Profesyonel yaklaşımı ve ortaya koyduğu kurumsal kültürle, tecrübeye ve bilgiye dayalı işletme mantığıyla, çağın gereği olan teknolojiye yaptığı yatırımla, sürdürülebilir kıldığı finansal ve sektörel başarısıyla, saygın bir marka haline gelen GENMOT, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) sertifikası aldı.  Konu ile ilgili değerlendirme bulunan Genmot Crankshaft Industry Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mert Küçük, “Ülkemizde ve yurtdışında artan savunma sanayi ve havacılık alanlarında projeler gerçekleştirmek, yüksek teknolojiyi süreçlerimize entegre ederek değeri yüksek ürünler, projeler üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

1987 yılında bir ilki başararak ülkemizde ki ilk krank mili üretimini gerçekleştiren, otomotiv yedek parça sanayinde krank mili üretiminde ülkemizde lider, dünyada öncü konumda olan firmamız,  Savunma sanayi, enerji, iş makineleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Gelişen teknolojiye uyum, dijital dönüşüm, kurumsal yeteneklerimizi geliştirerek sürdürülebilirliğimizi arttırıyoruz.  Bir dünya markası olarak 150 ülkeye ihracat yapıyoruz. Savunma Sanayi tarafından aldığınız Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) sertifikası hakkında bilgi verirmisiniz? EYDEP, savunma, güvenlik, havacılık, uzay sektörlerinde üretim alanlarında yer alan firmaların endüstriyel yetkinliklerinin, yerlileştirme politikaları doğrultusunda nasıl etkin / verimli kılınabileceğini ve teknoloji geliştirme ve yerlileştirme süreçlerine hazırlık seviyelerini de analiz etmektedir. Ayrıca EYDEP, sinai sürdürülebilirlik için savunma sanayinde faaliyet gösteren firmaların hangi konularda gelişim sağlaması gerektiğinin raporlarını oluşturmak, ulusal teknoloji geliştirme ve yerlileştirme politikalarının oluşturulabilmesi için girdi sağlamayı amaçlamaktadır.

 EYDEP sertifikasının işletmenize katkısı ne olacak?

Savunma ve havacılık sanayi özellikli ve gelişen bir alandır. Tüm süreçlerinizi yüksek kalite düzeyinde ürünler üretmek üzere doğru tasarlamalı, uygulamalı ve sürekli geliştirmelisiniz. Ülkemizde ve yurtdışında artan savunma sanayi ve havacılık alanlarında projeler gerçekleştirmek, yüksek teknolojiyi süreçlerimize entegre ederek değeri yüksek ürünler, projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Ürün sahipliği, Yurt içi katma değer artışının sağlanabilmesi için gereken yerlileştirme ve millileştirme, Yüksek teknoloji edinimi ve geliştirilmesi Ar-Ge ve Patent Yönetimi, Ürün Geliştirme, Üretim Geliştirme, Kurumsallaşma ve Yönetim Sistemleri, Test, Kalifikasyon, Sertifikasyon, Kritik teknoloji geliştirme ve prototipleme alanlarındaki faaliyetlerimizin geliştirmemize katkısı olacaktır.

İBRAHİM HAKKI BÜYÜKHARBUT

Hayeesani: Etliekmeğe bayıldım Hayeesani: Etliekmeğe bayıldım

Editör: TE Bilişim