufak da olsa bir katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Hasan Kılca bu kapsamda şehit ve gazi yakınları için Karatay Belediyesi hobi bahçelerinde 72 adet Hobi Bahçesi ayırdıklarını kaydetti.

HOBİ BAHÇELERİ DOĞAYLA BULUŞTURUYOR

Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerinin şehirleşme süreci ile birlikte topraktan ve doğadan uzaklaşan ve kendi yetiştirdiği ürünleri tüketmek isteyenler için güzel bir fırsat sunuyor. Hobi bahçelerinden yararlanan 7’den 70’e her yaştaki vatandaşı tabiatla buluşturuyor. İnsanlar, kendilerine ayrılan bölümde toprakla hemhal olurken, komşuluk kültürü de bu bahçelerde daha derinlemesine yaşatılıyor. Vatandaşlar, komşu bahçedeki vatandaşları ziyaret edip, birbirileriyle yeri geldiğinde yardımlaşıyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDE VATANDAŞLARIN DİNLENME ALANI OLDU

Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan Koronavirüs pandemisinde Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerinde bahçeleri olan vatandaşlar için dinlenme alanı oldu. Aile bireyleri ile hobi bahçelerine gelen vatandaşlar hem ürün yetiştirdi hem de yetiştirdiği ürünleri toplayarak ev ekonomilerine katkı sağladı. Özellikle yaşanan pandemi döneminde Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri vatandaşların dinlenme alanı oldu.

ÇOCUKLAR TOPRAĞIN TADINI ÇIKARIYOR

Aileleri ile birlikte Karatay Belediyesine ait Hobi Bahçelerine gelen çocuklar da yaklaşan kış mevsimi öncesinde şimdilerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın tadını çıkarıyor. Apartman kültürünün olduğu günümüzde topraktan ve tabiattan uzaklaşan, oyun oynamak için dahi uygun alan ve zemin bulmakta zorlanan çocuklar, kendilerine sunulan bu büyük fırsatı çok iyi değerlendiriyor. Hobi bahçelerinde ayakları toprağa değen çocuklar, kirlenseler de tabii olan bu kirlilikten dahi beslenebiliyor. Bazı çocuklar ise beraberlerinde getirdikleri topla oynuyor. Kimisi de trafik sıkıntısı yaşamadan, ailelerinin gözü arkada kalmadan hobi bahçelerindeki yollarda bisiklet sürüp, keyifli vakit geçiriyor.

VATANDAŞLAR HOBİ BAHÇELERİNE TAM NOT

Karatay Belediyesi tarafında Karaaslan ve Saraçoğlu Mahallerinde bulunan hobi bahçelerinden yararlanan vatandaşlar hobi bahçelerinde sunulan hizmetlere tam not veriyor. Aileleri ile birlikte hobi bahçelerinde stres attıklarına dikkat çeken vatandaşlar, Karatay ilçesinde bu tür alanlarının çoğaltılmasını istiyor. Karatay Belediyesine ait hobi bahçelerinde bu yıl ilk defa yararlandığına dikkat çeken Samet Yöreli, “ Bahçemizi bu yıl kullanmaya başladık. Karatay’da yaşıyoruz. Aile bireylerimiz ile geldiğimiz hobi bahçelerinde işlerimizin stresinin yanı sıra günlük yaşamın stresinden uzak bir vakit geçiriyoruz. Hobi bahçelerinde verimli ve kaliteli bir zaman geçiriyoruz. Toprakla uğraşıyoruz. Sebzelerimizi ve meyvelerimizi ekiyoruz ve topluyoruz. Bu yıl verimli bir hasat dönemi de geçirdik. Bu hizmetlerinden ötürü Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine teşekkür ediyoruz. Karatay Belediyesinin hizmetlerinde oldukça memnunuz” şeklinde konuştu. Bir diğer vatandaş Uğur Yılış, “Karatay Belediyesi tarafından sunulan Hobi Bahçelerinden oldukça memnunuz. Havanın durumuna göre haftada 3-4 gün hobi bahçemize geliyoruz. Hafta sonumuzu ağırlıklı burada geçiriyoruz. Karatay Belediyemizin bu hizmetinden oldukça memnunuz. Torunlarımız da buralara gelerek toprakla oynayarak enerjilerini atıyorlar” diye konuştu. Hobi bahçeleri sayesinde torunlarının güzel vakit geçirdiğine dikkat çeken Adnan Elibol, “Konya’nın en büyük hobi bahçesinde hobi bahçemiz olması oldukça güzel. Belediyemiz burada bizlerin ihtiyacı olan bütün imkanları sunuyor. Torunlarımız güzel vakit geçiriyor burada. Kazım Erdoğan isimli vatandaş da “Bir yıldan bu yana hobi bahçesinden yararlanıyorum. Elimden geldiği kadar ürün ekmeye ve yetiştirmeye gayret ediyorum. Hobi bahçelerinde güzel bir vakit geçiriyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine bu özel hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖZÜMÜZE DÖNÜYORUZ’

Karatay Belediyesine ait hobi bahçeleri ile özlerine döndüklerini dikkat çeken İsmail Gayrıkan, “Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri ile vatandaşlar olarak bizleri özümüze dönmenin yanında, enerjimizi de atmaya katkı sağlıyor. Yetiştirdiğimiz ürünleri el emeğimiz ile toplamak ve yemek oldukça güzel. Bunu yaşatabildiği için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibine teşekkür ediyoruz. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği bu alanların Karatay ilçesinde artmasını Belediye Başkanımızdan istiyoruz” dedi.

‘HOBİ BAHÇELERİNDE TÜM OLUMSUZLUKLARI UNUTUYORUZ’

Şuayip Keskin isimli vatandaş da hobi bahçelerine geldikleri andan itibaren tüm olumsuzlukları unuttuklarını dikkat çekerek, “Burada boş vakitlerimizi değerlendirmenin yanında ev ekonomimize de katkı sağlıyoruz. Hobi bahçelerine ektiğimiz ürünler ile ülke tarımına katkı sağlıyoruz. Başkanımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Buraya geldiğimizde aklımızdaki tüm olumsuzlukları unutuyoruz” diye konuştu.

'TORUNLARIMIZA TOPRAK SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ'

Hobi bahçelerinden yararlanan Mevlüt Acar isimli vatandaş da “Yaz sebzelerimizi yetiştirdik. Daha sonra onlarla kışlık hazırlıklarımızı tamamladık. Sebzelerimizin kuruması ile birlikte bahçemizde önümüzdeki yıl için hazırlıklara başladık. Burada torunlarımız ile güzel bir vakit geçiriyoruz. Hem de torunlarımıza toprak sevgisini aşılıyoruz. Bahçe ihtiyacımızı Karatay Belediyesi desteği ile gideriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim