Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, göreve geldiğinden buyana ortaya koydukları yatırımlar ve çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Meram’ın kronik sorunlarına el attıklarını, bu sorunların giderilmesi için gayret sarfettiklerini dile getiren Başkan Kavuş, “Herkesin bildiği bir Şükran Mahallesi var, herkesin bildiği Gedavet Konutları var, Yaka Yolu’nda bulunan eski Konevi Kültür Merkezi’nin kaderi ilgili mesele vardı. Onlarla ilgili yılsonuna kadar büyük mesafe alacağız” dedi.

AFET BÖLGESİ UNUTULMADI

Türkiye’nin sel ve yangınlarla zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Kavuş, “Dünya olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz. Ülke olarak da çok büyük imtihanlar veriyoruz. Bir taraftan yangın bir taraftan sel felaketi yaşıyoruz. İklim değişikliği ve bunların sonuçlarıyla ilgili de kötü sonuçlarının olabileceğini hep birlikte görüyoruz. Bu süreçte hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Umulur ki doğal afetlerde hayatını kaybeden şehittir. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizler her zaman olduğu gibi, afetlerde sıkıntı çeken bütün bölgelerimize yardım etmek için ilk koşturan belediyeler olduk. Anında organize olarak Büyükşehir başta olmak üzere Selçuklu Karatay ve Meram olarak gönderilmesi gereken bütün iş makinelerine personel desteğiyle birlikte bölgeye gönderdik. Önceki gün yine AFAD’dan gelen talep üzerine yine bir iş makinesi daha gönderdik” diye konuştu.

KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARA NEŞTER VURDUK

“Pandeminin inşallah son zamanlarını yaşadığımız 2021 yılının, kırılma yılı olacağını daha önce de söylemiştik” diyen Başkan Mustafa Kavuş, “Geriye bir 6 ayımız kaldı. Görev süremiz boyunca en önemli yıl olarak 2021 yılını görüyorum zira Meram’da bazı kronikleşmiş problemlerimiz vardı. Geçmişten gelen, çözülememiş ya da akamete uğramış işlerimiz var. Onlarla ilgili inşallah yıl bitmeden mesafe almış olacağız. Misal herkesin bildiği bir Şükran Mahallesi var, herkesin bildiği Gedavet Konutları var, Yaka Yolu’nda bulunan eski KONEVİ Kültür Merkezi’nin kaderi ilgili mesele vardı” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİNİN YERİ YENİ CAZİBE MERKEZİ

KONEVİ Kültür Merkezi herhangi bir insanın veya kurumun zafiyeti olmadan aşırı yağışlardan kaynaklanan bir afet sonucu ciddi zarar gördüğünü anımsatan Başkan Kavuş, “Vatandaşımız oranın akıbetini merak ediyordu. Öncelikle söyleyeyim; Burada kişisel bir eksiklik asla yok burası bir afet sonucunda zarar gördü. Burada yarısı belediyenin yarsı da özel şahsındı. Tadilat durumunda muhatap bulma sıkıntımız da vardı. Mecburen bekleme durumunda kaldık. Beklerken de tekrar tadilat yapılıp güçlendirme çalışmaları yapılabilir mi? diye fizibilite çalışması yaptırdım. Maalesef, astarı yüzünden pahalı çıktı. Dolayısıyla yıkıp burayı yenilememiz gerekiyordu. Büyükşehir belediyemiz 2 yıl boyunca girişimlerde bulunarak ilgili firmanın borçlarını ödeyerek yüzde 50’lik kısmı da almış oldu. Artık burada Büyükşehir ile Meram Belediyesi yüzde 50 yüzde 50 hak sahibi oldu. Şu anda binanın yıkımını gerçekleştirdik. Çok yakın zamanda imzalar atılmış olacak inşallah, sonbaharla birlikte de temelleri atılmış olacak. O bölgemizde yüzme havuzu eksikliği vardı. Vatandaşın da talebi oldu. Binanın bodrum katında yarı olimpik bir yüzme havuzu olacak. Yine 5 tane işyeri büyük bir de alışveriş merkezi de ortaya çıkmış olacak. Bölgede bulunan gençliğe hitap edebilecek bir etüd merkezi de kazandırıyoruz. Bölgeye ilave bir yoğunluk getirmeden ve otoparkı da olan, bölge halkının birçok ihtiyacına cevap verecek binayı kazandırmış olacağız. Şu anda proje sona gelmek üzere tahminimce de 1,5 ay gibi ihaleye çıkarız ve yapımı çok uzun sürmez dolayısıyla çok kısa sürede bölgeye bu cazibe merkezini kazandırmış olacağız” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Şükran Mahallesi’nin Meram’ın kronikleşmiş sorunlarından biri olduğunu belirten Başkan Kavuş, konuyla ilgili şunları söyledi, “Burada da adımlarımızı hızlıca atıyoruz. Orada küçük bir ihale yaptık. Bölgenin içinde tescilli binaları bir adada topluyoruz. Benim, ismini tescilli ada olarak belirlediğim içinde 8 tane tescilli binanın olduğu bir ada oluşturuyoruz. İhalesi yapıldı sözleşmesi imzalanacak ve tahmin ediyorum ki; Eylül ayının ilk haftası temelini atmış olacağız. Bu bölge yıkılırken tarihi olan binalar vardı bu binaları aslına uygun bir şekilde çalışmasını yapıyoruz. Anıtlar Kurulu ile beraber çalışarak Türkiye’nin en büyük ikinci taşımasını yapıyoruz. Birincisi su altında kalacak olan Hasan Kehf idi ikincisi de burası olacak. Burada farklı farklı yerlerde olan binaları taşıma sistemi ile de bir adada toplayacağız. Amacımız şuydu; O bina önceden hangi görevi yapıyorsa o görevi görecek bir düzenleme yapıyoruz. Bölgede akşamları da sosyal hayatın devam edeceği işletmeler var. Hepsi bir adanın içinde ortak bir avluya açılacak ve bir yaşam merkezi haline gelecek. İstanbul’daki Çemberlitaş bölgesindeki küçük adalardaki yerler gibi olacak. Eski tarihi Konya binalarının yeniden yaşam bulduğu bir ortam haline gelecek. Uzun yıllar Konya’ya hizmet edecek bir projeyi yapacağız. Maddi desteğini Konya Valiliği karşılayacak ve projeyi Anıtlar Kurulu onayladı. Belediyemizden bir para çıkmadan bu projeyi yapmış olacağız. TOKİ’deki müteahhit de işe başlamak üzere. Tarihi açık alan müzesi olacak şekilde kalıntılar ortaya çıkıyor.”

ESNAF TAŞINACAK

Şükran Mahallesi’yle birlikte bölgedeki çalışmalarını sürdürdüklerini, bu kapsamda Larende Caddesi olarak bilinen bölgeye de el attıklarını söyleyen Başkan Kavuş, “Larende’deki esnaflarımızı taşıyoruz. Balıkçıların olduğu yerden Sahip Ata Camii’nin olduğu yere kadar bütün esnafı taşıyacağız. Büyükşehir Belediyemizin hayvan pazarının olduğu bir yere kaldırıyoruz. Binalarını biz ve Büyükşehir Belediyesi yapacak. Esnafa da uygun şartlarda ödeme koşuluyla dükkanlarını teslim edeceğiz ve bütün kiracılarımızla bunu anlaştık. Orası da kalkınca ortaya çok ayrı bir güzellik çıkacak. Konya’nın tarihi surları da gün yüzüne çıkacak. Aynı zamanda hamam ve caminin ve Şükran Mahallesi’nin de önü açılmış olacak. Yeni ve güzel bir görüntü ortaya çıkmış olacak. Niyetim ve hedefim görev sürem boyunca Şükran’ı tamamlamak. Bölgenin zorlukları da var zira kazı yaptıkça tarih yeniden ortaya çıkıyor. Bunlar bizi birazcık yavaşlatıyor” dedi.

ALIŞKANLIKLARIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ

Şükran Mahallesi’nin yıkılmasıyla otopark sorunu oluştuğunu ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, mağduriyeti gidermek için çalıştıklarınım altını çizdi. Kavuş, “Mevlana Çarşısı’nın yıkılmasıyla birlikte esnafa geçici bir çadır dükkanlar tahsis edildi. I bölgedeki çalışmalar nedeniyle 3 tane otopark birden eksiliverdi. Şükran’daki çalışmalar başlayana kadar orayı açık otopark olarak kullanılmasına izin verdik. İhale yapıldığı andan itibaren de alanı çevirmiş olduk. Buna rağmen Larende’deki dükkanların sırtındaki yerleri yine açık otoparka çevirdik. Bunu da üzülerek söylüyorum ki; vatandaşın alışkanlıklarından vazgeçemediğini görüyoruz. Yeni oluşturduğumuz otoparklar 1-2 dakikalık uzakta diye kullanılmıyor. O otoparklar yüzde 20-30 kapasite ile çalışıyor. Eski alışkanlıklardan vazgeçilmediği için bu mağduriyet devam ediyor. Konya ve Meram her gün daha da büyüyor. Her gün araç sayısı artıyor ve öyle istediğimiz gibi araçları park etme alışkanlığımızdan vazgeçmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Kendimi de dahil ederek söylüyorum; Konyalı olarak buna alışmamız da biraz zor gibi görünüyor” diye konuştu.

SURİYELİLER BÖLGEDEN KALKMIŞ OLACAK

Şükran Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Başkan Kavuş, “Yerel idare olarak Şükran’daki Suriyeliler konusunu çözecek gücümüz yok. Büyükşehir Belediyemiz Sırçalı Medrese etrafında bir kamulaştırmaya gidiyor. Bir kısmını biz yapacağız. Suriyeli vatandaşların da en sıkıntılıların yaşadığı bir bölge. Bize tamamen uyum sağlamış Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz de var. Gündelik hayatımızda komşuluk yaptığımız Suriyeliler var. Asla farklı düşünemeyiz, biz Müslümanız. Her toplumun sıkıntılı grubu olduğu gibi Suriyelilerin de sıkıntılı insanlarının yoğun olduğu bir bölge haline gelmiş. Eski Konyalıların boşalttığı evlere yeni Konyalı oturmuyor. Dolayısıyla buraları da Suriyeliler kiralamış ve yoğunluk oluşmuş. İnşallah Şems’in olduğu yerlerde Büyükşehir Belediyesi yıkımlara başladı. Sırçalı’nın etrafında da biz ve büyükşehir ortaklaşa yıkımları başlatacağız. Amaç Suriyeliler değil ama sonuçta da Suriyeliler de oradan kalkmış olacak. Sadece Arapoğlu Makası dediğimiz bölge kalıyor, orada da Konyalı hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadığı yerler olduğu için orada sıkıntı bulunmuyor” ifadesini kullandı.

GEDAVET’TE SONA GELİNDİ

Gedavet Konutları sorununda dananın kuyruğunun kopmak üzere olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, “Gedavet Konutları konusunda süreç devam ediyor. Ankara’daki mahkeme süreci sona erdi. Konya’daki yerel mahkemede süreç devam ediyor. Muhtemelen Aralık ayında dananın kuyruğunun kopacağını, belediyenin hangi vatandaşlara sorumluluğunun olduğu hangisine de olmadığı belli olacak. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Biz de kimseyi mağdur etmeden mahkemenin haklı bulduğu vatandaşların haklarını iade etmiş olacağız” dedi.

MAKYAJIMIZ YOK, DOĞALIZ

Sosyal belediyecilik ya da gönül belediyeciliği tanımlamalarından uzak durmaya çalıştığını bunun da nedenini paylaşan Kavuş, şöyle devam etti, “Çünkü, görevimiz bittiği zaman hayatımıza Mustafa olarak devam edeceğiz. O gün Mustafa olarak devam edebilmem için bugün de Mustafa olarak hayatımı sürdürebilmem lazım. Eskiden beri hayatımda Mustafa olarak devam ediyorum. Çukur varsa yapılması gereken hemen küreği alıp ben de yapıyorum. Eve giderken ekmek sırasına geçip sıram gelince ekmeği alıyorum. Çocuk okula bırakılacaksa, okuldan alınacaksa bunları da yapıyorum. Evde de hayatınızı başkan olarak devam ettiremezsiniz. Sorumluklarımızı sonuna kadar yapıyoruz ama kot pantolon giyip, elime dondurma alıp yolda yürüyebilirim. Normal bir Müslüman, normal bir insan olmak lazım. Milletimizin beklediği de bu. Vatandaşın da gönlünü kazanıyoruz ama doğru olan budur diyerek yapıyorum bunları. Başkan olarak repliğimiz yok, makyajımız yok. Konuşma doğal, kendimiz de doğalız. Bir senaryo oynamıyoruz. Oynadığımız tek rol Mustafa’nın rolü dolayısıyla zorlanmıyorum, doğalım, normal bir Müslüman, normal bir başkanım. Olması gereken de bu.”

PANDEMİDE HİÇBİR YATIRIM AKSAMADI

Pandemi döneminde de vatandaşa ciddi destekler yaptıklarını, bu dönemde vatandaşların yanlarında olmaya çalıştıklarını dile getiren Kavuş, şunları kaydetti, “Siz verirseniz Allah size verir. Bireysel de de böyle kurumsalda da böyledir. Biz verdikçe Allah da bize verdi. Bereketimiz arttı. Bizim pandemide resmi kaygılarımız olduğu gibi insani ve İslami kaygılarımız da var. O yüzden ne kadar verirsek onun karşılığını alacağımızı biliyoruz. İlçenizde birilerinin evi sıkıntılı, birileri hastalıkla mücadele ederken ne yapmak durumundasınız? Sorumluluklarınız da var. Devam eden işlerinizden vazgeçmeyebilirsiniz. Vazgeçebileceğimiz, öteleyebileceğimiz durumlar varsa öteleyip o kaynağı insanlarımıza aktardık. Vatandaşın en sıkıntılı anında yanında olmak zorundasınız. Bizim yardımlarımız 1-1,5 milyon lira civarındaydı pandemi döneminde 8 milyona çıktı. Bu sıkıntılı dönemde imkanlarımızı da zorlayacak herkesin yanında olmaya çalıştık. Maske dağıttık, hijyen malzemesi dağıttık, sosyal yardımlar yaptık. Nakdi yardımlar yaptık, büyükşehirle ortak hareket ederek sosyal kartların da miktarını yükselterek daha çok kişiye ulaşmak için çabaladık. Yardım etmek isteyen kardeşlerimize de muhtarlarla organize çalışarak aracılık ettik. Yetti mi, yetmedi tabi… Biz verdik, Allah da bize yardım etti. Buna görevim boyunca çok kez şahit oldum. Bereket kavramı burada devreye girdi ve pandemide aksayan hiç işimiz olmadı.”

MERAM’IN AYRICALIĞI VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la başkanlığı öncesinde çalıştığını anımsatan Mustafa Kavuş bu çalışmanın özellikle Meram’a yatırım olarak döndüğünü anlattı. Konuyla ilgili detayları paylaşan Başkan Kavuş, “Sayın Bakan Murat Kurum’la yaklaşık 5 ay çalıştım. İyi ki de kendileriyle çalışmışım. Kendisi iş makinesi gibi, sabahtan akşama kadar durmaz. Belediyelerimizin yüzde 80 işi Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda çözülür. Ben de oradan gelince Sayın Bakanımız bize biraz daha yakın. Daha doğrusu ben bu anlamda daha şanslıyım diyeyim. Sayın Bakanımızla gurur duyuyoruz. Bakanımız bütün belediyelere yardım ediyor ama Meram’a özellikle ayrıca destek oluyor” ifadelerini kullandı.

KOORDİNASYON 10 NUMARA 5 YILDIZ

Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonun güzel olmasının Meram’a olumlu yansıdığını da aktaran Başkan Kavuş, “Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonu 10 numara 5 yıldız. Bizim, merkezde 4 belediye başkanı ile eskiden beri arkadaşlığımız var. Allah, 4 arkadaş olarak bize bu şehri yönetmeyi nasip etti. İstişareye önem veriyoruz. Ortak akıl dediğimiz şeye riayet ediyoruz. Hangi ilçe olduğuna bakılmaksızın her konuda istişare yaparız. Selçuklu yapmış, Meram neden yapmadı? dedirtmek istemeyiz. Bizler aynı partinin mensuplarıyız ve bizim aramızda sınırımız yok. Bazı ihaleleri beraber yapıyoruz. Misal akaryakıt ihalesindeki karımız 1,5 milyon lira. Bizde rekabet yoktur. İyinin taklidi olmalı zaten. Ben Kelebekler Vadisi’ni anlatıyorum. Hayvanat Bahçesi’ni anlatıyorum. 80 Binde Dev-i Alem’e misafir gönderebiliyorlar. Hepimiz Konya’ya bakıp birbirimizle yarışma değil eksiklerimizi tamamlayarak çalışıyoruz” diye konuştu.

PROJEYE BALIKLAMA ATLADIM

Meram Belediyesi olarak tarıma çok önem verdiklerini anlatan Mustafa Kavuş şunları aktardı; Göreve gelir gelmez önüme bir proje geldi ve balıklama atladım desem yalan olmaz. Meram sebze üretiminde çok önemli bir yere sahip. Belediye başkanının kağıt üzerinde tarım görevi olmayabilir ama 30’dan fazla mahallelimin tarımla uğraştığını bilerek bu sorumluluğu görmezden gelmezdim. Fide merkezi KOP destekli Konya’da olmayan bir yatırımdı. Biz de bir ucundan destek vererek ortak olduk. Konya’ya milyonlarca fide giriyor ve bu paralar başka şehirlere gidiyordu. Biz bu fide merkezi ile Konya’nın fide ihtiyacının yüzde 10-15’ini karşılamaya başladık. Daha uygun fiyatla hastalıksız fideyi üreticilerimize ulaştırıyoruz. Bu merkez yıllık 12 milyon civarında üretim kapasitesine sahip. Bununla birlikte çiftçilerimizin kullanacağı iş aletlerini satın aldık. Bizim için küçük ama çiftçi için büyük meblağlı makinelerimizi Tarım Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurarak ortak kullanıma açtık. Makineleri onların emrine verdik. Çiftçimiz ücretsiz kullanıyor. Taş kırma makinelerimiz var, hem tarıma kullanışlı olmayan arazileri tarıma kazandırıyoruz hem de çiftçilerimizin işlerini yapıyoruz.”

YENİ YATIRIMLAR MERAM’I ŞAHLANDIRACAK

Konya ve Meram’ın her gün yeni yatırımlarla cazibe merkezi haline geldiğini anlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Spor alanında da çok ciddi desteklerimiz oldu. Zor bir süreçten geçerken Çok ciddi yatırımlar yaptığımızı söyleyemem ama desteklerimiz sürüyor. Tesisleşme ile beraber sporcu yetiştirme merkezlerimize desteklerimiz var. Olimpiyatlara Paralimpik spor alanında 5 sporcunun 4’ü Meram Belediyesi’nin sporcusu. İnşallah sonbaharda bir program düzenleyeceğiz ve bu gençlerimiz kendi alanlarında başarı üstüne başarı kazanmış gençlerimiz. Biz, biraz daha tesisten öte sporcularımızın yetiştirilmesi konusunda yoğunlaştık. Türkiye’de ilk defa bir şehre uluslararası veledrom yapılıyor. Bununla beraber ağır bakım bölgesinde çalışmalar tamamlandığı zaman o bölgeye spor alanında Büyükşehir Belediyemiz tarafından da çok ciddi yatırımlar yapılacak. Millet Bahçesi tarzında planlanacak. İçinde göletiyle, tesisleriyle farklı etkinlik alanlarıyla, Meram’ın birçok açığını kapatacak olan bir yer de yapılıyor. TRT’nin uluslararası Türkiye’nin en büyük ikincisi Meram’da yapılıyor. Veledromun hemen üst tarafında. Ve ilk olarak da Mevlana filmi çekilecek. Şu anda oyuncu seçmeleri yapılıyor. Konya turizmi için de çok önemli bir yatırım. Film çekimi olmadığı zamanlarda da turizm destinasyonu için Konya’ya ayrı bir anlam kazandıracak. Dediğim gibi hemen yanında veledrom, Dutlu Millet Bahçesi ve karşısında da 80 Binde Dev-i Alem Parkı yer alıyor. Tavusbaba’da bir düzenleme yapılıyor. O bölge tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin yapımında. Aydınçavuş’u da biz düzenlemesini yapacağız. Meram için yine önemli bir çalışma olarak. Burada yürüyüş parkurları, çam kozalakları arasında trking yapabilecekleri ve Tavusbaba’dan geçip Dutlu Millet Bahçesi’ne geçebilecekleri bir yol ve yürüyüş alanları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ DESTİNASYONLAR GELİYOR

“Meram’da üzüm bağları nerede?” diye soranlara bir cevabın olacağını anlatan Başkan Kavuş bir de müjde verdi. Kavuş şunları söyledi; “Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü yanında yıllardır boş tarla olan 18 bin metrekarelik alanı ayaklı üzüm bağı ve Meram’da yetişen bütün meyve ağaçlarının olduğu bir alan haline dönüştürüyoruz. Şu anda yapımına başladık. Konevi Türbesi’nin etrafında bir düzenleme var. 3 yıl ya da 4 yıl içinde Konya ve Meram’ın çehresi yenilenmiş olacak. Bütün bunları hesapladığımız zaman bırakın Konya’da bir gün kalmayı Konya’da 2-3 günü geçirebilecek bir kültür destinasyonuna kavuşuyor. Meram bir Meram daha olacak.”

HÜKÜMET KONAĞI İŞLERİ KOLAYLAŞTIRACAK

Meram Belediyesi’nin hemen karşısına yapılan Hükümet Konağı’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kavuş, “Vatandaşın işini daha da kolaylaştıracak. Meram’da bütün ilçe müdürlüklerimiz farklı farklı alanlarda hizmet vermek durumunda kalıyordu. Kaymakamlık binamız zaten çok eski durumda ve şu anda binada Kaymakam Bey ve Yazı İşleri Müdürü haricinde kimse yok. İnşallah Hükümet Konağı da da tamamlanınca Meram’ın yeni merkezi olacak. Bir Meramlı vatandaş bütün işlerini burada halletmiş olacak. Bir de Metro’nun ilk durağının da burada olacağını hesap edersek burası tam bir cazibe merkezi olmuş olacak” dedi.

BİZİM MUSTAFA OLARAK AKILDA KALMAK İSTERİM

“Keşkeyi sevmem ama yapabilmeyi istediğimiz çok şey var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Yorgan kısa geldiği zaman her kapıyı aşındırıyoruz. Keşke dediğimiz şeyin oluşmaması için bütün alternatifleri kullanıyoruz” cümlesini kuran Başkan Kavuş, “Dönemin sonu geldiği zaman tek hedefim şu; Allah razı olsun bir oğlan geldi, Meram için koşturdu, iyi şeyler yapmaya çalıştı dedirteyim. Sonrası… Sonrası önemli değil. Allah benimle ilgili başka bir kader yazmadıysa zaten olur gider. Şu var; İkinci dönemi İstiyor musun? Evet, istiyorum. Başkanlık hevesinde değilim. Hiç olmadım ve başkanlığı da bir vebal bir sorumluluk olarak görüyorum. Beni de bilenler zaten bilir. Ama Meram’da ikinci dönem belediye başkanlığı yapan ilk kişi olmak adına devam etmek isterim. Bunu başarabilirsek Meram’ın tarihine adımızı yazdırmak için de isterim. Diğer türlü bu işler veballi işler. Bizler bu işin ününde değil, unundayız. Ben Bizim Mustafa olmak için uğraşıyorum. Aynı Bizim Meram gibi” değerlendirmesi yaptı.

Editör: TE Bilişim