Yaklaşık 3 buçuk yıldır muhtarlık yapan Bosna Hersek Mahalle Muhtarı Sait Tepe, sadece sosyal medya aracılığıyla mahallesinin ismini duyurarak insanların güvenini kazandı. Yardımseverliği mesleği gibi gören Sait Tepe, sadece kendi mahallesini değil Konya’da ve Türkiye’nin farklı illerinde kendisine ulaşan hiçbir ihtiyaç sahibini geri çevirmiyor. Yerel yönetimlerin hizmetlerini de değerlendiren Tepe, özellikle Selçuklu Belediyesi’nin gençliğe yönelik çalışmalarının değerli olduğunu belirtiyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

İsmim Sait Tepe. Yaklaşık 3 buçuk yıldır Türkiye’nin en büyük mahallesi olan Bosna Hersek Mahallesinde muhtarlık yapıyorum. Muhtarlıktan kalan vakitlerimde de mahallemizdeki ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere yardıma muhtaç olan insanlarla ilgileniyorum. Muhtar olmadan önce de insanlara destek olmaya çalışıyordum, şimdi maddi durumumuz iyi olduğu için elimizden daha fazlası geliyor. Bugün yapılan yardımlar da zaten muhtarlığın çok üstünde.

Ne gibi yardımlar yapıyorsunuz?

Aslında yaptığımız yardımları sadece yiyecek, giyecek gibi sınıflandırmak yanlış olur. Kimin neye ihtiyacı varsa iletişime geçiyor, Allah’ın izniyle bugün bize gelen bütün ihtiyaçları karşılayabilecek durumdayız.

Yardımları kimlere yapıyorsunuz?

Yardım konusunda çocuklara ağırlık vermeye özen gösteriyorum. Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan mahallemizdeki çocuk parklarını yenilettik ve ışıklandırma konusunda şikâyet alıyorduk, bu hususta yenilikler yaptık.

İhtiyaç kolileri hazırlıyoruz, alışveriş çeki ve para olarak dağıttığımız yardımlar oluyor. Her ramazan ayında çeşitli yardımların yanında 500 torba un dağıtıyoruz. Kurban Bayramı’nda buraya koyununu bile bırakıp giden oldu, biz kesip dağıttık. Geçen sene Antalya Manavgat’ta olan yangın için su, erzak, sarı bezi, battaniye gibi malzemelerin bulunduğu 4 tır yardımı kendi ellerimizle dağıttık.  Sadece maddi destek değil, çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayallerini de gerçekleştirmeye çalışıyorum. Geçtiğimiz yıllarda 35 yıllık hayatında hiç maça gitmemiş yatalak bir kardeşimizin hayalini gerçekleştirmiştik. Maddi durumu iyi olmayan kardeşlerimize düğün yaptığımız oldu, hastalarımızın ameliyat masraflarını karşılıyoruz. Ben gençlerimizin ve onların hayallerinin yanındayım.

Sürekli olarak takibini yaptığınız aileler var mı?

Tabi ayrıyeten takip ettiğimiz ailelerimiz de var. Önceliğimizi öküz, yetim, çalışamayan bireyler ve evi kira olan ailelere veriyoruz. Bosna Hersek mahallesinde oturup evi kira olan 100 ailemize Fırıncı Adem ve Çıtır Ekmek Unlu Mamullerinden her gün 3 ekmek alma imkanı sunuyoruz. Fırınlarımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum.

10 BİN KİŞİLİK YARDIM TİMİ

Herhangi bir destekçiniz var mı?

Ramazan Gazzeliler için buruk geçiyor! Ramazan Gazzeliler için buruk geçiyor!

Bizde ona göre yaklaşık 10 bin kişinin dahil olduğu sosyal medya grubumuzda yayınlıyoruz. Bazen elim bile değmeden yardımın yerine ulaştığı oluyor. Ben bu işe birkaç arkadaşımla, eş dostla paylaşmakla başladım ama şu anda 10 bin kişilik destekçim var, sağ olsunlar. Mesela ödenmeyen fatura olduğu zaman gruba atıyoruz, haberimiz bile olmadan ödeyen bir hayırsever çıkıyor. Yaptığımız yardımlar için herhangi bir kurum ya da kuruluştan destek almıyoruz, yardımlar tamamen hayırseverlerin desteğiyle yapılıyor.

Sizce insanlar neden yardımlarını sizin vesilenizle paylaşıyorlar?

İnsanlık her konuda güven ister. Biz, muhtaç olanı da hayır yapanı da grupta paylaşıyoruz. Hatta yardımseverlerin vakti varsa ısrar edip yardımı, yerine beraber ulaştırıyoruz. Yaptığımız yardımları paylaştığımız için insanlarda güven duygusu oluşuyor. Sanırım bunun için insanlar da bize başvuruyor.

GENÇ OLMAK SELÇUKLU’DA GÜZEL

Mahallenizin içerisinde aynı zamanda 2 devlet üniversitesi barındırması sizi nasıl etkiliyor, mahallenizde gençlere yönelik yapılmış yatırımlar var mı?

Normalde yaklaşık nüfusumuz 40 bin kişi ama okulların açılmasıyla birlikte farklı ilçe ve şehirlerden gelen kardeşlerimiz oluyor. Öğrencilerle birlikte nüfusumuz 100 bini buluyor ancak genellikle öğrenciler, ikametgâh almıyor fakat bu, öğrenci mahallesi olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Zaten yapılan çoğu proje, öğrenciler düşünülerek yapılıyor. Selçuklu Belediyesi’nin yeni yapmış olduğu Bosna Sosyal Tesisi, açılışı tamamlanmak üzere olan Selçuklu Şehir Kütüphanesi de bunun birer örneği.

Bir öğrenci mahallesi olarak içinde bulunduğunuz Selçuklu Belediyesi’nin gençler için yapmış olduğu ne gibi faaliyetler var?

Yapılan bütün çalışmalarda öğrenciler göz ardı edilmiyor. Yapılan kütüphaneler, halı sahaları, sosyal tesisler hepsi gençlere yönelik faaliyetler. Ayrıca sadece kütüphaneler yapılmakla kalmıyor, okumaya teşvik etme amaçlı kitap okuma yarışları da düzenlenerek gençlere okuma sevgisi aşılanıyor. Yine Selçuklu Gençlik Meclisi ve meclisin yürütmüş olduğu etkinlikler gençlere fayda sağlıyor, yapılan turnuvalar ve spor okulları sayesinde gençlerin hayalleri destekleniyor.

Belediyenin yürütmüş olduğu bu faaliyetler için bir uygulaması var mı?

 Selçuklu Belediyesi’nin faaliyetlerden haberdar olmak isteyen gençler için Selçuklu Gençlik Uygulaması diye bir uygulama geliştirildi. Oradan takibini yapıp anketlere katılabilirler, gençlere özel birçok avantajdan yararlanabilirler. Yine Selçuklu Belediyesi’nin diğer etkinlikleri ve hizmetler için de belediyenin ilgili sosyal medya hesapları takip edilerek haberdar olabilirler.

Yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizi kutluyorum, bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim.

HACER CEYLAN 

Editör: TE Bilişim