TÜYAP Automechanika İstanbul Fuarı’na katılan MEYDAN Grup, fuardan memnun ayrıldı. MEYDAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Meydan, Grupları bünyesindeki Sevgili Metal markasıyla fuara katıldıklarını söyledi. Sevgili Metal olarak 

tüm araç gruplarının kaporta parçalarını ürettiklerini belirten Meydan, “Çamurluk, tavan sacı, kapı, ön panel, kapı demirleri, şase parçaları gibi. Bu ürünleri 26 ülkeye ihraç ediyoruz. MEYDAN Grup olarak bakarsak, 40-50 yıllık bir firmayız. Türkiye’de 3 bin 500 bayisi olan bir firma. Hakkari Yüksekova’dan Edirne Kapıkule’ye kadar müşterisi olan bir firmayız. Merkezimiz Konya’da, Adana, İstanbul, Ankara’da bölge müdürlüklerimiz ve depolarımız var. Tüm Avrupa, Japon, Kore, ABD araçları ve hafif ticari araçların yedek parçalarını satmaktayız. Kaporta ve kaza aksamlarını satıyoruz” dedi.

OEM’E ÜRETİM YAPIYORUZ

“OEM’e üretim yapmaktayız” diyen Meydan, “Volkswagen’in fren tozluk saclarını üretiyoruz. BMW’nin ön panel saclarını üretiyoruz. Bunun yanında, ASELSAN’la bazı görüşmelerimiz var. Yeni bir oluşum olan askeri araçların sac parçalarını üretmek gibi bir niyetimiz var. Savunma sanayine üretim yapmakla ilgili Ar-Ge çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı. Fuardan memnun ayrıldıklarını dile getiren Meydan, “Yurtdışından tahmin ettiğimizin 3-5 katı yabancı misafirler geldi. ABD, Avrupa, Fas, Tunus, Cezayir, İran, Rusya gibi birçok ülkeden misafir geldi. Bu fuar bize ligde bir kademe daha yukarı çıkaracaktır. Gelen misafirler tamamen alıcı müşterilerdi” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Türkiye’nin pandemi dönemiyle birlikte tercih edilen bir ülke haline geldiğini dile getiren Meydan, şunları kaydetti, “Çin’den, Tayvan’dan, Kore’den yani Uzak Doğu’dan 2 bin 500 dolara gelirdi. Şuanda aynı ülkelerden konteynır ücretleri 14-15 bin dolar seviyelerinde. Bu malın maliyetini artırdı. Bu anlamda Türkiye, navlun fiyatlarında Çin ve Tayvan’ın önüne geçmiş oldu. Türkiye’den Almanya’ya 2 bin 600 dolara mal gönderiyoruz. Bu anlamda tüm alıcılar Türkiye’ye yönelmiş durumda. Türkiye bu sınavı çok iyi vermeliyiz. Eğer bu sınavı iyi veremezsek müşterileri kaybederiz. Eğer sınavı iyi verirsek, Çin ve Tayvan’ın müşterilerinin en az yüzde 80’ini bizim alma durumumuz var. Kaliteden ödün vermeden, müşterilerimizle iyi bir irtibat kurarak bunu sağlamalıyız. Türkiye bunu başaracak güçte ve potansiyelde bir ülke. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye bir lig atladı. İyi bir oyun sergileyerek bu ligde kalırız. Sürdürülebilir ticareti sağlamamız gerekir.”

FAHRİ ALTINOK

Editör: TE Bilişim