Fuar kapsamında 8.GİV Girişimcilik ödülleri sahiplerini bulacak. Gerçekleşecek buluşmaya Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, KOSGEB, KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Teknik Üniversitesi destekliyor.

GİRİŞİMCİLİK VURGUSU YENİLENECEK

Tüm Türkiye’deki girişimciler ve girişimci adayları Konya’da yatırımcı ile buluşacak programda Türkiye’nin kalkınmada öncü gücü olan girişimcilik yeniden katılımcılara anlatılacak ve program kapsamında girişimcilik özendirilecek, girişimciliğin neden önemli olduğu vurgulanacak.

GİRİŞİMCİLİK BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLECEK

30 Eylül -1-2 Ekim 2020 tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezinde Türkiye girişimci buluşması ve Fuarına fuar alanında girişimcilere ayrılan kısımlarda stant açmak ve fikrini yatırımcı ile buluşturma isteyen girişimcilerde aranan şartlar şu şekilde; 18 yaşını doldurmuş girişimci ruha sahip bireyler. Özgün yenilikçi, ilham kaynağı fikir bende benim fikrim iş yapar diyenler. Fikir aşamasındaki, prototip aşamasındaki veya ticarileşmiş (fatura keserek satış yapmış) girişimciler başvuru yapabilecekler. Fuar kapsamında girişimcilere 4 metrekare ücretsiz stant imkânı verilecek. Yatırımcılarla buluşma imkanı sağlanacak. Etkinlik boyunca öğle yemekleri verilecek.

GİRİŞİMCİ BAŞVURU SÜRECİ

30 Eylül -1-2 Ekim 2020 tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezinde Türkiye girişimci buluşması ve Fuarına girişimci başvurularının alınması 11 Mayıs 2020- 15 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ön değerlendirme işlemleri 15 Temmuz 2020- 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ön değerlendirme sonuçları 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Videolu başvuru işlemleri 30 Temmuz- 30 Ağustos 2020 tarihleri arasında, Videoların değerlendirme işlemleri 30 Ağustos 2020, 10 Eylül 2020. Fuara katılamayan hak kazanan girişimcilerin ilanı 11 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

8.GİV GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK

GİV, Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve iş birliğini sağlamak, girişimciliği yaymak-desteklemek-özendirmek ve Türkiye'yi ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmak amacıyla kurulan GİV, fuar kapsamında 8. GİV Girişimcilik Ödülleri sahiplerini bulacak.  Ödül töreni kapsamında 1. Ödülü 50 bin TL,2.ödülü 30 bin TL, 3.ödülü ise 20 bin TL olarak belirlendi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim