Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi tarafından Harita ve Kadastro Mühendisliği mesleğinde 25 ve 40. yılını dolduran Harita ve Kadastro Mühendislerine plaket takdim edildi. Öncü Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa HKMO Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Köklü, İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir ile çok sayıda Harita ve Kadastro Mühendisi katıldı.

‘MESLEGİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

HKMO Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, HKMO Konya Şubesi olarak meslektaşları için çalıştıklarını ifade ederek, “HKMO Konya Şubesi olarak meslek ve meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunları çözmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Üyelerimizin sorunlarının kaynaklarını ve çözüm yollarını üyelerimizle birlikte ele alarak çözüme kavuşturulması için var gücümüz ile gayret ediyoruz. Meslek alanımızda ekonomik krizin yarattığı işsizlik, çalışan üyelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, üniversitelerde verilen eğitimin günün koşullarının ihtiyacını karşılaması, bölümlerdeki öğrenci yığılmalarının önlenmesi konusunda da çalışma yaparak mesleğimizi hak ettiği değere yeniden kavuşması için gayret edeceğiz. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi sebebiyle kıymetli üyelerimizle uzun süredir bir araya gelemedik. Harita ve Kadastro Mühendisliği mesleğinde 25 ve 40.yılını doldurarak plaket alan tüm meslektaşlarımıza bundan sonraki yaşamlarında aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından mesleğinde 25 ve 40 yılını dolduran Harita ve Kadastro Mühendislerine plaket takdim edilirken program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HKMO KONYA'DAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesinin yeni hizmet binası düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Düzenlenen açılışa HKMO Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Kuşdemir, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Köklü, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Sekreter Yardımcısı Timur Bilinç Batur, HKMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Topana, MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Karakuş ile çok sayıda Harita ve Kadastro Mühendisi ile STK temsilcileri katıldı. Gerçekleştiren açılışta konuşan HKMO Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, mesleğin önemine dikkat çekti. Şireci, “Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği ve egemenlik kurduğu yüzyılımızda mühendis, mimarlar ve onların güzide örgütü olan odalarımız; bilimi, teknolojiyi, mühendisliği insanla buluşturan bir meslek kuruluşu olarak, odağında insan olan bir mesleğin uygulayıcıları ve demokratik bir meslek kuruluşu olarak kamu ve toplum yararına, ülkenin kalkınması, gelişmesine kuruluşumuzdan bugüne değin yürütülen çalışmalarımızı bundan böyle bu yeni hizmet binamızda yürüteceğiz. HKMO Konya Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yeni hizmet binamızı kazandırmak için harekete geçtik. Girişimlerimiz sonucunda oda genel merkezimizin desteği İle odamızın yeni hizmet binasını kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeni hizmet binamızın temel taşlarını oluşturan bugünlere gelmemizde büyük emekleri olan geçmiş yönetim kurulları değerli başkanlarımız

Rahmetli Muammer Eker’i saygıyla anıyor, Ayhan Ersöz, Hüseyin Şahin, Mehmet Kocaöz, Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Sayın Prof. Dr. Fatih İşcan ve kıymetli Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Kuşdemir ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Sekreter Yardımcısı Timur Bilinç Batur da gerçekleştirdikleri konuşmada HKMO Konya’nın yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, Harita ve Kadastro Mühendislerine çalışmalarında başarılar diledi. Açılışın ardından Başkan Şireci, misafirleri yeni hizmet binasını gezdirerek bilgi verdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim