Dünya’nın en önemli din alimlerinden biri olan, Konya başta olmak üzere tüm dünyaya verdiği evrensel mesajlar ile tanınan Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında ‘Şeb-i Arus Törenleri’ resmen başladı.

Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılan anma etkinlikleri kapsamında, Hz. Mevlâna 10 gün boyunca yad edilecek. 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Şems-i Tebrizi Türbesi'nden Mevlâna Müzesi'ne kadar yapılan ‘İrfan Vakti’ yürüyüşüyle resmen başladı. Şemsi Tebriz-i Türbesi önünde Kuran- Kerim tilaveti yapıldı. Türbe önünde hep bir ağızdan dualar yapıldı. Hz. Mevlâna ile Hz. Şems gönül dostu olarak biliniyor.

İrfan Vakti yürüyüşüne; Konya Valisi Vahdettin Özkan başta olmak üzere; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve merkez ilçe belediye başkanları, davetliler, turistler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İrfan Vakti temasıyla düzenlenen yürüyüşte ise, Hz. Şems Türbesi önünden, Hz. Mevlana türbesine kadar semazenler tekbirlerle birlikte yürüdü. Mevlana meydanında gelen davetliler semazenlerin Nevbe Merasimi’ni dinledi. Merasime yerli ve yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi. Dinletinin ardından ise protokol üyeleri ve ziyaretçiler Mevlana Türbesi’ne girdi. Mevlevilikte önemli bir gelenek olan ve yıllardır okunan ‘Gülbang Duası’ yapıldı. Duanın ardından ise Mevlana Kültür Merkezi’ne geçildi. Burada ise, Hz. Mevlana ile ilgili açılan sergi gezildi. Öte yandan etkinlikler 17 Aralık’a kadar devam edecek.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim