Konya’dan Avrupa'nın çeşitli ülkelerine giderek hayatlarını burada sürdüren gurbetçilerin memleketlerine duydukları özlem, araç plakalarına yansıyor. Gurbetçilerin araç plakalarında genellikle Konya’nın plakası olan '42' yer alırken, plakaların harf grubunda da Konya’yı anımsatan ‘KN’ harfleri göze çarpıyor. Avrupa'nın çeşitli ülkelerine çalışmaya giden Konyalıların, memlekete duydukları özlem, araçlarının plakalarında göze çarpıyor. Yaz aylarında tatillerini geçirmek için Konya'ya gelen gurbetçilerin yabancı plaka araçlarında genellikle Konya’nın trafik kodu olan '42'yi seçtikleri görülüyor. Bu sayede birbirlerini de tanıdıklarını belirten gurbetçiler, plaklar ile memleket hasretini dindirdiklerini ifade ediyorlar.

PLAKALAR İLE KONYA TEMSİL EDİLİYOR

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler memleket hasretini plaklarına yansıtmanın yanında Kadim başkent Konya’yı Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde plakaları ile temsil ediyor. Avrupa sokaklarında 42 plaka ile karşılaşan Konyalılar birbirlerine selam vererek hemşerilik bağlarını güçlendiriyor. Gurbetçiler Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 42 plaka gördüklerinde sevindiklerine dikkat çektiler.

GURBETÇİLER KONYASPORU DA UNUTMUYOR

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler memleket hasretini plaklarına yansıtmanın yanında Konya’nın marka değeri Konyaspor armasını da araçlarından eksik etmiyor. Gurbetçiler araçlarına Konyaspor logosunun yanında Konyaspor formaları da asıyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim