Genç yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu’nu dostları ve sevenleri Konya Yenigün Gazetesi’ne anlattı. Merhum Gökhan Tozoğlu’nun idealist, heyecanlı, çalışkan, dürüst, dost ve yardımsever sahip bir kişiliğe sahip olduklarına dikkat çektiler.

‘KISA ÖMRÜNE BİR ÖMRE SIĞMAYACAK İŞLER BAŞARDI’

Ortağı ve arkadaşı Avukat Caner Çoban da merhum Gökhan Tozoğlu’nun kısa ömründe bir ömre sığmayacak işler başardığını ifade ederek, “Dile kolay gelir ama tam 17 yıl ömrümüzün yarısını beraber sırt sırta geçirdiğim dostum, kardeşim, sırdaşım, yoldaşımı kaybettim. Öyle bir insan ki insanı insan yapan tüm güzellikleri kalbinde taşır öyle yaşar güzelleştirirdi dünyamızı. Kısa ömrüne bir ömre sığmayacak işler başardı. Ailesine vatanına milletine hayırlı olmak için mücadele etti. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, cennet mekan olsun. Acımız çok büyük ve asla yeri dolamayacak. Sen yoksun ama hatıraların bizimle can ortağım nurlar içinde uyu”

‘HERKES TARAFINDAN SEVİLEN BİR İSİMDİ’

Konya Baro Başkanı Avukat Oktay Unkur da merhum Gökhan Tozoğlu ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi; “Öğrenciliğinden bu yana tanıdığım; çalışkan ve idealist bir hukukçu, iyi ve sevgi dolu bir aile babası, güvenilir ve dürüst bir avukat, vatansever ve cesur bir siyaset adamı, her şeyden önce herkes tarafından sevilen ve sayılan bir dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Değerli kardeşimin ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm meslektaşlarıma başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin mekanı cennet, yattığı yer nur olsun. Başımız sağ olsun.”

‘GÜZEL, MERT VE CESUR İNSANDI’

Konya Barosu eski Başkanı Avukat Mustafa Aladağ ise merhum Gökhan Tozoğlu’nun mert ve cesur bir insan olduğuna dikkat çekerek, “ Merhum Gökhan Tozoğlu kardeşim güzel, mert, cesur inandığı yolda asla taviz vermeyen güzel bir kardeşimizdi. Gökhan kardeşim ile 2012 yılında ilk Konya Baro Başkanlığında aday olduğumda tanıştım.  Baro Başkanı olarak meslektaşlarıma hizmet etme onurunu yaşamamda pay sahibiydi. Çok çalışkan ve gayretli bir isimdi.  Siyasi görevleri sebebiyle hep sahada halk ile iç içeydi” diye konuştu.

‘BAŞARILI BİR YÖNETİCİYDİ’

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, merhum Gökhan Tozoğlu’nun Konya’nın her kesimin takdirini kazanmış, oldukça başarılı bir yönetici olduğuna dikkat çekerek, “Merhum İl başkanımız Av. Gökhan Tozoğlu 2017 yılında Partimizin Konya il teşkilatı kurucuları arasında yer almış ve İl yönetim kurulunda görev yapmıştır. 2018 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Konya’mızdan partimizden Milletvekili adayı olmuştur. Daha sonra   Yapılan İl kongremizde Partimizin Konya il başkanlığına seçilmiştir. Partimizin Kuruluşundan bu yana beş yıllık süre zarfında üstlendiği her görevi başarı ile yerine getiren başarılı bir yöneticimizdi. Yaklaşık bir ay önce rahatsızlanarak Meram Tıp fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.  İl başkanımız Gökhan Tozoğlu bey beş yıl süren siyasi çalışmaları sürecinde Konya’mızda her kesimin takdirini kazanmış, oldukça başarılı bir yöneticimizdi. Vefatı sadece parti mensuplarımızı değil, O ‘nu tanıyan tüm Konyalıları derinden üzmüştür. Hayatının baharında Hakkın rahmetine kavuşan Gökhan Tozoğlu başkanımıza bir kez daha Rabbimizden rahmet diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

‘HEYECANLI, ÇALIŞKAN, HEVESLİ GENÇ BİR AVUKATTI’

Avukat Fatma Ruhsar Tanrıkulu ise merhum Gökhan Tozoğlu’nun heyecanlı, çalışkan, hevesli genç bir avukat olduğuna dikkat çekerek, “Gökhan Tozoğlu’nu mesleğe adım attığı 2010 yılında tanıdım. Heyecanlı, çalışkan, hevesli genç bir avukattı. Yıllar geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıdık. Vatanını seven, milliyetçi yapısı nedeni ile daha çok sevdim ve O’nun ablası oldum. Konya Barosunun faaliyetlerinde ve Türk Hukuk Enstitüsü Konya şubesinde görev alması için destek oldum.2018 yılında İYİ partinin kuruluş aşamasında birlikte görev yaptık. Milletvekilliği adaylığı döneminde çok heyecanlıydı, kendisine daha çok genç olduğunu, önünde uzun yıllar olduğunu, bir gün mutlaka hayallerine kavuşacağını söylerdim. İlerleyen dönemde Konya İl başkanı oldu, hayallerinin bir kısmına kavuşmuştu ama en büyük hayali milletvekili olmaktı. Bu acelesinin bir sebebi varmış maalesef. Küçük Göktuğ’una doyamadan, bu dünyadan göç etti. Mekânı cennet olsun. Allah anne-babasına, çok sevdiği eşine ve oğluna sabır versin” diye konuştu.

‘GÖKHAN BAŞKAN ÇOK GENÇ VE GELECEĞİ PARLAK BİR SİYASETÇİYDİ’

İYİ Parti Ereğli kurucu Başkanı Münif Izbudak da Gökhan Tozoğlu’nun çok genç ve geleceği parlak bir siyasetçi olduğunu belirterek, “Gökhan ile Konya il kurucu sekteri iken tanışmıştık. Gökhan Bey hitabeti düzgün, hareketli ve demokrat bir insandı. Hemşerimiz olması hasebiyle yakın görüşürdük. İl Sekreteriyken, Ereğli’ye her gelmesinde oturup siyaset konuşurduk. Zaman zaman siyaseti farklı yorumladığımız da olmuştur. Rekabetçi yanlarımız bazen birbirimizi yanlış anlamaya varsa dahi, hiçbir zaman seviyemizi düşürmemiştik. Gökhan Başkan çok genç ve geleceği parlak bir siyasetçiydi. Çevresindeki dostları ve bizler siyasette güzel bir geleceği olduğuna hemfikirdik. Talihsiz bir hastalık, kısa zaman içerisinde vefatına sebep oldu. Ölüm hepimize çok yakın ama genç ölümü çok acı oluyor. Rabbim ailesine, sevdiklerine ve tüm İYİ Parti ailesine sabırlar versin. Cenaze namazında söylediğimiz gibi, haklarımız varsa sonuna kadar helal olsun. Onunda bizdeki haklarını helal etmesini dilerim. Mekânı cennet olsun, nurlar içerisinde yatsın” ifadelerini kullandı.

‘HEDEFLERİ OLAN BİR İSİMDİ’

İletişim ve Yönetim Uzmanı Rıdvan Peker de merhum Tozoğlu’nun hedefleri olan bir isim olduğunu belirterek, “2018 yılı başlarında İyi Parti'nin kuruluşunda tanımıştım Gökhan Başkanı. Hitabeti düzgün, enerjisi yüksek, fikir üreten, aynı zamanda da çok hırslı yapıya sahip, hedefleri olan bir kardeşimizdi. Ara ara fikir ayrılıkları yaşadığımız dönemler olsa da her ikimizin de ortak amacı vardı; partimizi hak ettiği yerlere taşımak. Bu amaç doğrultusunda görevini yerine getirdi. Gelecekte çok iyi bir siyasetçi olacağını düşünüyordum. Kısmet olmadı. Çok erken yaşta kaybettiğimiz kardeşimizin emeklerini her zaman hatırlayacağız. Gökhan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.  Mekanı cennet olsun inşallah” diye konuştu.

‘İLETİŞİME AÇIK BİR İSİMDİ’

CHP Konya İl Başkanı Avukat Barış Pektaş da, “Av.Gökhan Tozoğlu kardeşimin genç yaşta vefatı bizi derin bir şekilde üzdü. Arkadaş ve meslektaş olarak kişisel anlamda üzücü bir kayıp yaşadım. Çünkü Gökhan iletişime açık, nazik ve empati yeteneği gelişmiş bir arkadaşımızdı. Ancak kişisel bakış dışında Konya siyasi yaşamı da önemli bir değerini kaybetti. Toplumsal olaylara kayıtsız kalmayan bir yapısı olduğu için aktif siyasetten önce de siyasi bir kişilikti. Hukukçu kimliği ile de kurduğu ve kurucusu olduğu derneklerle hukukun üstünlüğü anlamında mücadele veriyordu.  Bu nedenle genç yaşta girdiği aktif siyasete entelektüel birikimini kolayca aktarabildi ve kısa zamanda etkili bir siyasi figür haline gelmeyi başardı. Yerel sorunlar başta olmak üzere her konuda aktif bir şekilde yer alarak partisini de Konya’da kurumsallaştırma ve kamuoyuna kabul ettirme çabası içinde oldu. İttifak partisi İl Başkanları ile de verimli ve sağlıklı ilişki geliştirmeyi bildiği için ulusal bazdaki siyasetin yerelde icrasını kolaylaştırdı. Genç bir baba ve eş, hayırlı bir evlat olarak vefatının acısının tarifi yok. Üretken bir yurttaş ve siyasetçi olarak da büyük bir boşluk hissi bıraktığı kesin. Şairin dediği gibi şu koca gök kubbede bırakılabilecek hoş bir sedayı bırakmayı başardı Gökhan. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim