Perlafest Alışveriş Festivali, Dedeman Otel’de açıldı. 8 Eylül’de açılışı gerçekleştirilen festival, vatandaşların beğenisine sunuldu. Giyimden çeyiz ürünlerine kadar kadın erkek herkesin alışveriş yapabileceği ürünlerin satışa sunulduğu festival 8-11 Eylül’de alışveriş severleri bekliyor. Festivale kadın girişimcilere destek olma amaçlı 4 yıldır sürdürdüklerini söyleyen Perla Medya Basın Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Bayram, ‘‘4 yıldır Eylül ayında, geleneksel haline gelen bir organizasyonla kadın girişimcilerimize destek olmak amaçlı festival düzenliyoruz. Festivalde firmalarımızın yaptığı indirimlerin yanı sıra çekilişlerimiz de oluyor.” dedi.

‘FESTİVALDE HAYATA DAİR HER ŞEY’

Şehir dışından da katılan firmaların olduğunu ifade eden Bayram, ‘‘Bursa, İzmir, İstanbul, Antep gibi şehirlere de sesimizi duyurabildik ve 18 tanesi şehir dışındaki mağazalar olmak üzere bu yıl toplam 84 mağazayla festivali gerçekleştiriyoruz. Gelen firmaların da şehrimizi tanıması ve esnaf kardeşliğinin oluşması açısından güzel bir birliktelik sağlamış oluyoruz. Ayrıca Konyaspor ve Karatay Belediyemizin açmış olduğu stantlar da yoğun ilgi görüyor. Gelen vatandaşlar lavantalı dondurma ve gazozun tadına bakarken alışverişin de keyfini çıkarıyor.’’ şeklinde konuştu. Bayram, gelen misafirleri neler beklediğin konusunda şöyle konuştu: “Aslında sadece kıyafet festivali gibi gözükse de festivalde kadın, erkek ve çocuk giyimin yanında elektronik ve antika ürünler, takı ve aksesuarlar, yiyecek- içecek panayırları ve SOBE gibi değerli STK’lar yer alıyor. Bu yüzden ‘Hayata dair her şeyi’ içeriyor diyebiliriz.’’

‘FESTİVALE ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ’

Geçen yıl yaklaşık 80-100 bin misafir ağırladıklarını söyleyen Bayram, ‘‘Önceki yıllarda pandeminin etkisi ve katıldığımız otelin kapasitesine göre oldukça güzel bir rakamla karşılaştık. Bu yıl da ikinci günün yarısında 25 bin ziyaretçi sayısına ulaştık bile, mağazalarımızda da satışlar bereketli bir şekilde gerçekleşiyor. Hafta sonu daha yoğun bir misafir beklentimiz var.’’ dedi. Bayram, Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinden belirli bölgelerden otele ücretsiz servis kalktığını dile getirirken sosyal medya hesaplarından servis saatlerine ulaşabileceklerini ifade etti. Bayram, Konya’daki bütün vatandaşları çeşitli etkinliklerin yapıldığı festivale davet etti.

‘PERLAFEST’TE PARLADIM’

Festivaldeki mağazalardan olan Esra Onbaşı Çanta ve Gözlük İşletme Sahibi Esra Onbaşı da festival hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle aktardı: ‘‘4 yıllık bir firma olarak Konya’da hizmet veriyorum. İşletmemizin ismini duyurabilmek adına festivalde yerimizi aldık. Geçen yıl Perlafest’te parlamıştık, memnuniyetimiz sebebiyle bu yıl da ikincisine katılma kararı verdik ve gayet güzel bir şeklide satışlarımız devam ediyor. Ayakkabı, çanta ve gözlük ürünlerimizde yüzde 50’ye varan indirimlerimizle 4 gün boyunca biz de burada misafirlerimizi ağırlıyoruz. Ayrıca açmış olduğumuz indirim kategorisiyle de hizmet veriyoruz. Hafta sonu daha güzel bir kalabalık beklentimiz var, memnun ve mutluyuz. Bütün halkımızı festivale bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Mahba Butik İşletmecisi Beyza Okumuş, ‘‘Bir kadın giyim markası olarak bizler de festivalde yerimizi aldık. Festivalin sezon sonu olması sebebiyle yapılan indirimlerden ziyaretçilerimiz memnun kalıyor. Biz de kaliteli ürünleri indirimli fiyatlardan satarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaşanan yoğunluktan memnunuz, burada sadece giyimle sınırlı kalmayarak çeyiz, takı, parfüm ve yiyecek- içecek gibi çeşitlerin mevcut olması, insanların buraya gelme sebebine bir yenisini daha ekliyor. Bizde bütün misafirlerimizi festival alanına bekliyoruz’’ ifadelerine yer verdi. Festivali ziyaret eden Rüvide Bilici, “Daha önce de Konya’daki festivallere katılmış birisi olarak bu yıl İkinci gününde festival alanında bulunma şansı yakaladım. Hafta sonunun daha yoğun geçmesini düşündüğümden dolayı bugünü tercih ettim. Gördüğüm kadarıyla fiyatlar, piyasanın altında indirimli bir şekilde satılıyor. Kendim için ve sevdiklerime alışveriş yapacağım.’’ dedi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim