Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Büyükyılmaz, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik ve Saadet Partisi Selçuklu İlçe Yönetimi Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, illeri gezerek seçim çalışmaların yol haritasını vatandaşların beklentileri ve istekleri doğrultusunda planlamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Türkiye’yi bir değişim bekliyor. Bu değişiminde ülkemizin faydasına en doğru şekilde değişmesi için bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizde siyasi bilincin önemi ciddi anlamda arttı.  Önümüzdeki süreçte muhalefetin adayı belli olup, sahaya tam anlamıyla inildiği zaman fotoğraf  biraz daha netleşir kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.  Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam da Türkiye’nin artık yeni bir nefes almaya ihtiyacı  olduğunu belirterek, “Vatandaş kötü yönetilmekten şikayetçi durumda. Ekonomi, adalet ve güvensizlik bunların başında geliyor. İnsanlar bize samimi olarak değişim istediklerini yineliyorlar. Türkiye'nin artık yeni bir nefes almaya ihtiyacı var.” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ’

Özel aileler, özel günde buluştu Özel aileler, özel günde buluştu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, illeri gezerek seçim çalışmaların yol haritasını vatandaşların beklentileri ve istekleri doğrultusunda planlamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Saadet Partisi olarak seçim takvimi açıklanmadan önce seçimlerin yaklaşması ile birlikte Aralık ayında Halkla İlişkiler Başkanlığımızın bünyesinde Türkiye tüm illeri ve ilçeleri tarama çalışmaları başlatmıştık.  Bu hafta itibariyle de 42 ilimizin il ve ilçelerine ziyaretleri tamamlamış olacağız.  Şubat ayında da 81 ili gezmiş olacağız. Seçim öncesinde istiyoruz ki insanlarımızın durumlarını bire bir görelim ve onların bizlerden beklentilerini kendi ağızlarından duyalım ki seçim çalışmamamızı planlarken yol haritamızı belirlerken daha net ve gerçekçi bir şekilde gerçekleştirilmiş olalım istiyoruz” diye konuştu.

‘İNSANLARIMIZ MUTLU DEĞİL’

Esnaf ziyaretlerinde insanların mutlu olmadıklarını gördüklerini ifade eden Doğan, “İnsanlarımızın dertleri ve sorunları var. Özellikle bunun yanında Türkiye değişimin olmasını gerektiğini inanan insanımız Millet İttifakına çok büyük bir değer veriyor ve anlam yüklüyor.  Vatandaşlarımız Millet İttifakından beklentileri sesli bir şekilde de ifade ediyorlar.  Bu anlamda Saadet Partisi olarak milletimizin bize yüklediği anlamın da farkındayız.  O sorumluluğu taşıyabilmek adına elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz inşallah” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ CİDDİ DEĞİŞİMLER BEKLİYOR’

Aylık olarak yaptırdıkları anketlerde Türkiye’yi bir değişim beklediğine dikkat çeken Doğan, “Türkiye’yi bir değişim bekliyor. Bu değişiminde ülkemizin faydasına en doğru şekilde değişmesi için bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizde siyasi bilincin önemi ciddi anlamda arttı.  Önümüzdeki süreçte muhalefetin adayı  belli olup, sahaya tam anlamıyla inildiği zaman  fotoğraf  biraz daha netleşir kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLİK ÜLKENİN GELECEĞİDİR’

Her ülke için gençliğinin önemli olduğunu ifade eden Doğan, “Yapılan araştırmalarda gençlerimizin bir çoğu ülkemizde yaşamak istemiyor. Gençlerimizin yüzde 75’i yarına dair Türkiye’de hayal kuramıyor.  Gençler ülkemizde emeklerin karşılığını alabileceklerine inanmıyorlar.  Üniversite eğitimi alan gençlerimiz daha birinci sınıfta iken okul bitiminde iş bulup bulamayacakları konusunda dertleniyorlar. Seçimler sonra hazırladığımız projeler ile gençlerimizin ülkemizde yaşamada zevk alacak ortamlar oluşturacağız.  Millet İttifakı’nın paydaşları kurdukları komisyonlar ile çalışmalarını tamamladılar. İnşallah 30 Ocak Pazartesi günü Ankara’da kamuoyu ile de bunu paylaşacağız” şeklinde konuştu. Milli Görüşün tarihinde Konya’nın ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Doğan, “ Konya Milli Görüşü çok iyi bilir ve Milli görüşe hep sahip çıkmıştır.  Milli görüşü temsil eden partilerde Konya’ya hep özel bakmışlardır.  81 ilimiz çok önemli.  81 ilin hepsine özel çalışmalar yürütülecek ama Konya’nın bu anlamda yer farklı olan ilimiz” dedi.

‘SAADET PARTİSİ MİLLET İTTİFAKI’NIN KURUCUSU’

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nın içerisinde değil kurucusu olduğuna dikkat çeken Doğan, “ Biz Millet İttifakı’nın içerisine girmedik.  İçerde olan 5 partiyi biz içeriye dahil ettik. 2018 yılında o günkü şartlarda CHP ve İyi Parti’nin bir araya gelme ihtimali yoktu. Onları bir araya getiren de biziz ve Millet ittifakını da kuran biziz. Saadet Partisinin olduğu alanda bu ülkenin aleyhine adım atılmalı bu ülkenin aleyhine icraat yapılma durumu asla yoktur.  Saadet Partisi sigortadır” diye konuştu.

‘TÜRKİYE'NİN ARTIK YENİ BİR NEFES ALMAYA İHTİYACI VAR’

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Saydam, “Biz Saadet Partisi olarak bugüne kadar zaten hep sahadaydık vatandaşlarımızın derdiyle dertleniyorduk haliyle önümüzde de bir seçim var bu vesile ile de inşallah vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeye devam etmiş olacağız ve çözüm önerilerimizi sunacağız. Tabi, genel merkezimizin organize etmiş olduğu bu çalışma ile birlikte Konya’mızın tüm ilçelerinde “Saadet Sahada” dedik. Bu organizasyon aslında bir nevi seçim startı gibi de olmuş oldu. Aslında bu daha önce Kasım aylarında genel merkezimizin planlamış olduğu bir çalışma idi. Bunun şu ana kadar yaklaşık 42 il ve ilçelerinde bu çalışma bugüne kadar sürdürüldü. 26 ve 29 Ocak tarihleri arasında üç günlük bir program dahilinde Genel başkan yardımcılarımız, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerimiz, Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerimiz ve teşkilat mensuplarımız bu çalışmalara katılıyor. Bütün sahada eş zamanlı bir tarama gerçekleştiriliyor. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başta olmak üzere medya kuruluşları, vatandaşlar ve esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek “Saadet Sahada” çalışmasını yürütüyoruz. Bütün arkadaşlarımız şu anda sahada. Vatandaşımızın dertlerini dinliyoruz. Onların gözünden gördükleri ve yaşadıkları problemleri, sıkıntıları dinleyip mevzuyu anlamaya çalışıyoruz. Bunları en son raporlarını oluşturup genel merkezimize bildireceğiz ve ona göre inşallah bir seçim stratejisi, seçim çalışması oluşacak. Mevcut iktidarın yüzde 70 oy aldığı bir ilde bu çalışmayı yürütüyoruz. Geçmişte yaptığımız saha çalışmaları ile kıyaslayacak olursak; şu andaki vatandaşın verdiği tepki bizde şöyle bir kanaat oluşturuyor. Zannedersem artık bundan sonraki seçim için büyük bir ekseriyeti iktidara oy vermeyecek gözüküyor. Yani biz yıllardır işte bu çalışmaların içinde biri olarak söylüyorum. Vatandaşın davranışından, mimiklerinden olaylara yaklaşımından bunu rahatlıkla sezinleyebiliyoruz. Bir bıkmışlık var. Her vatandaşın problemleri aslında benzer ancak bazı kesimlerin lokal olarak kendi problemleri var. Haliyle tabii öncelikle meselemiz ekonomi olmakla beraber buna bağlı olarak birçok vatandaşın lokal kendi problemleri var. Böyle işin içinden çıkılmaz bir halin ortasındayız. Tabii bunu da vatandaştan dinlediğimiz zaman türlü türlü sıkıntılar dinliyoruz. Mesela, kiraların çok ciddi manada artmış olması ve belediyelerin emlak vergisini yüzde 100’ün üzerinde artırdığıyla alakalı vatandaşlarımız tepkili. Herkesin var problemi. Yani problemsiz diyeceğimiz hiç kimse gözükmüyor.  Aslında, vatandaş kötü yönetilmekten şikayetçi durumda. Ekonomi, adalet ve güvensizlik bunların başında geliyor. İnsanlar bize samimi olarak değişim istediklerini yineliyorlar. Türkiye'nin artık yeni bir nefes almaya ihtiyacı var.” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK BİR PROBLEMİ YOK’

Bizim görüşümüz ülkenin yaşadığı zorlu süreçlerde iktidara gelmiş ve sorunları çözmüştür diyen Başkan Saydam, “ Önümüzde bir seçim var. Sürekli söylüyoruz ama bu işin içinden çıkılması mümkün. Biz bunu ifade ediyoruz. Vatandaşımız belki gösterilmediğinden veya bir alternatif yokmuş gibi böyle bir paniğe kapılmış ama böyle değil. Allah'a çok şükür bizim kendi siyasetimiz açısından ülkede bu tür durumlarda bizim görüşümüz iktidara gelmiş ve bu karmaşık halden ülkeyi çıkarmıştır. Yine böyle bir durumla karşı karşıyayız. Vatandaşlarımız şunu iyi bilsinler ki çaresiz değiller. Çare aslında kendileridir. Bir tercihte bulunacaklar tabi doğru bir tercihte bulunurlarsa bu sorunları biz çözeriz. Çünkü, Türkiye’nin çözülemeyecek bir problemi yoktur. Biz çözebiliriz. Vatandaşlarımız bizden yana tercihte bulunursa onları bu çaresizlikten kurtarmaya yönelik plan ve programlarımız hazır.” İfadelerini kullandı.

MÜCAHİT ENES TURBİL

Editör: TE Bilişim