26 yıllık tecrübesiyle, istenilen sürede ve kalitede en uygun fiyatla her türlü ısıl işlemi yapmak için bütün sanayicilerin hizmetinde olan Teknik Isıl İşlem, büyüyerek yoluna devam ediyor. 1987 yılında Karatay Sanayiinde atölye ölçeğindeki işletmesinde makine ve takım üreticilerinin parçalarına sementasyon işlemi yaparak faaliyete başlayan teknik Isıl İşlem, bugün yaklaşık 5 bin metrekarelik üretim alanıyla, aylık ortalama bin tonluk kapasitesiyle hizmet veriyor.  Otomotiv, makine, hidrolik, pnömatik ve ziraat endüstrilerine yönelik üretim yapan kuruluşlara ısıl işlem, yüzey kaplama ve laboratuvar hizmetlerini en son teknoloji kullanarak, 7/24 saat esasına göre yapan Teknik Isıl İşlem, bu anlamda ihracatçı firmaların en önemli iş ortakları arasında yer alıyor.

İLK 3’E GİRERİZ

Çalışma alanları ve Konya sanayisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Isıl İşlem Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Büyükdişikitli, ısıl işlem anlamında Türkiye’de ilk 3’e giren bir firma olduklarını söyledi. Aylık bin tona yakın kapasitelerinin olduğunu belirten Büyükdişikitli, “Biz fason ısıl işlem yapıyoruz. Aylık bin tona yakın kapasitemiz var. 600-700 tonunu şuanda çıkartıyoruz. Bu ölü zamanı. Geçen yıldan beri piyasada durgunluk var. Tam kapasiteyle bin tonun üzerine çıkarız. Türkiye’de kapasite anlamında ilk 3’e gireriz” dedi. 

YAPTIĞIMIZ İŞLER İHRAÇ EDİLİYOR

Teknoloji, cihazları  ortadan kaldırıyor! Teknoloji, cihazları ortadan kaldırıyor!

Teknik Isıl İşlem olarak, birçok ihracatçı firmaya iş yaptıklarını dile getiren Büyükdişikitli, “Kuruluşumuzda ıslah, sementasyon izotermik tavlama Alüminyum ısıl işlemi, normalizasyon, yumuşatma yaşlandırma ve gerilim giderme işlemleri yanında fosfat, siyahlaştırma kaplamaları ile akımsız nikel kaplamaları da yapılmaktadır. Isıl işlem ve kaplama işlemi yapmış olduğumuz ürünlerin yaklaşık yüzde 50’si müşterilerimizin üretmiş olduğu nihai ürünler üzerinde ihraç edilmektedir. Biz dolaylı yoldan ihracatçıyız. Biz müşterinin ihracat yaptığı ürünleri sertleştiriyoruz çünkü. Büyük firmaların işlerini yapıyoruz. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu ihracat yapan firmalar” diye konuştu.

SON TEKNOLOJİ ISIL İŞLEM

Son teknolojiyle çalıştıklarını vurgulayan Büyükdişikitli, “Bu işlemler en son teknolojiye sahip Atmosfer kontrollü fırınlarda, atmosfer kontrollü kontinü fırında, tuz banyolarında ve kamara tipi meneviş fırınlarında gerçekleştirilmektedir. Ürünlere uygulanan ısıl işlem proseslerinin kontrollü şartlar altında yürütülmesi ve istenen ürün şartlarının sağlanması için üretimin her aşamasında sıkı bir kalite kontrol yapılmaktadır. Sahip olduğumuz metalografi laboratuvarında ise spektral analiz, sertlik ve etkili sertlik derinliği testleri ve mikro yapı incelemeleri yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE BİRÇOK İLE İŞ YAPIYORUZ

Teknik Isıl İşlem olarak Türkiye’nin dört bir tarafına iş yaptıklarının bilgisini veren Büyükdişikitli, sözlerine şöyle devam etti, “Genelde Konya’ya çalışıyoruz. Ama Gaziantep, Adana, Urfa, Muş, Van’a kadar çalıştığımız firmalar var. Afyon, Eskişehir gibi yakın illerden firmalarımız var. Konya Isıl İşlemde Türkiye’de merkez.  Konya sanayisi büyük olduğu için büyük iş yapıyoruz.

BÜYÜK OLMALIYIZ!

Konya’nın sanayisi üzerine de değerlendirmeler yapan Büyükdişikitli, Konya’nın sanayide büyük bir potansiyeli olduğunu ancak bu potansiyeli değerlendiremediğini söyledi. Büyükdişikitli sözlerini şöyle sürdürdü, “Limanlara uzağız. Biz genelde Arap ülkelerine çalışıyoruz. O yüzden limana uzak olmamız, bizi olumsuz etkiliyor. Serbest bölge kurulsa, büyük avantaj olur. Kayseri mesela, Mersin limanına kadar trenle götürüyor, oradan ihracat yapıyor.  Ciddi firmalar olmasa biteriz. Çok küçük firmalar açılıyor. Firmaları dev yapamıyoruz. 3 sene çalışan işyeri açıyor, askerden gelen iş yeri açıyor. Böyle olmaması lazım. Bu bizi küçültüyor. Bunun yerine dev firmalar olmamız lazım. Konya’da 3-5 firma var bu şekilde dev olabilen. Bir de daldan dala atlıyoruz. Tek alanda uzmanlaşma işi yok bizde. Bir işi yapıyoruz, o işi yaparken başka işe geçiyoruz. Adam sanayici, restoran açıyor. Böyle olmaması lazım.”

SANAYİYE AĞIRLIK VERMELİYİZ

Türkiye ekonomisinin son dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıların aşılabilmesi için üretime odaklanmak gerektiğinin altını çizen Büyükdişikitli, şunları kaydetti, “Ekonomide büyük sıkıntılar var. Bizim tarım ve sanayiye büyük ağırlık vermeliyiz. Özellikle Konya’ya su getirilmezse olmaz. Bir şekilde Konya’ya suyu getirmek lazım. Böylece tarımı geliştirebiliriz. Tarımın gelişmesi, sanayiyi de doğrudan etkileyecektir. Böylece tarım ve sanayiye ağırlık verelim ki, üretimimizi artıralım. İnşaatla büyüyemezsiniz. İnşaat 5 sene gider, 6. sene biter. Bizim derdimiz sanayiyi geliştirmek olmalı. Bizim kalkınmamız lazım. Bir Hollanda’yı geçmemiz lazım. Daha biz krom, nikel üretemiyoruz, öyle bir fabrikamız yok. Krom madenimiz var, nikel çıkıyor ama üretimimiz yok.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim